Apósom meghalt. Nem akarok a temetésre elmenni, miért ordítja le mindenki a fejemet? Ez bűn?
Apósom meghalt. Külföldön élünk, nincs sok pénzünk, és mostanában sok a kiadásunk. A férjem mindenáron haza akar menni, pedig nem is lesz tisztességes temetés, csak egy beszéd és a hamvakat elszórják valahova, valamikor. Egy rakás pénz a hazaút, csomó fáradtság. Hosszú ideje beteg vagyok, és nagyon elegem is lett már mindenből. Most pedig mindenki velem ordít, hogy milyen szemét és f&szari vagyok.
Ha nem megyek el a temetésre, de a férjem elengedem, akkor miért vagyok én a rohadt alak?
Köszönöm a normális válaszokat.
9.: Köszönöm.
És köszönöm mindnekinek a válaszokat.
Nekem is voltak hasonlóan rossz emberi kapcsolatok az életemben, de azt gondolom, az élet és a halál is szent dolog, és akármilyen ember is volt valaki, nem azt kellene nézned, hogy "csak" az apósod, hanem hogy a férjed édesapja.
Még akkor is, ha esetleg a férjednek sem volt felhőtlen a kapcsolata vele.
Szerintem ez aalapvetően egy önző, anyagias, kicsinyes hozzáállás, de egyébként is ,úgy tűnik, hogy már fixen eldöntötted magadban, hogy nem mész,szóval inkább megerősítésekre várva írtad ki a kérdést.
Az anyagiakról nem írtál részletesebben, de nekem az jön le, hogy éppenséggel lenne rá pénz ,csak sajnálod, mert felesleges pénzkidobás - persze, ebben van valami, de szerintem sem alapos indok, alapos indok az lenne, ha tényleg óriási pénzügyi problémáitok lennének és kb. kajára-rezsire nem jutna pénz.
A betegségedet nem részletedted, hogy mi, ha ez komoly, és rosszabbodhat tőle az állapotod, az természetesen alapos indok.
Egyébként ez talán nem fog tetszeni, de meglepett, hogy a doktorrá avatásodról írtál - szerintem egy emberben jobb esetben az értelmi intelligenciához kelle(ene) társulnia megfelelő érzelmi intelligenciának.
Nem szabadna ilyen kicsinyesen, megkeseredetten gondolkodni.
"Az anyagiakról nem írtál részletesebben, de nekem az jön le, hogy éppenséggel lenne rá pénz ,csak sajnálod, mert felesleges pénzkidobás - persze, ebben van valami, de szerintem sem alapos indok, alapos indok az lenne, ha tényleg óriási pénzügyi problémáitok lennének és kb. kajára-rezsire nem jutna pénz."
Rosszul jön le. Csak azért, mert külföldön élünk, itt nincs kolbászból a kerítés.
"A betegségedet nem részletedted, hogy mi, ha ez komoly, és rosszabbodhat tőle az állapotod, az természetesen alapos indok."
Igen, komoly.
17, teljesen el vagy tévedve. Az egy nagyon idealizált változat, amiről írsz, és szerintem millióból egy ilyen.
Szerintem itt arról van szó, hogy a kérdező belefáradt az életébe, és írta is, nincs motivációja megmozdulni sem. Ha ezt elképzelni sem tudod, milyen helyzet, akkor ne is beszélgessünk az érzelmi intelligenciáról. A különböző intelligenciák különben is nagyon élesen szétválaszthatók egymástól.
Szóval, kérdező, miért nem teheted, hogy változtatsz?
12. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!