Hogyan tudnék egy napirendet kialakítani 3 hós kislányomnál? Milyen módszerrel csináljam?
A napirend a következő: Ébredés, etetés, játék, alvás. Ez egy kb 3 órás ciklusnak a sorrendje. Nálunk nagyon bevált, mert mindig éhesen ébredt, így jó étvággyal evett, és amikor pihenésre került sor, már nem zavarta az emésztése. Előfordult h beállt a kajakóma, ilyenkor általában mégis felébredt, mert evés után volt/van mindig a pelusozás. Ha erre sem ébredt fel, akkor hagytam aludni, de ilyen max az első pár hétben fordult elő. Aztán játszottam vele, illetve hagytam h felfedezze a világot. 3 és 4 hós kora között az volt nehéz, h az ébrenléti idő plussz az alvási idő nem tett ki 3 órát, így sokszor nem volt még éhes amikor ébredt, ezért elcsúszott a nap. Így mindig tologattam az ébrenléti időt, 5-10 percet max. Ez egy nyűgösebb időszak volt, de megérte, mert tudja babám, h mikor mire számíthat, nem összevisszák a napjaink. Nappal 5* evett, plussz egy éjjel v hajnalban, de nem mindig. És még egy fontos dolog: mindent hozzá igazítottam, az alvási és evési idejéhez, ezért sokmindenről le kellett mondanom (nem hurimáltam őt programokra, amik felboríthatták a napját, csak ha muszáj volt.) 4 hós korára szépen beállt minden, jó étvágyú és jó alvókájú a babám. 4 hós korában a napja: 7-8 ébredés, evés
10-11 alvás
11 evés
13-14 alvás
14 evés
16-17 alvás
17 evés
20 evés
fürdés
21 alvás
Az időpontok persze tolódtak de max fél órával. És nem ahhoz ragaszkodtam sosem, h egy időpontban történjenek a dolgok, hanem h nagyjából uolyan időközönként és uolyan sorrendben.
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!