Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Apósom meghalt. Nem akarok a...

Apósom meghalt. Nem akarok a temetésre elmenni, miért ordítja le mindenki a fejemet? Ez bűn?

Figyelt kérdés

Apósom meghalt. Külföldön élünk, nincs sok pénzünk, és mostanában sok a kiadásunk. A férjem mindenáron haza akar menni, pedig nem is lesz tisztességes temetés, csak egy beszéd és a hamvakat elszórják valahova, valamikor. Egy rakás pénz a hazaút, csomó fáradtság. Hosszú ideje beteg vagyok, és nagyon elegem is lett már mindenből. Most pedig mindenki velem ordít, hogy milyen szemét és f&szari vagyok.

Ha nem megyek el a temetésre, de a férjem elengedem, akkor miért vagyok én a rohadt alak?

Köszönöm a normális válaszokat.

2013. jún. 24. 22:32
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:

9.: Köszönöm.

És köszönöm mindnekinek a válaszokat.

2013. jún. 24. 22:55
 12/51 anonim ***** válasza:
89%
Hát akkor kölcsönkinyír visszajár. Az az érzésem, nem csak, hogy apósod temetésére nem kellene menned, hanem kompletten le kéne cserélni az életed. Lehet, beteg sem lennél.
2013. jún. 24. 22:56
 13/51 A kérdező kommentje:
12: Igazad van. De nem tehetem meg.
2013. jún. 24. 22:57
 14/51 anonim válasza:
39%
Hát én biztos nem mennék el a helyedbe
2013. jún. 24. 22:58
 15/51 anonim ***** válasza:
88%

Nekem is voltak hasonlóan rossz emberi kapcsolatok az életemben, de azt gondolom, az élet és a halál is szent dolog, és akármilyen ember is volt valaki, nem azt kellene nézned, hogy "csak" az apósod, hanem hogy a férjed édesapja.

Még akkor is, ha esetleg a férjednek sem volt felhőtlen a kapcsolata vele.

Szerintem ez aalapvetően egy önző, anyagias, kicsinyes hozzáállás, de egyébként is ,úgy tűnik, hogy már fixen eldöntötted magadban, hogy nem mész,szóval inkább megerősítésekre várva írtad ki a kérdést.

Az anyagiakról nem írtál részletesebben, de nekem az jön le, hogy éppenséggel lenne rá pénz ,csak sajnálod, mert felesleges pénzkidobás - persze, ebben van valami, de szerintem sem alapos indok, alapos indok az lenne, ha tényleg óriási pénzügyi problémáitok lennének és kb. kajára-rezsire nem jutna pénz.

A betegségedet nem részletedted, hogy mi, ha ez komoly, és rosszabbodhat tőle az állapotod, az természetesen alapos indok.

2013. jún. 24. 23:05
 16/51 Kondor Judit ***** válasza:
33%
Én sem mennék el,elmegy a fia/főleg külföldről beszélünk/lerója amit kell és ha a család megbotránkozik akkor azt teszik.Én sz...nék rá.
2013. jún. 24. 23:06
 17/51 anonim ***** válasza:
72%

Egyébként ez talán nem fog tetszeni, de meglepett, hogy a doktorrá avatásodról írtál - szerintem egy emberben jobb esetben az értelmi intelligenciához kelle(ene) társulnia megfelelő érzelmi intelligenciának.

Nem szabadna ilyen kicsinyesen, megkeseredetten gondolkodni.

2013. jún. 24. 23:09
 18/51 anonim ***** válasza:
34%
3 és 5 sor közötti mondat mindent elàrul étdem ha a te édesalàd meghalna sem mennél el??????
2013. jún. 24. 23:13
 19/51 A kérdező kommentje:

"Az anyagiakról nem írtál részletesebben, de nekem az jön le, hogy éppenséggel lenne rá pénz ,csak sajnálod, mert felesleges pénzkidobás - persze, ebben van valami, de szerintem sem alapos indok, alapos indok az lenne, ha tényleg óriási pénzügyi problémáitok lennének és kb. kajára-rezsire nem jutna pénz."

Rosszul jön le. Csak azért, mert külföldön élünk, itt nincs kolbászból a kerítés.

"A betegségedet nem részletedted, hogy mi, ha ez komoly, és rosszabbodhat tőle az állapotod, az természetesen alapos indok."

Igen, komoly.

2013. jún. 24. 23:13
 20/51 anonim ***** válasza:
74%

17, teljesen el vagy tévedve. Az egy nagyon idealizált változat, amiről írsz, és szerintem millióból egy ilyen.

Szerintem itt arról van szó, hogy a kérdező belefáradt az életébe, és írta is, nincs motivációja megmozdulni sem. Ha ezt elképzelni sem tudod, milyen helyzet, akkor ne is beszélgessünk az érzelmi intelligenciáról. A különböző intelligenciák különben is nagyon élesen szétválaszthatók egymástól.

Szóval, kérdező, miért nem teheted, hogy változtatsz?

12. voltam.

2013. jún. 24. 23:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!