Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti erre hogy reagálnátok,...

Ti erre hogy reagálnátok, "anyatigris" vagyok, vagy tényleg igazam van?

Figyelt kérdés

A sztori a következő!

Párom testvérének a gyerekei, és az én kislányom a nagymamájuknál aludtak,mivel párom testvérének a legkisebb

gyerekének születésnapja volt,játszottak,mesét néztek,lányom jól érezte magát velük,erősködött,hogy had aludjon ott ő is.

Másnap elmentem a lányért,kérdeztem hogy érezte magát,erre nem válaszolt,én persze nem hagytam annyiban a dolgot,láttam hogy valami nagyon bántja.

Végül elmesélte,hogy ebéd után ettek a tortából,a mama neki vágta a legkisebb szeletet,majd szeretett volna kérni belőle még egyet,miután megette,erre az mondta neki anyósom,hogy ő dagadt,azért kapta a kis szeletet,és ne akarjon még egyet enni,mert akkora lesz mint egy ház,tény és való hogy jó húsban van,de nálunk én visszább vettem

az édességezést,viszont szerintem egy szülinapi buli után simán belefér egy kis torta evés......én ezért a beszólásért nagyon megharagudtam anyósra,mert ha a gyerek tényleg duci is,akkor sem kéne bunkó mód megszégyeníteni a többi gyerek előtt.

Ráadásul nem ez az első,volt már rá példa,hogy náluk ebédeltünk,a gyerek rántott húst evett,és nyúlt hogy ő majd vesz még egy szeletet,erre beszólt előttünk,anyósom neki,úgy hogy több ismerős is jelen volt,hogy "Tündike nem volt még elég,evés helyett mozoghatnál egy kicsit többet,anyukád elvihetne a parkba kicsit ugrálni!"

Na erre én sem bírtam tovább,szépen megkérdeztem tőle,hogy

"Terike néni!Ha sajnálja a gyerektől az ételt,miért tetszett minket meghívni ebédelni?"

Nem válaszolt semmit,mi 5 perc múlva hazamentünk,erre azt hallottam tőle vissza,hogy leégettem az ismerősök előtt,és én voltam bunkó vele.

Párom az anyját védi,szerinte anyatigris vagyok,és a gyerek tényleg fogyhatna......

2013. máj. 20. 20:57
 71/129 anonim ***** válasza:
86%

"Még ha ki is van rakva, akkor is ILLIK kérni, és nem csak elveszem. Nem csodálom, hogy egy kistehén a gyereked, ha csak elvesz bármit."

Istenem ennyi idiótát!

Innen látszik,hogy csak kötekedni támadt kedved!

Világosan leírta a kérdező,hogy az unokatestvérei is kétszer szedtek,nekik nem szólt semmit a nagyi!

Egy nagymamától miért kéne megkérdezni vendégségben a saját unokájának,hogy "mami megengeded nekem hogy elvegyek még egy szelet húst,mivel a többiek is elvettek?"

Annyira tudatlan falusi proli vagy,elnézést kérdező!

2013. máj. 20. 22:10
 72/129 anonim ***** válasza:
76%

"Ezt a gyereket le kell fogyasztani.És ennyi. lehet keseregni, lehet idegenekkel vitázni....csak felesleges.."

Abban igazad van, hogy nem ideális a súlya, ezt nem vitatom, viszont nagyon buta ötleteket adtál a kérdezőnek.

2013. máj. 20. 22:11
 73/129 anonim ***** válasza:
93%

Nos. Itt szerintem mindkettőtöknek igaza volt, de végülis egyikőtöknek sem.

-A nagyinak igaza volt, a gyerek enyhén túlsúlyos

-A nagyi bunkó volt és megalázta a gyereket, neked volt igazad, egy szülő sem hagyná ezt

Egy gyereket nem alázunk meg semmi miatt sem, főleg hogy mit eszik, arról nagyrészt a szülők tehetnek.

Valamit sportolni mindenképp kell egy laza 1 órás kocogás 2 naponta jót tenne neki, nem is fulladna be tőle és akár csinálhatnátok közösen, "csajos program" címen. A nap folyamán sokszor egyen és kisebb adagokat, kerülve a fehér lisztes dolgokat, sütiket, édességeket. Cukros italokat helyett vizet igyon. Gyümölcs helyett zöldségeket részesítse előnyben. Megjegyzem az édesítő sem egészséges.

Viszont, aki ilyeneket mond:"39 Előszőr is ott kezdődik a dolog, hogy anyuka veszi a fáradságot, és megnézeti a gyerek pajzsmirigyét.

Aztán ott folytatódik, hogy megnézi mi az amit a gyerek az ő tudta nélkül nasizik.

Aztán ott folytatódik, hogy a gyerek amit most jelenleg megeszik, annak a felét kapja és este 5 után semmit.

És sorolhatnám."

