Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg ingyen kéne adnia a...

Tényleg ingyen kéne adnia a szüleimnek?

Figyelt kérdés

A szüleimnek van egy új "biznisze". Olcsón vesznek zsírszalonnát, kisütik és eladják mint tepertő és zsír.

Van rajta haszon.

Anyósomnak említettem, hogy lehet náluk rendelni.

Hú, hát neki kellett öt kiló zsír, meg két kiló tepertő.

Fel is hívtam anyukámat, mondta hogy jó, ennyi meg ennyi lesz (a bolti ár alatt jóval) erre anyósom nekiállt sápitozni, hogy drága, meg micsoda dolog, hogy családon belül pénzt kérnek.

Holott szüttyögnek vele anyámék elég sokat, gázon van sütve, úgyhogy pénzt is kell beleölni.

2013. máj. 18. 13:30
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
90%
Ez a mennyiség sok,hogy ingyen adják.Ezzel is meg kell dolgozni.Nekem nem lenne pofám ingyen "elkérni".
2013. máj. 18. 17:52
 22/32 A kérdező kommentje:
Ha disznóvágás van, mindig viszünk kóstolót. De ez megvett szalonnából, kemény munkával előállított zsír és tepi, ezt nem adjuk ingyen. Én úgy kaptam, hogy ott álltam, tisztítottam, kockáztam, sütöttem.
2013. máj. 18. 19:50
 23/32 anonim ***** válasza:
92%

Van pofája anyósodnak szó se róla. Én is osztom azt a véleményt, hogy kóstolót igen ingyen szoktak, de öt kiló zsírt és két kiló tepertőt nem neveznénk annak.:D

Én kíváncsi lennék arra is, hogy a kedves anyós mit ad így ajándékba, családon belül...:D

2013. máj. 19. 11:49
 24/32 anonim ***** válasza:
88%

el van látva arccal az anyóspajti, szó se róla :)

ez a mennyiség bőven túlmegy a pofátlanság határain. na meg a kell szócska. talán kérek szépen...

ha családban ilyet hallok, h valakinek van valami jó házi cucca, akkor kérek egy minimális kóstolót, aztán ha ízlik akkor rendelek és kifizetem.

ott lóg ki a lóláb, h még csak fényképen se látta a terméket, de már megrendelt egy havi adagot. nekem is gyanús, h seftelni akar vele a szomszédoknak.

ha úrinő szeretnél maradni, akkor vigyél egy hangyabokányit a kedves anyósnak, és beszéld meg vele, h csak azután rendeljen, ha ízlik. elvégre te sem szeretnéd, ha ott maradna a nyakán feleslegesen a sok kaja esetleges nemtetszés okán :P

2013. máj. 20. 08:35
 25/32 anonim ***** válasza:
5%
Illene ingyen adni.
2013. máj. 20. 13:50
 26/32 anonim ***** válasza:
81%
Családon belül nincs üzlet. Mindenki fizesse csak ki a részét.
2013. máj. 20. 20:28
 27/32 anonim ***** válasza:
86%
Nyilván nem ingyen! Szüleidnek is pénzbe kerül, munkájuk is benne van... én pl. azért nem adtam ki családtagnak a lakásomat, mert elvárták volna, hogy jóval olcsóbban adjam ki, kizárólag családi alapon! De miért is? Az üzlet az üzlet, a pálinka az meg pálinka!!!
2013. máj. 23. 09:22
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Anyósod legalább a nyersanyag árát fizesse meg, ez így szokás. Mert ha kér egyszer egy negyed kilót, akkor én sem kérnék tőle pénzt, de HÉT kiló rendelés nincs ingyen.
2013. máj. 23. 09:30
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképpen nem adnám ingyen. Sőt, ha nem fizette még eddig ki, akkor nem is adnék neki.

A szüleid pénzért veszik a zsírszalonnát, munkát ölnek bele, ezt meg kell fizetni.

Ha anyós, vagy családtag, akkor is valamennyivel hozzá kell járulni a költségekhez.

Gondolom, sokkal olcsóbban kapta volna meg, mint amennyibe másoknak kerül, a gáz sem olcsó.

Még egyszer, semmiképpen nem adnám neki ingyen.

2013. máj. 23. 11:02
 30/32 anonim ***** válasza:
92%

Gondolom a szüleid sem ingyen kapják az alapanyagot és az elégetett gáz erre eső részét!!!!!

NEKEM VAN EGY TEÓRIÁM EHHEZ (kiemelés, nem kiabálás)

Évekkel ezelőtt üzleteltem egy haverommal. Én mondtam neki, hogy BARÁTI áron megszámítom. Na tudjátok mit mondott?

Azt, hogy NEM AZ A BARÁTSÁG, HOGY ANYAGI HÁTRÁNYT OKOZUNK EGYMÁSNAK, azaz árazzam úgy, hogy megérje nekem, ő a barátsággal NEM AKAR VISSZAÉLNI. Annyit kér barátság címén, hogy kiemelten foglalkozzam az ügyével és kövessek el mindent, hogy minőségi szolgáltatást kapjon és akkor ő nagyon nagy örömmel fizet meg érte engemet.

ENNYI!!!

2013. máj. 23. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!