Ha az exem újranősül, akkor az új feleségének joga van elszámoltatni a gyerektartással? Mondvá, hogy onnantól közösek a bevételeik és a kiadásaik, ugyanolyan joga van ehhez mint az exemnek.
Már hogyne lenne joga!
Ugyanis abban a tudatban megy hozzá, hogy gyerektartást fizet, és bár minden meglévő tartozás a házasságkötés előttről különtartozásnak minősül egy kivétellel, a törvényen alapuló tartást kivéve!!! Ez ugyanis közös tartozás lesz!
2009. évi CXX. tv.
"40. § [A különvagyon terhei és tartozásai]
(1) A házastárs különvagyonát terheli - a törvényen alapuló tartás kivételével - az a tartozás, amely a házassági életközösség megkezdése előtt keletkezett jogcímen alapul."
De milyen tartozás? NEm tartozik, fizet minden hónapban.
Tehát akkor az esküvő után nekem el kell számolnom a nő felé? Milyen módon?
Teher, nem tartozás.
Nem kell elszámolnod felé, de a gyerektartásért az új feleség is felel! Mivel a vagyonuk közös vagyon!
Miért kéne bárkinek is elszámolnia? Akár papíron van meghatározva az összeg, akár megbeszéltétek, ha az exednek van egy kis esze, akkor nem hagyja magátbefolyásolni, hiszen az a pénz a gyereknek jár!
És igen... ha hepciáskodik, összeírnám neki, hogy mibe van a gyerek havonta és abból apuka mennyit áll. Nem bírom az olyan nőket, akik sajnálják a párjuk gyerekétől azt a kevéske kis pénzt.
Nálunk megvan határozva papíron a gyerektartás összege, sosem vasaltam be rajta, jól megvagyunk a gyerekemmel, de az új nő nála is szervezkedik.
Eddig mindig annyit adott az exem, amennyit jónak látott. Volt olyan hónap, hogy egy 10 ezrest adott a gyerek kezébe, volt olyan, hogy nekem utalt iskolakezdésnél 40-et, avagy csak vett neki új ruhát, cipőt, bármit. A lényeg, hogy mindig ott segített, ahol tudott. Az új nő már kiakadt, hogy miért kell a gyereknek márkás cipőt vennie, majd vesz az anyja, azért van... Miért kell neki ennyi pénzt utalnia, majd fizeti a könyveket az anyja...
Teszem hozzá nekem is viszonylag jó fizetésem van és a volt férjemnek is, én nem véletlenül nem követelem rajta, amíg foglalkozik a gyerekével, ő pedig nem véletlenül ad tényleg mindig annyit, amennyit csak tud. Hálát adok azért, hogy olyan az ex férjem amilyen és nem engedi, hogy ez a maca irányítsa a pénzügyeiket, amiből a gyerekem nyilván kimaradna.
Szerintem az exen kívül másnak nincs köze hozzá, hogy a gyerektartásból mire mennyit költesz.
A volt férj is szerintem akkor kérhet tételes elszámolást, ha úgy látja, hogy a gyerek nincs megfelelően ellátva (pl. ad havi 60 ezret de a gyereknek nincs egy rendes nadrágja se).
Én megmondanám az új asszonkának, hogy semmi gond, adja be a bíróságra AZ APUKA, hogy tételes elszámolást kér. Neki ehhez csak annyi köze van, hogy havonta X ezer Ft kiadásuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!