Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Apósomnak lenne joga ehhez?

Apósomnak lenne joga ehhez?

Figyelt kérdés
Hatan élünk együtt egy háztartásban: apósom, anyósom, párom, párom húga, sógorom és én. Sógornőm terhes, lassan szülni fog. Apósom utálja a sógoromat, nem fogadja el, engem mint menyét elfogad. Anyósom és apósom nevén van a ház. A kérdésem az lenne, hogy apósom megteheti-e azt, hogy a sógoromékat babával együtt kirakhatja-e a házból? Anyósom, sógorom, sógornőm és én sajnos munkanélküliek vagyunk. A párom és após fizujából élünk mindannyian. Köszönöm előre is a válaszokat!
2013. jún. 17. 13:40
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
90%

Kedves drága kérdező!

3. válaszoló vagyok. Hová is menjek "okoskodni és szemétkedni"? Ennyire fáj az igazság?

Vagy csak azt találod rendkívül sértőnek, hogy nem szidom habzó szájjal az apósodat, aki ELTART mindenkit a férjeden kívül?

2013. jún. 17. 13:59
 12/33 A kérdező kommentje:
Nem is vártam, hogy szidjad! De te ilyen esetben mit tennél nagyokos? Ha te vagy a gyereked lenne ebben a helyzetben? Na, várom az "okos" választ! Köszönöm!
2013. jún. 17. 14:03
 13/33 anonim ***** válasza:
82%

szerintem a kerdezot kene elzavarni

ugyan ugy ingyenelo

2013. jún. 17. 14:06
 14/33 anonim ***** válasza:
92%

Aha!

Te a terhes sógornő vagy. Korábban kellett volna ezen gondolkodnod, vagy ha apád netán mondta, hogy nem tart el téged férjestől-gyerekestől, akkor komolyan kellett volna venni.

Te nem megoldásokat kértél, hanem hogy hogyan tudod elérni, hogy továbbra is eltartsanak. Hát sehogyan.

2013. jún. 17. 14:06
 15/33 A kérdező kommentje:
Nem vagyok terhes hálistennek, tudod én ismerem annak a szónak a fogalmát, hogy védekezés
2013. jún. 17. 14:09
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen,megteheti,hogy babástól kirakja őket,nem kötelessége eltartani őket sem,meg téged sem.Felnőtt emberek vagytok.Menjen el szépen a sógorod dolgozni és menjenek albérletbe.Mi is így vagyunk.Párom szépen dolgozik én pedig gyesen vagyok.És megélünk.Igaz albérlet,nem saját,de még mindig jobb,mint máson élősködni.És ne mondd,hogy nehéz munkát találni.Aki akar az talál és nem válogat!Szóval igenis kiarkhatná őket,de úgy gondolom nem fogja ha eddig nem tette meg,főleg a baba miatt nem.De ha van egy kis méltóság sógordékban akkor szépen elmennek és megköszönik,hogy eddig ott lakhattak és gondoskodtak róluk.Úgyanígy ti is mehetnétek!
2013. jún. 17. 14:09
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha a ház az ő nevén van, vagy ő a haszonélvezője, akkor természetesen joga van kirakni őket a házból.

Ezen az előtt kell gondolkodni, mielőtt gyereket vállaltak. Szép, szép, hogyha megfogant, akkor nem vetetik el, csak minek kellett megcsinálni?!

Elve minek költöznek össze hatan egy házban, jövedelem nélkül? Kötelező összebútorozni?

Nektek sem kötelező alkalmazkodni egy újszülötthöz vagy egy (két-három idővel) gyerekhez, próbáljatok meg saját lábra állni.

Ha a környéken nincs munka, akkor addig "vándoroljatok", amíg titeket nem köt kisgyerek.

Egyszerre adjátok be a jelentkezéseteket, és akkor együtt tudtok maradni. Oda mentek, ahol mindkettőtöknek akad munka. Pl. az ország nyugati felén, vagy Pesten, vagy bárhol. Munkaerőkölcsönzőnél, toborzó cégeknél eleve úgy adjátok le az önéletrajzot, hogy egy városban kerestek munkát, akkor szóljanak, ha van ilyen.

Nagyon hamar megbolondulnék öt másik emberrel összezárva, főleg ha folyamatos a feszültség.

2013. jún. 17. 14:11
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Elég szigorúak a törvények, és az anyának sokáig joga van a babához, nem veszik csak úgy el, pláne egy újszülöttet. Vannak átmeneti szállások, ahová be tudják fogadni a hasonló helyzetben levőket. Plusz, ugye alanyi jogon jár a GyES, ami nem sok, de a semminél több, úgyhogy a sógornő végre beszállhat a rezsibe, nem beszélve a családi pótlékról, ami szintén jár a gyerek után. A gyereknek eleinte pelenka kell főleg, pláne ha anyatejes, amit fedez a családi pótlék simán, úgyhogy elvileg eleinte nem jelent sokkal nagyobb anyagi terhet a családnak a gyeremek. Érdemes lenne utánajárni, hogy nem jár esetleg valami támogatás a családnak. Az egyfőre eső nettó jövedelemből szokták számolni. Ha mindenki egy lakhelyen lakik, és ketten tartják el a családot, akkor valószínűleg rászorulók vagytok. Érdemes ennek is utánanézni. Ha már nincs munka, ilyenre is lehet időt szánni az álláskeresés mellett. A sógorodéknak meg ahol lehet otthon kellene tevékenykedniük: háztartásba besegíteni, összeszedni a fölösleges papírt, elvinni a méhbe, pénzé tenni. Tudom, hogy nem a legnagyobb haszonú dolgok ezek, de sok kicsi sokra megy, és ha mellett intenzíven kerestek állást, nem szabad föladni, mindenhol kopogtatni kell), akkor hátha apósod megenyhül, ha látja, hogy a sógorod is segíteni akar, nem pedig ingyen élni, mert joga van hozzá, hogy kitegye a házból.

Nem könnyű így az élet, az én családom is volt hasonló helyzetből, hogy mindenki munkanélkül "csücsült otthon", nagyon rossz, de pont ezért kell nagyon elszántan küzdeni. Ki kell járni, amit lehet, és minél előbb a saját lábra állni. Kitartás!

2013. jún. 17. 14:14
 19/33 A kérdező kommentje:
Sajnos folyamatos a feszültség itthon, cirkusz cirkusz hátán, apósom részéről, amit meg is tudok érteni.
2013. jún. 17. 14:15
 20/33 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező!

Már ne is haragudj, de szörnyen alpári stílusban osztogatod itt a válaszolókat.

És igazuk van a többieknek: Ha apósodék nevén van a ház, simán kirakhatja a sógorodékat.

2013. jún. 17. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!