Nektek miben segítettek a "suttogó" könyvek?
Én első gyerek előtt lelkesen megvettem mindkét kötetet. Az elsőt elolvastam, de teljesen kiborultam mind a stílusától, mind a tartalmától. Viszont ha őszinte akarok lenni, két dologban mégis segített: van benne valahol egy táblázat, hogy ha az újszülött ilyen vagy olyan testhelyzetet vesz fel, illetve hogyan sír (hozzá), akkor mi lehet a baja. Ez segített a babám jelzéseinek feltérképezésében. Továbbá a hasfájáskor segített a takaróba csavarás (pólya szerűen). De másra tényleg nem tudtam használni.
Az egyik kötetet elajándékoztam, a másikat eladtam.
Azóta 3. gyerekemet várom, és már nem aggódom sok minden miatt, pedig tapasztalat, hogy mindegyik baba/kisgyerek okoz meglepetéseket. :o)
Hogy ne higyjek mindent el, amit egy "szakértő" leír :)
A szoptatásnál nem igazán értek vele egyet mindenben, bár az esti duplaetetés (nem emlékszem, hogy ő hogyan nevezte) nálunk mindkét csemeténél bevált.
Ezen kívül semmi olyat nem tudott mondani, amit a barátnőmtől/anyukámtól/anyósomtól/védőnőtől ne hallottam volna. Pl. hisztikezelés.
Egyre kíváncsibb vagyok erre a könyvre, annyira vegyes a megítélése.
Bocsi, hogy offoltam.
Voltak fejezetek amik nálam is a "na ezt sose fogom csinálni" polcra kerültek:))
De az álometetés, a cumi használata (3 hós korig) a bepólyálás hogy ne kapjon frászt saját magától amikor még pici újszülöttek voltak, és az ásítozás első jeleire való lefektetés maximálisan beváltak!!! Sajnos az első babánál már 2 hónapot végigszenvedtünk mire a suttogó a kezembe került.
Az anyatejes tápszeres vonal totálisan megengedő részével viszont egyáltalán nem értek egyet. (miszerint az anyának a saját döntése akar e szoptatni...és a csecsemő érdeke az hol van?)
Hát, igen, nem a magyar értékrendet tükrözi, az biztos. Igazából alapnak tekinti, hogy a gyerek tápszeres, és ritka kivételként zárójelben megjegyzi, hogy mi van, ha szopik.
Én is azt tanultam belőle, hogy a szakértők sem értenek hozzá. Felvesz-letesz módszer? Állította, hogyha kitartóan csináljuk bejön. Egy apuka 66-szor csinálta az esettanulmány szerint. Na, nekem ezt nem mondja, hogy jó a gyereknek. Az enyémek cicin aludtak, na és akkor mi van? Agyon ijesztgettek (többek közt a Suttogó is), hogy soha nem fognak leszokni róla mégis leszoktak 1 éves kor alatt.
Az álometetés nálunk nem jött be.
Az viszont jó volt, ahogy leírta, hogy a menetrendszerű éjszakai ébredéseket hogy kell kezelni, nekünk az bejött.
A bilire szoktatás 1 évesen is egy nagy marhaság, szerintem.
Szóval szerintem kritikával kell kezelni ezt a könyvet, elég kevés a használható ötlet benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!