A szüleimnek van egy új "biznisze". Olcsón vesznek zsírszalonnát, kisütik és eladják mint tepertő és zsír.
Van rajta haszon.
Anyósomnak említettem, hogy lehet náluk rendelni.
Hú, hát neki kellett öt kiló zsír, meg két kiló tepertő.
Fel is hívtam anyukámat, mondta hogy jó, ennyi meg ennyi lesz (a bolti ár alatt jóval) erre anyósom nekiállt sápitozni, hogy drága, meg micsoda dolog, hogy családon belül pénzt kérnek.
Holott szüttyögnek vele anyámék elég sokat, gázon van sütve, úgyhogy pénzt is kell beleölni.
Ebben az is benne van, hogy az a zsír meg tepertő egyszer elfogy (ha nem öli meg őket), és ha egyszer nem adtak pénzt érte, máskor sem fognak, pláne, hogy szerintük családon belül pénzt kérni nem szép dolog.
2013. máj. 18. 13:53
12/32 anonim válasza:
Én max fél kg-ig adtam volna ingyen, első alkalommal, kedves gesztusként. Na de 5+2 kg-ot? Na neee, kedves anyósnak sem!
2013. máj. 18. 13:55
13/32 anonim válasza:
Ha kóstolót küldenek, az persze ingyen van, anyósom is ajándékként küld az én anyámnak tojást, hurkát, kolbászt, szalonnát, ha van felesleg. Na de, ha konkrétan megrendeli, akkor azt illik kifizetni még családon belül is.
2013. máj. 18. 13:57
14/32 anonim válasza:
Ha szüleid adtak volna nekik egy kicsit, akkor az ingyen ment volna. De ő most rendelést adott le, ráadásul több kilósat, szüleid se ingyen dolgoznak vele.
2013. máj. 18. 14:03
15/32 anonim válasza:
Hát azért így nagy mennyiségben megint más hogy pénzt kérnek érte. Mivel 5 kiló zsír meg 2 kiló tepertőről van szó így azért annak van ára.
Ha csak egy kis kóstoló kellene neki mondjuk 1 kiló zsír vagy fél kiló, meg egy kis tál tepertő akkor azért nem lenne pofám pénzt kérni, de így hogy a szüleid is veszik hozzá az alapot és dolgoznak is vele az megint más.
2013. máj. 18. 14:14
16/32 anonim válasza:
Férjem szülei gazdálkodók, szoktak lenni disznóvágások. Ők ennyit simán odaadnak ingyen a szüleimnek vagy másik menyük/vejük családjának. De ha megbeszélik, hogy egy fél disznó kellene a hűtőládába akkor azt kifizetik, nem rendes áron, de többet adnak mint a megtérülés.
2013. máj. 18. 14:20
17/32 anonim válasza:
16os vagyok. Még annyit akartam írni, hogy egyébként sem a szüleim sem sógornőm/sógorom szülei nem potyalesők:) Mindig igyekeznek más módon meghálálni. Nem visszafizetni, csak valahogy viszonozni a dolgot.
2013. máj. 18. 14:30
18/32 anonim válasza:
Nem kell ingyen adniuk! Ők csak közvetetten rokonok, ráadásul anyósod még pofátlan is! Ha eleve ingyen gondolta, akkor kicsit nagy mennyiséget kért!
Ez anyukádéknak munka, amiért megdolgoznak! Nehogy lelkiismeretfurdalásotok legyen!
2013. máj. 18. 14:37
19/32 anonim válasza:
Ha 1-1 kilót kér az lehetett volna ingyen, de ez tényleg nagy megrendelés. A másik meg, hogy mire kell anyósnak ennyi zsír meg töpörtyű?Gondolom ő is tovább adná jó pénzért a szomszédságnak, hogy neki is legyen belőle haszna.
2013. máj. 18. 16:32
20/32 anonim válasza:
Ha valami kis mennyiséget, mondjuk fél kilót kérnek, akkor még azt mondom, hogy egyszeri alkalommal szép gesztus, ha ingyen adjátok nekik. Vagy hogy visztek nekik kóstolóba egy fél kilót. De azért ez már egy elég nagy mennyiség, ezt nem kell ingyen adni, anyukádék is pénzből élnek. Ilyen mennyiséget pofátlanság ingyen kérni. Egyébként ha leadok egy megrendelést, még ha családtagnak is, bármilyen mennyiséget pofátlanság ingyen elkérni arra hivatkozva, hogy családtagok vagyunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!