Kezdek kimerülni, alig alszik a kéthónapos babám. Hogyan tudnék napirendet kialakítani? Bővebben lent.
A levegőn is tologatni kell? Az enyémek mindig "úgy maradtak", ha már mélyen elaludtak és megállt a kocsi.
Én az erkélyre teszem ki még most is napközben (igaz éjjel alszik bent is), a kicsim 8 hónapos...
Szia!
Ezen szinte mindenki átesik,az első hónapok kicsit zűrösebbek amíg nem alakulnak ki a dolgok... :) Nincs esetleg otthon baba hintátok?! Az csodákra képes! :) Olyan ami zenél,kis kütyük vannak rajta az én lányaim imádták és amíg elvoltak benne,kicsit utol lehet érni magunkat... :)
2 honaposan még korai a napirend mert még igény szerint kelnek esznek stb.
Lehet bántja a pocija vagy valammi nem tetszik neki.Probáld hasra teni és ppaskolni a fenektét vagy fektesd az oldarára és ugy probáld ahogy neki kényelmesebb.Egyébként az kicsim sem evett aludt már ennyi idösen.Probáld lefoglalni mutasd neki a csörgöt.Még nem tudja megfogni de a figyelmét felkelthetd vele.vagy tegyél neki forgot az ágya felé
Szia!
Mi a jövő héten leszünk 2 hónaposak. Nálunk is szinte minden nap más és más. A múlt héten már látszódott valami rendszer az életünkben, de ez két napja szinte teljesen felfordult. amikor alszik a fiam. Igazából nem tidom, mikor lesz ebből valami rend, néha én is el vagyok keseredve. De ma például úgy mostam hajat, hogy fent volt és nézett a pihenőszékből. Próbálok így is főzni, teregetni, meg ilyesmi. Ha pedig alszik, akkor én is próbálok. (persze mire én elszenderedek, ő már fent is van). Ma délelőtt kétszer is elnyomta az álom egy-egy órára, én persze pont akkora aludtam volna el. Most bezzeg már 2 órája alszik és én pedig belekezdtem a főzésbe, pedig alhattam volna:(. Mindig megjárom...
ebben a korban is érdemes már próbálkozni némi rendszerrel, persze az enyém is rendszeresen borogatta a napirendet, mire végre volt vmi fogódzópontom :)
Én ennyit tettem:
amikor ébredt, akkor kapott enni (és szerencsére evett is mindig, jóllakott)
ha beállt a kajakóma, finoman próbáltam felébreszteni, pl nyakát cirógattam, és ilyenkor volt peluscsere (erre azért felébredt)
kb még fél órát gügyögtem neki, "játszottunk", így összesen 45 perc-1 órát volt ébren
majd megpróbáltam letenni aludni, ha álmosnak tűnt
Pár hónap alatt kb 4 hónapos korára állt be ez egy megszokott kb 3 órás rutinra. De persze volt, amikor 7 helyett hatkor kelt vagy nyolckor, és csúszott a nap, de ezek a ciklusok megmaradtak. Babakocsizással napi egyszer kb fél órát tudtam csalni, és így a fürdés kb mindig uakkor volt.
Ha nagyon nyűgös volt, és nem tudott elaludni, betettem hordozókendőbe és 5 perc alatt elaludt rajtam. Kb fél-háromnegyed órára.
Még annyi, h az elalváshoz cumit kap, de tudom, h nem mindenki szeretné ha babája cumizna, és nem minden baba fogadja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!