Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti erre hogy reagálnátok,...

Ti erre hogy reagálnátok, "anyatigris" vagyok, vagy tényleg igazam van?

Figyelt kérdés

A sztori a következő!

Párom testvérének a gyerekei, és az én kislányom a nagymamájuknál aludtak,mivel párom testvérének a legkisebb

gyerekének születésnapja volt,játszottak,mesét néztek,lányom jól érezte magát velük,erősködött,hogy had aludjon ott ő is.

Másnap elmentem a lányért,kérdeztem hogy érezte magát,erre nem válaszolt,én persze nem hagytam annyiban a dolgot,láttam hogy valami nagyon bántja.

Végül elmesélte,hogy ebéd után ettek a tortából,a mama neki vágta a legkisebb szeletet,majd szeretett volna kérni belőle még egyet,miután megette,erre az mondta neki anyósom,hogy ő dagadt,azért kapta a kis szeletet,és ne akarjon még egyet enni,mert akkora lesz mint egy ház,tény és való hogy jó húsban van,de nálunk én visszább vettem

az édességezést,viszont szerintem egy szülinapi buli után simán belefér egy kis torta evés......én ezért a beszólásért nagyon megharagudtam anyósra,mert ha a gyerek tényleg duci is,akkor sem kéne bunkó mód megszégyeníteni a többi gyerek előtt.

Ráadásul nem ez az első,volt már rá példa,hogy náluk ebédeltünk,a gyerek rántott húst evett,és nyúlt hogy ő majd vesz még egy szeletet,erre beszólt előttünk,anyósom neki,úgy hogy több ismerős is jelen volt,hogy "Tündike nem volt még elég,evés helyett mozoghatnál egy kicsit többet,anyukád elvihetne a parkba kicsit ugrálni!"

Na erre én sem bírtam tovább,szépen megkérdeztem tőle,hogy

"Terike néni!Ha sajnálja a gyerektől az ételt,miért tetszett minket meghívni ebédelni?"

Nem válaszolt semmit,mi 5 perc múlva hazamentünk,erre azt hallottam tőle vissza,hogy leégettem az ismerősök előtt,és én voltam bunkó vele.

Párom az anyját védi,szerinte anyatigris vagyok,és a gyerek tényleg fogyhatna......

2013. máj. 20. 20:57
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/129 anonim ***** válasza:
79%
Kedves 87-es honnan vetted azt a hülyeséget, hogy futással könnyebben elhagyná egy asthma-s gyerek a spray-t?:D:D Jesszus :D Én 4 éves korom óta asthma-s vagyok, most 22 éves vagyok, elég sokat megyek-jövök szinte állandóan menésben vagyok úgymond, több kilómétert gyalog teszek meg, alig buszozom, gyakran futok de még mindig asthma-s vagyok és például ha sokat futok befulladok...vagy ha csikolnak akkor is nehezebben veszem a levegőt...Ez van. Pedig én aztán nem vagyok túlsúlyos, Másfél éve szültem meg a kisbabám, 160 cm vagyok és 46 kiló. :) Úgyhogy ilyen baromságokat inkább ne mondj, hogy a sok futással elhagyná a gyógyszereit. Sajnos ez nem így van!
2013. máj. 21. 11:23
 92/129 A kérdező kommentje:

"Nem értem miért azon vitatkoznak itt egyesek, hogy kövér-e a gyerek, mert nem ez volt a kérdés. A Kérdező egyértelműen leírta, tehát tisztában van vele, hogy a gyerek jó húsban van és azt is leírta, hogy ők ezt a helyzetet kezelik, otthon visszavett már az édességből. Ezek már a kérdésben is benne voltak.

A kérdés itt annyi, hogy a nagyanyjának van-e joga mások előtt megszégyeníteni, megalázni, ledagadtozni a gyereket. Hát nincs. Erre a kérdésre nem lehet mást válaszolni, ezen nem lehet vitatkozni. Ezzel nem segít a gyereknek, hanem kifejezetten árt."

Ezt én sem értem kedves kérdező!

Világosan,egyértelműen leírtam hogy igyekszem elősegíteni őt abban,hogy fogyjon.

Egészségesen étkezünk,próbálom rávenni a kicsit több mozgásra,erre tényleg jönnek olyan kommentek,hogy fogynia kell,meg dagadt.

Hiába írják le még 50x tisztában vagyok vele,hogy fogynia kell.

A kérdés meg tényleg nem ez volt.

