Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kezdek kimerülni, mit tegyek?

Kezdek kimerülni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A problémám sajnos nem fér egy kategóriába. A férjem egyszerűen nem képes tudomásul venni, hogy közel a negyvenhez feleséggel és gyerekkel már nem szimplán a szüleivel alkot egy családot. Ha családi kerti főzésről van szó, evidens, hogy mama ott ül(persze nem csendben). Slussz poén: átmenetileg velük élünk, de velük is dolgozik a férjem. Így, ha felhozom a dolgot, hogy elmehetnénk valahová, már szól is az apjának. Akik viszont fiatal koruk óta "nem kedvelik"egymást az én szüleimmel. Az én férjem sem szeret az én szüleimmel lenni, ezért sokszor a gyerekkel ketten megyünk el hozzájuk. A sógornőm egy mindenkit szekáló (főleg a túlsúlyosokat, mert ő most leadott 10kilót), rosszindulatú, kétszínű nő. Megőrülök tőlük. Egyre feszültebb vagyok, ami a saját gyerekemmel, munkámmal kapcsolatban is elő jön. Nemsokára elköltözünk, ezt mondogatja a férjem, de közeleg egy kötelező velük töltött balatoni hétvége... sosem sültek el jól az ilyen összezárások, mert enni is csak akkor lehet, amikor apósom azt mondja. Nem tudok már kedves, felszabadult lenni. Tiszta ideg vagyok, meg a férjem is ha kiderül, hogy nem szeretnék átmenni a szomszédba apósomékhoz. Folyton célozgatásokat,fricskákat kapok (pl. hisztizik a másfél évesem :" hasonlít az anyjára" vagy sógornőm sütött egy egyszerű piskótát és vitt az anyjának-az nem számít, hogy én rendszerint 2félét sütök egyszerre- erre a sógornőm új fickója: de jó, végre mama is kap, nem csak ad. A férjem szerint csak felfújom. Lehetséges. Az önértékelésem a béka feneke alatt, fáradt vagyok. Rögtön robbanok, mert úgy érzem meg kell védenem magam meg a gyerekem az apósomékkal szemben. A férjem meg csak azt mondja, milyen szerencsém van, hogy türelmes...
2013. jún. 14. 12:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem csodálom! Én úgy seggbe rúgnám a férjemet, ha nálunk is ez lenne még. Harcoltam is eleget, mert nálunk anyós nem nagyon csípett engem és párom szerint én csak halucináltam, rengeteg hiszti árán rájött, hogy tényleg nekem van igazam, mostanra már rájött, hogy mi vagyunk egy család és ahogy élünk, ahhoz senkinek semmi köze. Még az én anyámnak sem!!!
2013. jún. 14. 12:10
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Küld el őket a fenébe. Nem kell mindenkinek a kedvében járni. Mond meg nyíltan amiket gondolsz, akár néha azt is, hogy hallgassanak. Max megsértődnek, de ez neked ne fájjon.
2013. jún. 14. 12:10
 3/14 A kérdező kommentje:
Volt már, hogy kiálltam az igazamért, de konkrétan veszekedésbe meg sírásba (részemről) torkollt, mert apósom olyan hangszínbe és hangerőbe vált, hogy azt sem hallottam, amit mondok. Ilyenkor én vagyok, aki szétzilálja a családot, nem tartok össze. Ha rászólok a sógornőm lányára, hogy pl. ne egyen bele a tányéromba, rögtön megkapom, hogy a sajátomat neveljem. A férjem ilyenkor mindig azt mondja, hogy nem szeretem azt a gyereket. Ez így nem igaz, de vannak érdekes húzásai. Ha elköltözünk is, egy kisvárosban maradunk, egyelőre ez éltet. Igyekszem kerülni őket, de akkor meg a férjemtől hallgathatok.
2013. jún. 14. 12:18
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
Úgy gondolom, túl érzékeny vagy és könnyen lelkedre veszel mindent. Engem a piszkálódások nem érdekelnek, meg sem hallom, és csak akkor megyek valahova ha én akarok és hozzánk is akkor jönnek, ha ez minden vágyam. Ha nyugodtabb életet akarsz magadnak, egyszerűen búj ki a hülyeségek alól. Jön a balatoni hétvége, előtte egy nappal csinálj úgy, mintha erős hasmenésed lenne és jelentsd ki, hogy te semmiképpen nem tusz menni. Ennyi. Majd amikor erőt érzel magadban a jópofizáshoz, akkor menj, ne amikor ők akarják. A sértegetéseket meg rázd le magadról és ne süss kétféle süteményt, mert mi a fenének? Törődj inkább magaddal, volnulj félre egy jó könyvvel és ne hagyd magad!!!
2013. jún. 14. 12:26
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Állj ki magadért! Férjed egy önző ember,már ne is haragudj..mindene a szülei.Ez mind szép és jó,de ez már túlzás.Nekem se esne jól,ha terveznék egy programot a párommal+gyerkőcök,és a párom rögtön szólna az apjának.Ez mi?Le lehet pontozni,de bosszantó..

