Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek igaza van anyósomnak?

Szerintetek igaza van anyósomnak?

Figyelt kérdés

1 hete vagyok munka nélkül, azóta keresek. Anyósom nem titkolja, hogy nem tetszik neki, hogy nincs munkám, sürget, hogy találjak valamit. Voltam hétfőn egy helyen interjún, azt mondták, hogy visszahívnak kedden, hogy szerdán menjek-e próbára. Nem hívtak, én leírtam veszteségként, kerestem tovább, ma már másik helyen voltam interjún.

Anyósom atz mondja, hogy hívjam fel a másik helyet, kérdezzem meg mi van, miért nem hívtak, ilyemsi. Szerintem elég nyilvánvaló, hogy ha nem hívtak, akkor nincs szükségük rám, elég hülyén jönne ki szerintem, ha én hívnám őket ezzel. Már lehet azt se tudják ki vagyok.

Szerintetek?

2013. júl. 10. 12:18
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Nem mondtam még neki, mert dolgozik és az eset ma volt. De nem akarok ebből vitát vagy ilyesmit, mert amúgy jóban vagyok anyósómmal, szeretem is, csak néha furcsa, főleg ha pénzről van szó. Mikor megtudta, hogy elveszítettem a munkám nem vígasztalt kicsit se, hanem csak annyit mondott, hogy gyorsan keressek másikat, mert éhenhalunk. Azért éhen nem halunk, van valamennyi félretett pénzünk és én próbálok hamar találni munkát, mondtam, hogy bármit elvállalok bármennyirét, csak dolgozzak. Azért az kicsit rosszul esett, mert eléggé megviselt, hogy leépítettek. Igazságtalan döntés volt, a főnököm meg én ugyanazon a poszton voltunk, csak ő mellette irodavezető is volt. Fentről jött a döntés, hogy abban a posztban mostmár csak egy ember maradhat. Nyilván én mentem, nem a főnököm, pedig megsúgom, hogy sokkal jobban végeztem a munkát, mint ő.
2013. júl. 10. 13:02
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

"ha elmész próbanapra, ingyen dolgozol egy napot a vállalkozónak, aki SOHA nem fog visszahívni dolgozni!!! "

Akkor azt képzeld el, hogy itt Németországban meg próbaHÉT is van:)

A próbanapokat/heteket egyébként ki szokás fizetni. A munka az munka.

2013. júl. 10. 13:04
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem anyós jót akar (a maga módján) csak roszzul adja elő.

Általában nem értik ezt a mai trendet, h nem úgy van,mint régen: munkát akarsz, kinézel vm helyet, bemész személyesen és megpróbálod vhogy elérni - vagy vm ismerős odajuttat.

Nem tudják, h ma más a gyakorlata és a menete az egésznek folyamatnak, h több lépcsős, h illik kivárni a dolgokat, h sok helyen unintelligensnek és neveletlenségnek veszik a "zalkatást" vagyis ha nem várod ki a történéseket - sőt, az ilyen viselkedéssel csak az ellenkező hatást ére el. Ők ezt nem értik, mert bennük még a régi szokások vannak, és az a nézet, h aki munkát akar az megy, hívogat, ha kidobják az ajtón visszamászik az ablakon - ergo, aki ezt nem csinálja, az lusta és nem akarja igazán, tehát noszogatni kell.

Mivel sanszos, h ne találsz azonnal, talán értesd meg vele a mai rendszert, különben agyon fog szekálni, pusztán azért, mert ezekről nem tud.

2013. júl. 10. 13:13
 24/27 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy jót akar!
2013. júl. 10. 13:19
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

12:23

"1. Vigyázz hogy az anyósról mit írsz,mert téged is szétszednek,mint az egyik múltkori kérdezőt :D "

Ezt miért linkelgeted be szinte mindegyik "após-anyós" témájú kérdéshez, mi bajod van? Annyira nyilvánvaló, hogy tiéd az a kérdés, utána nyitottál még egy kérdést hogy "miért estek neki az anyóst szidó kérdezőknek" bakker ennyire a lelkedre vetted? Pszichés gondjaid vannak? Lassan itt is úgy fognak rád nézni, mint a "véres késre" és egyre jobban megértem az nyóskádat...

2013. júl. 10. 16:50
 26/27 anonim ***** válasza:
55%

Vagy jót akar a maga módján, csak nem ért hozzá hogy megy ez manapság és azt hiszi jó tanácsot ad, meg őszintén nem érti miért nem érdeklődsz, ő azt tenné, mert azt hiszi az segít. Tételezd fel ezt szerintem, addig ameddig nem tesz valami olyan lépést, amiből egyértelmű, hogy nem a jó szándék vezérli.

Olyan is van viszont, akit ilyenkor már egyből olyan látomások gyötörnek, hogy hatalmasra növeszted a segged a kanapén, miközben ostorozod a pici fiát, hogy legyen fodrászra és ruhára, és sose többet semmit nem csinálsz, csak kihasználod szegény nyomorultat. (Ami ugyan nem szép dolog, de ha valaki olyan hülye, hogy ezt meg lehet tenni vele, akkor nem anyósnak kell akciózni, hanem elkönyvelni, hogy pojácát nevelt a fiából és egy bizonyos kor után ezen már úgyse lehet nevelni és javítani) De többnyire nem is ez ugye a cél, meg a jövő, csak már rémeket lát és erőlködik is, hogy megakadályozza. Ebben az esetben a férjednek kell helyre tenni. Az enyémet is helyre tette, mert folyton csesztetett, meg a témán lovagolt, meg a férjemet is zaklatta már az én "munka-helyzetemmel", mikor külön éltünk tőlük, tanultam, de volt bevételem, tovább pénzeltek a szüleim, a nagyszüleim, a mi disznóvágásainkból kaptuk a húst, szalonnát, kolbászt, zsírt, a mi gyümölcsünkből ettük a lekvárt, befőttet, a zöldségünkből a savanyúságot és nekünk venni ilyet nem kellett és akkor is ezzel jött állandóan anyósom, hogy mé' nem megyek má' el a gyárba, vagy titkárnőnek legalább dolgoznék már végre, nem a fia keresne csak. Hát nem tudom mondtam neki, hogy talán azért, mert nem akarok örökké a gyárban dolgozni, nekem most fontosabb dolgom van, főleg, hogy én is kapok annyi pénzt, mint amennyit a fia keres. De hogy mé' nem dolgozok, eltartatom magam.

Aztán a fia elmagyarázta neki, hogy jobb, ha nem ezzel foglalkozik. Mert már neki is tele van vele bugyra.

2013. júl. 10. 20:31
 27/27 A kérdező kommentje:
Mai újabb akciója anyúsomnak: Elkezd a Facebook falamra álláshirdetéseket posztolni. Persze, mikor mondtam neki, hogy ne ilyen nyilvánosan már, mert nem akarom, hogy az összes ismerősöm tudja, hogy nincs munkám, akkor megsértődött.
2013. júl. 11. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!