Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A barátomékhoz költöztem, mert ebben a városban kaptam munkát, és így könnyebb volt nekünk, a szülei ajánlották fel.

Időközben kirúgtak, így egész nap itthon vagyok és iszonyat nehezen viselem. A barátom egész nap dolgozik, néha van szabadnapja.

Nagyon szeretnénk az ő lakásába költözni, de 1 fizetésből nem tudunk megélni, mert a hitel elviszi a pénzét.

Sajnos úgy érzem nem bírom tovább. Nagyon feszült a légkör, mindenki mindig ideges, de főleg az apja kelti ezt a feszültséget. Tipikus mindenbe beleszóló, ha olyanja van mindenért ordibáló ember. Velem még szerencsére nem, de barátommal előfordul. Meg félek, hogy visszahallom egyszer, hogy ingyenélő vagyok. Szoktam hozni tojást, meg csirkét, próbálok keveset enni, gyorsan fürödni, de akkor is....

Ő is nagyon rosszul érzi magát, az én anyámmal jobban elvan, mint a sajátjával...

Ha itthon vagyunk, még ölelgetni sem nagyon szokott, mert ő is ideges, de olyan apróságokért, hogy ha leírnám kinevetnétek. Ha elmegyünk valahova, akkor mintha 180 fokos fordulatot venne a kedve.

Eddig is ilyen volt itt, csak mivel nálunk is voltunk, így nagyjából letudta magáról rázni a feszültséget, és elvoltunk, az nagyon jó volt, csak ugye sokat utaztunk, mivel másik városban laktam, és sok energiája+ideje elment.

Munkát gőzerővel keresem, de nem hívnak vissza sehonnan.

Mit tennétek? Hazaköltöznétek? Akkor megint sok pénz elmenne az utazgatással, meg idő és energia. Meg alapból rossz lenne visszaesni a járás zónába. De lehet, hogy nyugodtabbak lennénk.

Vagy maradnátok? Mert ez nagy segítség, amiért hálásak is vagyunk, csak úgy érzem, hogy megfojtanak minket, meg előfordulnak vitázások az idegeskedés miatt.

Arra is gondoltam már, hogy kérek kölcsön, és elköltözünk a lakásába. De mi lesz ha a pénz elmúlásával sem lesz munkám? Akkor hazaköltözünk?

Hogy látjátok kívülről a helyzetet? Mit tennétek? Nekem már ötletem sincs, és nem akarom, hogy azért hozzak rossz döntést, mert éppen rossz a kedvem.

2013. júl. 10. 12:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Én hazaköltöznék. Kölcsönt semmiképp, s ahogy olvasom, lelkileg megmérgezi a kapcsolatotokat a jelen helyzet. Ennél a hazaköltözés is jobb. Nem tudom, mekkora a távolság, de csak azt látom "megoldásnak", legkisebb rossznak. Igazából munkára lenne szükséged, addig kissé be van fagyva az életed és a kapcsolatodnak se tesz jót. Addig jobb otthon.
2013. júl. 10. 12:18
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, csak ha találok munkát, akkor meg találkozni sem nagyon tudunk, mert ő este 8ig szokott dolgozni, én meg szerintem ha találok munkát, akkor 5-6ig, mivel eladóira pályázok, és akkor mit csinálok, míg ő végez? Meg utána menjek haza, reggel vissza...
2013. júl. 10. 12:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Addig költözz haza míg nem találsz munkát. Ha meg van akkor össze tudtok megint költözni.
2013. júl. 10. 12:32
 4/4 anonim válasza:

Nem ismerek minden részletet, de én is hasonló helyzetben voltam. Én akkor a maradtam. Próbáltam megfelelni, de egy domináns személyiség mellett kiszolgáltatott helyzetben egyre rosszabb lett. Három év alatt semmit nem tudtam jót csinálni, már ha levegőt vettem is baj volt. Az idegeim is tönkrementek és a házasságom is.

Jól gondold át, mit bírsz ki, mit bír ki a kapcsolatotok, van-e remény rá, hogy a párod szülei végül elfogadnak, és csökken a feszültség.

2013. júl. 10. 12:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!