Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért látom mindenbe a rosszat...

Miért látom mindenbe a rosszat, amit anyósom tesz értem/értünk?

Figyelt kérdés

2 éve oda költöztem a barátomhoz, mert otthon rémes volt a helyzet. Apám alkoholista és gyerekoromba mindig vert engem meg az öccsémet és persze anyut is. Nagyon agresszív volt még józanon is. Mikor elköltöztem nagyon nagy bűntudatom volt, hisz, ott hagytam apámmal a hugomat és anyukám( az öccsém is elköltözött már). A barátom szülei rendesek de az "anyósom" konkrétan kijelentette, hogy mivel nem fizetek a szállásért nekem kell mosni,főzni,takarítani.Most érettségiztem szóval amugy is ideges voltam de Ő mindig rátett egy lapáttal..csináld ezt, ha befejezdted csináld azt. Hétvégén nekem mindig fel kellett kelnem 7kor, hogy bevásároljak és kész legyen az ebéd. A barátom emiatt sokat veszekedett az anyukájával de mivel Ő haza, Ő vára. Volt igazság benne, mert tényleg ingyen laktam ott de azért rossz volt, hogy mindent(!) nekem kell csinálni.

Most, hogy leérettségiztem folyton mondta, hogy "takarodj dolgozni, nem élhettek mindig rajtunk" (szó szerint így).Mennék én de ez nem ilyen egyszerű.

Kb. egy hónapja írt egy sms-t anyukám, hogy Ő nem birja ami otthon megy, lelép a pasijával de a hugom otthon marad, mert nem tudja magával vinni. Teljesen kiakadtam..mi az, hogy a pasijával?! és azt mégis, hogy gondolta, hogy a hugomat ott hagyja azzal az őrült apámmal egyedül???!! Hiába hívtam ki volt kapcsolva.Mama se tudja hova és kivel ment. A hugomat apám teljesen elzárja a világtól, engem nem enged oda a hugom pedig nem jöhet el hozzám.Egyszer tudtam vele beszélni akkor is sírva könyörgött, hogy csináljak valamit, mert apám kikészíti.

Napokig nem aludtam, nem ettem csak gondolkodtam mit csináljak."Anyósom" ezt látva többször leült beszéllgetni velem de mindig úgy éreztem gúnyolódik. Mondta, hogy beszéljek a gyámügyel, mert még kiskorú és majd ők segítenek. Köszönöm hatalmas segítség lenne ha a csendes,vissza húzódó hugomat betennék egy romákkal teli nevelőotthonba. Tudom, hogy ott milyen gyerekek és nevelők vannak és a hugom ott se lenne jobb helyen. Az anyósom felajánlotta, hogy alakítsunk ki a házba választó falal még egy szobát és oda költözhet a hugom. Ez hatalmas segítség lenne, nagyon örülnék ha a hugom velem lehetne. De nem tudom mi lesz ennek a következménye.Most már a padlást és a pincét is minden nap kitakarítatja velem?? vagy a hugommal?

Hálás vagyok neki de van egy olyan érzésem, hogy ezzel hátsó szándéka van.

2013. júl. 6. 10:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy elnézem, itt egyedül az anyósod az, aki segíteni akar rajtatok.

Ha leült veled beszélgetni ebben a témában, akkor bizonyára segíteni is akar.

Fogadd el ezt a segítséget, neked is könnyebb lesz, ha húgodat biztonságban tudod.

Azon pedig ne háborodj fel, hogy anyukádat "anyád"-ként emlegetik.

Egy édesanya nem hagyná magára a gyermekeit, úgy, hogy még csak azt sem tudják, hol van.

Ne félj, majd ha megunta a pasija, akkor majd ott fog az ajtód előtt könyörögni, hogy engedd be, mert nincs hová mennie.

Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de az ilyen "anyákról" ez a véleményem.

Téged nagyon sajnállak, jó szándékú ember vagy, nem ezt érdemelted volna a sorstól.

2013. júl. 6. 12:53
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszöm a válaszokat.

Igazatok van tényleg rendes tőle, amit tett/tesz és nagyon hálás vagyok neki. De úgy érzem most mégjobban a "szolgájának" tart.

Az anyukám... háát, benne hatalmasat csalódtam.Sose segített rajtam se az öccsémen és még a hugomon se! De attól még az anyukám és nem szeretem ha azt mondják "anyád". Bár, rémes ember szenvedett Ő is elegett apám mellett... viszont felfoghatatlan, hogy ott hagyta hugomat. Valóban nincs benne (nem is volt) anyai ösztön.

2013. júl. 6. 14:02
 13/18 anonim ***** válasza:

Nincs benne anyai ösztön, akkor meg sem érdemli, hogy anyának nevezzék. Csak egy nő, aki gyerekeket szült. Amihez nem kell különösebb adottság.

Nincs mentsége, mert tényleg csak addig viselte el az alkesz férjét, míg nem akadt jobb. A gyerekei neki nem szempont, önző ember.

2013. júl. 6. 15:19
 14/18 anonim ***** válasza:
64%
Öcséd hova költözött? Oda nem mehetne a tesód? Esetleg egy olyan iskola ahol kollégista lehetne. Az is jobb, mintha azzal az emberrel élne együtt! (direkt nem nevezem apának, mert az nem ilyen)
2013. júl. 6. 15:32
 15/18 anonim ***** válasza:
Miért nem próbálják meg a nagyszüleid elperelni apukádtól a húgodat? Mivel apád alkoholista, anyukád meg kitudja hol van, nyilván nekik ítélnék, ha egy kicsit is normálisak.
2013. júl. 6. 15:43
 16/18 anonim ***** válasza:
Tényleg most akkor öcséd van, vagy húgod?
2013. júl. 6. 21:57
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem is a gyámügyre kellene menned, vagy a gyermekjóléti szolgálathoz. Már te is nagykorú vagy, így akár te is lehetnél a húgod gyámja. Anyósod segítségére rá vagy utalva, mert a leírtak alapján ha ő nem enged oda benneteket, akkor nincs hol laknotok. Talán most nem azzal kellene foglalkoznod, hogy van-e hátsó szándéka, hanem elfogadni a segítségét. A húgod érdekében nem nagyon van más választásod. Igen, benne van a pakliban, hogy továbbra is "ingyenrabszolga" leszel, de valamit valamiért. Persze ez a része nem szép a viselkedésének, de nem hinném, hogy egy 12 éves gyereket azért akar odaköltöztetni, hogy dolgoztassa. Gondolj arra, hogy ez nem lesz így örökké. Elvégzed a sulit, találsz egy munkahelyet, és ha még akkor is rossz a helyzet anyósodnál, akkor kerestek albérletet. Még mindig ez tűnik a legjobb megoldásnak.
2013. júl. 8. 08:07
 18/18 anonim ***** válasza:
Nehéz pár mondatban leírt élethelyzetekről nyilatkozni, de nem lehet, hogy anyósod azért ad munkát, hogy ne érezd magad teljesen eltartottnak. Biztos szeret Téged, hamég a húgodat is pártfogolná. Biztos nehéz még Neked a ház takarítása, de azért ez mégsem olyan szörnyű munka egy családon belül. Nekem a szüleimnél is mindig kellett takarítani, főzni stb.Ez egy családban természetes.
2013. nov. 25. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!