Na neki nem kellett volna venni a fáradtságot, hogy megszólaljon. Látszik, hogy semmi fogalma sem az étkezésről, sem úgy általában semmiről. Az 5 óra után nem eszük Kis Kegyedes, Nők Lapjás atom fa*ságot meg felejtsük el úgy, ahogy van. Vagy te csináld, de ne reklámozd. A gyereket nem éheztetjük...

És a család kommunikációján is lenne mit javítani.

2013. máj. 20. 22:14
 74/129 A kérdező kommentje:

"Annyira tudatlan falusi proli vagy,elnézést kérdező!"

Semmi baj,én már nem reagálok a beszólásaikra....ted te is ezt,majd abbahagyják.

Negyven akár hányasnak,még annyit,hogy a gyerek fogyni fog,nem kell ismételgetni hogy fogynia kell,én tudom,és segíteni is fogok benne neki,együtt megcsináljuk.

A kérdés nem ez volt,ezt kihangsúlyoznám,hanem az,hogy a beszólások,megjegyzések miatt,jogos e hogy haragszom az anyósra,de mindegy.

Aki letehenezte a lányomat,most kissé kulturálatlan leszek,de anyád megtaníthatott volna arra,hogy hogyan kell értelmesen megnyilvánulni,te primitív falusi bunkó ha már arról beszélünk hogy egy szülőnek mit hogy kell tennie a gyerekével! :)

Elnézést mindenkitől,és köszönöm a válaszokat :)

2013. máj. 20. 22:18
 75/129 anonim ***** válasza:
84%

Remélem egyébként, hogy unokatesóék nem gonoszak, mert ha egyszer összekapnak valamin, lehet, hogy a lány képébe vágják, hogy dagadt, stb.

Itt tényleg az a gáz, hogy a nagyi veled beszélhetett volna. Egy 11 éves még nincs tisztában az étkezéssel, hogy mi egészséges, mi nem, mennyiségek, kalóriák, szénhidrát, fehérje... ezért volt szemét a nagyi.

2013. máj. 20. 22:19
 76/129 anonim ***** válasza:
56%
Az anyósod ápolónő létére buta, mint a föld. Gyerek, növésben van, ha sokat eszik, azzal nem árt magának. Csak nem édességet kell ennie, hanem pl rántott húst. Én is leoltottam volna a helyedben.
2013. máj. 20. 22:51
 77/129 anonim ***** válasza:
4%

Az én hugom sem egy deszka!

Most 17 éves, 155cm és tuti van vagy 70kg...

Gyerekként sem volt egy nádszál, egyszerűen ilyen génje vannak! Még azt sem lehet mondani, hogy túl sokat kajál, mert aki ismer minket, mind tudja, örültünk, ha enni tudtunk!

Ilyen a hugom és kész. Ő egy Ducimuci, és képtelen fogyni. De komolyan. Nincs mit, nincs honnan, semmi nem megy le róla! :DDD

2013. máj. 20. 22:53
 78/129 anonim ***** válasza:
82%
A másik meg az, hogy egy gyereket nem szabad így megalázni, mert azzal nagy károkat okozhat, ha nyomot hagy benne a dolog. Lehet, a lányodnak nincs is semmi problémája a súlyával, csak manapság ez az undorító soványság a divat, ami csak megbetegíti az embert. Aki már egy kicsit teltebb, az kövér. Buta ez a társadalom. Jól tetted, hogy megvédted a lányod, én is helyreraktam volna az anyóst. Ne hagyd, hogy a gyereked értéktelennek érezze magát egy ilyen hülyeség miatt, mert benne sajnos ez csapódik le. A pokolra vezető út is jó szándékkal van kikövezve, tudod...
2013. máj. 20. 22:57
 79/129 anonim ***** válasza:
82%
Senkit nem illik így megalázni mások előtt. Egyébként is, egy vasárnapi ebédnél egy plusz vékony szelet tortától nem lesz semmi gond, főleg, hogy látszik a kérdező írásából, hogy odafigyelnek rá,m egészségesen étkezik, mozogni is akar, tehát jó úton van. Most akkor tartsák ridegtartásban, meg éreztesse vele a paraszt anyós (már bocsánat, de aki a többi gyerek előtt ilyen stílusban lekövérez egy gyereket, az nem úrihölgy), hogy mennyivel jobban bírja a vékony unokatesókat? Még ha nem is ez a célja, egy gyerekben úgyis így tudatosul, mert nem biztos, hogy megértik, hogy miért kell lefogyni/mozogni...
2013. máj. 20. 23:09
 80/129 anonim ***** válasza:
89%

"Csak nem édességet kell ennie, hanem pl rántott húst."

Nem, rántott húst sem kéne enni. A liszt meg zsemlemorzsa csak plusz kalória. Nem kell rántani azt a húst.

2013. máj. 20. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!