Mindenbe beleszól az anyósom! Segítettek?
3 éve vagyunk együtt a férjemmel, 1 éve vagyunk házasok és van egy 1,5 hónapos babánk. Nem rossz ember az anyósom, többségében kijövök vele, de utálom, hogy mindenkinek azt hangoztatja, hogy ő nem szól bele egyik gyereke+családja életébe. Ez viszont nem így van. Ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor jön az érzelmi zsarolás: "Rágja" a férjem fülét, hogy ne úgy legyen, ahogy én szeretném. Ezt végigjátszottuk az esküvő előtt is, most a babánál is ez van. Féltékeny a szüleimre (nem mutatja, de bizonyos dolgokból rá lehet jönni...), nem tudja elfogadni, hogy a szüleimnél lakunk és nem náluk.
Ti hogy próbálnátok leszerelni?
Olyan apró dolgokba is próbálja az akaratát érvényesíteni, mint pl. hol fürdessük a babát,mit adjak rá, stb.
Ellenőrizget minket. Az elmúlt 1 év alatt 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor volt nálunk, most meg állandóan hívogatja a férjem, meg jön hozzánk. Már nagyon elegem van, de kiosztani nem akarom, mert akkor csak én lennék a rossz. Próbálok vele kedves lenni, megköszönöm, ha hoz valamit.
Előre is köszi a válaszokat!
Szia!
Az én anyósom is hasonló. Van hogy nagyon kiakadok rá , mert butaságokat beszél, vagy kéretlen tanácsokat osztogat....de mit tegyek vele?? Idegbeteg nem akarok lenni miatta, így csak bólogatok neki, aztán csinálom úgy, ahogy én jónak látom. Azt meg ne engedd h állandóan rajtatok lógjon. A férjednek szólj először, h erélyesen kérje meg, hogy nem kell heti 8szor meglátogatnia titeket, tartsa tiszteletben h külön család vagytok!
Köszi, amiben lehet ellövöm ezt a választ. Nem tudom, miért zavarta, hogy pl.: a fürdőszobában akarom a gyereket füröszteni. Végül (szülés után tök gyengén)belementem, hogy a szobába fürdessünk, de szerintem lassan átszokunk a fürdőszobába.
Nemsokára jön a háború, hogy kik legyenek a babánk keresztszülei....
Mondd meg neki, hogy ne jöjjön ennyiszer, fáradt vagy, sok a dolgod, ő csak még jobban lefárasztana.
Ha azt mondja, hogy majd ő addig foglalkozik a babával, mondd meg neki, hogy te vagy az anyja, veled érzi magát biztonságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!