Anyám például teljesen máshogy áll lányomhoz,ha nála vagyunk hivatalosak ebédre,és pl rántott halat készít,ő

megtesz azt,hogy az én lányomnak csak natúr párolt halfilét készít zöldségekkel,amit szeret a gyerek.......beszéltem anyóssal,azt mondta ő nem fog 20 embernek külön főzni,és nem jó ha kivételezünk a gyerekkel,mert azt fogja hinni,hogy ő különleges,és ez sem egészséges,mert beképzelt lesz.

Tehát annyiban hagytam a dolgot.

2013. máj. 21. 11:27
 93/129 anonim ***** válasza:
71%

Anyósnak igaza van, csak nem fogalmazott valami finoman.

Amúgy nem lett volna szabad eddig húzni a dolgot, hamarabb kellett volna fogyókúranak kezdeni. Ha valóban csak egészséges ételeket enne a gyereked es sportolni is, nem lenne 54 kg 11 évesen. Ha az egyik orvos szerint ez normalis, akkor menni kell a következőhoz, addig, amíg nincs olyan, aki segít.

2013. máj. 21. 11:33
 94/129 anonim ***** válasza:
35%
onnan veszem, hogy a túlsúlya miatt fullad. Egyszerűen nem bírja cipelni a háját, már elnézést. Írtam, én is duci gyerek voltam, 12 éves koromig fulladtam, ha csak felemeltem a seggem, aztán érdekes módon ahogy fogytak a kilók, már kaptam levegőt sport közben.
2013. máj. 21. 11:40
 95/129 anonim ***** válasza:
73%

Most nem azért,de ha kövér a kislány,ha nem,lehetne tapintatosabban is rávezetni arra,hogy mi a helyzet. Pontosan abban a korban van,amikor akár jelentéktelennek tűnő dolgok is nagy sebet ejthetnek a lelkén,főleg,ha rendszeres a megaláztatás!

Ha párod meg ennyire amellett van,hogy fogyjon le a kislány,megjegyzem,támogatom,akkor fogja meg a kis kezét,írassa be tánciskolába/röplabdacsapatba/karateedzésre/úszni,ami a legszimpatikusabb a lánynak. Később még hálás is lesz a szülőknek érte,ha 15 éves csitri korára ő lesz a legcsinosabb lány az osztályban:D

2013. máj. 21. 11:48
 96/129 anonim ***** válasza:
84%
JA! És ilyen korban nem a kaját kell megvonni,hanem mozogni kell többet! Jó,nyilván,ha 9db tenyérnyi nagyságú rántotthúst pusztít el ebédre,abba azért beleszólnék,de gondolom nem egy vagon kaját eszik!
2013. máj. 21. 11:57
 97/129 A kérdező kommentje:

ma 11:48

Teljesen igazad van!

egy gyerekről beszélünk,nem felnőtt emberről!!!

Egy felnőtt reakciója biztos az lenne,hogy ha a súlyával piszkálják,hogy oké igazuk van,tényleg kéne fogynom.

De egy gyerek csak azt veszi észre,hogy a mama piszkálja,beszólogat neki,és megalázza mások előtt......

Ma reggel direkt megméreckedtünk lányommal,51 kiló volt.....tehát csak használ hogy itthon már édességet egyáltalán nem kap,ami még bántja,de már úgy látom kezd hozzászokni.

2013. máj. 21. 12:08
 98/129 anonim ***** válasza:
93%
De sportolni viszont tényleg el kéne küldeni,mert csak simán a kevesebb kajától nem biztos,hogy tartós lesz a fogyás. Amellett jobb ha már most rászoktatjátok az egészséges életmódra és abba a rendszeres mozgás is beletartozik,főleg ha még hízékony is. A legtöbb iskolában a testnevelés oktatás semmit nem ér,úgyhogy azon felül értem a mozgást:)
2013. máj. 21. 12:24
 99/129 anonim válasza:
77%

Szerintem a parod kellene leultesse az anyjat, es megmondja,hogy vagy egyenloen kezeli a gyerekeket vagy ha nemakkor hagyja a tieteket.

A legrosszabb az egeszben az,hogy a parod az anyosoadat vedi,tudom milyen erzes,mert en is ebben a hajoban vagyok,rettenetes,hogy a draga anyos barmit mondd,csinal ugyis ugy van jol es en vagyok megalazva.

2013. máj. 21. 13:51
 100/129 anonim ***** válasza:
25%
Bocs, de attól, hogy nem kap édességet, fogyni nem fog. CSak nem hízik tovább.
2013. máj. 21. 14:06
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!