Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért látom mindenbe a rosszat...

Miért látom mindenbe a rosszat, amit anyósom tesz értem/értünk?

Figyelt kérdés

2 éve oda költöztem a barátomhoz, mert otthon rémes volt a helyzet. Apám alkoholista és gyerekoromba mindig vert engem meg az öccsémet és persze anyut is. Nagyon agresszív volt még józanon is. Mikor elköltöztem nagyon nagy bűntudatom volt, hisz, ott hagytam apámmal a hugomat és anyukám( az öccsém is elköltözött már). A barátom szülei rendesek de az "anyósom" konkrétan kijelentette, hogy mivel nem fizetek a szállásért nekem kell mosni,főzni,takarítani.Most érettségiztem szóval amugy is ideges voltam de Ő mindig rátett egy lapáttal..csináld ezt, ha befejezdted csináld azt. Hétvégén nekem mindig fel kellett kelnem 7kor, hogy bevásároljak és kész legyen az ebéd. A barátom emiatt sokat veszekedett az anyukájával de mivel Ő haza, Ő vára. Volt igazság benne, mert tényleg ingyen laktam ott de azért rossz volt, hogy mindent(!) nekem kell csinálni.

Most, hogy leérettségiztem folyton mondta, hogy "takarodj dolgozni, nem élhettek mindig rajtunk" (szó szerint így).Mennék én de ez nem ilyen egyszerű.

Kb. egy hónapja írt egy sms-t anyukám, hogy Ő nem birja ami otthon megy, lelép a pasijával de a hugom otthon marad, mert nem tudja magával vinni. Teljesen kiakadtam..mi az, hogy a pasijával?! és azt mégis, hogy gondolta, hogy a hugomat ott hagyja azzal az őrült apámmal egyedül???!! Hiába hívtam ki volt kapcsolva.Mama se tudja hova és kivel ment. A hugomat apám teljesen elzárja a világtól, engem nem enged oda a hugom pedig nem jöhet el hozzám.Egyszer tudtam vele beszélni akkor is sírva könyörgött, hogy csináljak valamit, mert apám kikészíti.

Napokig nem aludtam, nem ettem csak gondolkodtam mit csináljak."Anyósom" ezt látva többször leült beszéllgetni velem de mindig úgy éreztem gúnyolódik. Mondta, hogy beszéljek a gyámügyel, mert még kiskorú és majd ők segítenek. Köszönöm hatalmas segítség lenne ha a csendes,vissza húzódó hugomat betennék egy romákkal teli nevelőotthonba. Tudom, hogy ott milyen gyerekek és nevelők vannak és a hugom ott se lenne jobb helyen. Az anyósom felajánlotta, hogy alakítsunk ki a házba választó falal még egy szobát és oda költözhet a hugom. Ez hatalmas segítség lenne, nagyon örülnék ha a hugom velem lehetne. De nem tudom mi lesz ennek a következménye.Most már a padlást és a pincét is minden nap kitakarítatja velem?? vagy a hugommal?

Hálás vagyok neki de van egy olyan érzésem, hogy ezzel hátsó szándéka van.

2013. júl. 6. 10:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
76%
Igen, lehet, hogy szemet vetett még egy ingyenrabszolgára kosztért cserébe.
2013. júl. 6. 10:55
 2/18 anonim ***** válasza:
88%

Keress húgoddal meg pasiddal albérletet.

És ne háborodj fel, hogy csinálnod kell valamit anyósnál, ha már fizetni nem fizetsz, ez így fair!

2013. júl. 6. 10:58
 3/18 A kérdező kommentje:

Nem vagyok felháborodva. De legalább a hálószobájukat ne nekem kénne takarítani.Nagy ez a ház egyedül nehéz rendben tartani.Leirtam, hogy azzal nincs bajom, hogy segítenem kell de azért nem vagyok robot. Legalább amikor tanultam az érettségire segített volna... de nem! Még több mindent kellett csinálnom. Egyébként is voltam már diákmunkán és igaz, hogy kevesett fizetett de az összesett oda adtam neki.Még egy cipőt se vettem magamnak.

A barátom dolgozik Ő is beszáll kosztpénzbe.. de nem keress annyit, hogy fussa albérletre.

2013. júl. 6. 11:17
 4/18 anonim ***** válasza:
80%

Ha mindhárman melóztok akkor futni fogja!

Anyádat nem akarod még odaköltöztetni?

2013. júl. 6. 11:18
 5/18 anonim ***** válasza:
50%
Ha egyedül laknál a pároddal akkor is neked kellene mindent takarítanod ha nem dolgozol, ha dolgozol akkor ketten takarítjátok mert ez így fer. Fogadd el, hogy oda mehessen a húgod. Igen valószínűleg takarítania kell majd, mint ahogy neked is, de legalább nem lesz idegbeteg meg nem bántalmazza senki sem. Fejezz be valami okj-s szakmát az ingyen van az első. Olyan szakmát nézz amivel ott a környékeden el tudsz helyezkedni. Ha megvan az okj meg a munkahely akkor tudtok csak elköltözni. Kitartás, fogadd el a segítséget.
2013. júl. 6. 11:26
 6/18 A kérdező kommentje:

Persze! a 12 éves hugom biztos fog majd 12órában egy gyárban dolgozni, ahogy Te azt elképzelted.

Egyébként intelligens magyar ember azt nem írja ill. mondja, hogy "anyádat". :) ennyit rólad.

A hugomat se én akartam ide költöztetni, hanem felajánlotta.

úgy látszik a szövegértés neked nem megy :(

2013. júl. 6. 11:28
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ utolsó.Okj-t akarok én is kezdeni szept.-től!
2013. júl. 6. 11:29
 8/18 anonim ***** válasza:
49%

Akkor édes drága anyucikádat így jobb? :D

Elmész melózni és akkor nem kell alkalmazkodni! Szar az élet, de ez van kislány!

2013. júl. 6. 11:30
 9/18 A kérdező kommentje:

Sajnos szakma nélkül nem tudok elhelyezkedni.Így először egy okj-s tanfolyamra akarok járni. De, mint nem azzal van a baj, hogy csicskáztatnak hanem a mértékkel.

Gúnyolodj nyugodtan egyébként.. nem érdekel. Hidd el elég baj nekem, hogy ilyen "drága anyucim" van.

2013. júl. 6. 11:40
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát mit mondjak, anyósod különb ember, mint anyád.

Ő befogadott téged. Igen, cserébe elvárja, hogy besegíts a házimunkába, és talán nem mindig jó a viszonyotok. Valljuk be, az anya-lány kapcsolat sem súrlódásoktól mentes.

Ezzel szemben anyád tűrte, hogy ilyen szar körülmények közt éljetek egy alkesz férfival, ahonnan csak akkor volt képes lelépni, mikor volt pasija, és akkor is úgy, hogy a még kiskorú gyerekét otthagyta. Vagyis mindvégig a saját érdekéből maradt ott, mert NEKI nem volt hova menni. Azt magasról leszarja, hogy az egyik lányát annak a fiúja családja tartja el, a másik meg marad az alkoholista apjánál.

Szerintem légy hálás anyósodnak, hogy van hol laknod! És azért, hogy még azt is felajánlotta, hogy húgod odamehet!

2013. júl. 6. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!