Máskülönben férjed sem jár a Te szüleidhez,ergó Ő sem várhatja el Tőled,Hogy kötelező legyen számodra az összejövetel.

2013. jún. 14. 12:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Férjedet nem zavarta hogy apósod így ordibált???Akkor nagyon komolyan el kéne beszélgetned pároddal (nemcsak emiatt az eset miatt,hanem amiket írtál).
2013. jún. 14. 12:55
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Mint valami gyereket, úgy kezelnek téged :S

Hát eléggé gyomorideget érzek, ahogy elolvastalak. A tányérbeleevős dolognál ilyen körítéssel, hogy még neked kéne ezt eltűrni, én szerintem földhöz vágtam volna a tányért.. eszméletlen!

Ha apósod ordibálni kezd, hagyd faképnél, hadd ordítson magának. Felnőtt vagy saját életed van és saját családod (lenne).. de előbb a férjedet kéne észhez téríteni... hagyd ott pár napra, ha van rá lehetőséged, menjetek a szüleidhez kicsit a gyerkőccel.

2013. jún. 14. 13:29
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nálatok nagyon igaz, hogy nem a férjedhez, hanem a családjához mentél hozzá. Ez esetben én elválnék, az egész családtól. A férjed nem úgy tűnik, mint aki nagyon költözni akar a szüleitől, hát éljenek boldogan együtt, amíg meg nem halnak, de a te és a gyereked életét ne keserítsék meg (gondolom a kicsi se sok jót kapott még tőlük, úgy tűnik a leírásod alapján, hogy unokák közül is a sógórnő lánya a nagyszülők szeme fénye, a tiéd meg púp a hátukon).
2013. jún. 14. 13:33
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Amint nem lesznek a férjed szülei, ő átveszi az apja helyét. Terrorban fogsz élni, ha addig nem lépsz, amíg lehet. Tapasztalatból beszélek, hidd el. Vagy jelentsd ki kerek-perec, hogy te nem ezt az életed akarod sem magadnak, sem a gyerekeidnek, vagy költözz el a szüleidhez a gyerekekkel. Ideiglenes megoldásnak szuper. Ha ő is tényleg változtatni akar ezen, valamint szeret téged, mint egyenlő partnert, akkor utánad megy, és visszasírja magát. De csak akkor adj második esélyt, ha már bizonyított. Mert ha látja, hogy egy "kérlek"-re slisszolsz vissza drága apósodékhoz, azt fogja gondolni, oké, ennyivel leszerelhető vagy.
2013. jún. 14. 20:54
 10/14 anonim ***** válasza:
Szia.Nálunk is pont ugyanez a helyzet.Aposom a király.Minden ő tőle függ.A családi összejöveteleken meg egy nagyrakas sz@rnak érzem magam.
2013. jún. 17. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!