Anyák napján felköszöntitek az anyósotokat? - miért lenne ez gáz?
54! Teljes mértékben egyetértek veled! Látom te érzed, hogy mi a problémám. Teljesen mindegy mivel érvelsz, úgyis kiforgatják a szavaidat. Divat utálni a másikat, és mindenki olyan fene önérzetes, hogy, még véletlenül sem gondol bele a másik helyzetébe. Az én sógornőm még csak megszólítani sem képes az anyósát (az én anyámat), nem ejti ki a kérem és köszönöm szavakat, de kihasználni kihasználja. Persze, minek hagyja magát anyukám, hát nyilván tesóm miatt, meg hogy ne tiltsák el teljes mértékben az unokáktól. Sógornőmnek biztos felháborító lenne a feltételezés is, hogy minek köszöntene ő fel bárkit is.
Az a baj ezzel kedves hozzászólók, hogy lehet, hogy nektek is egy ilyen meny jut majd. Bár ezzel a hozzáállással lehet, hogy ti tényleg olyan klasszikus anyósok lesztek, amilyenek az anyósviccekben vannak.
Azért érdekes más szempontokkal is találkozni, de engem nem győztetek meg.:-)
Kedves Kérdező!
Neked azért nehéz, mert azt látod, hogy a sógornőd nem tiszteli a te szeretett édesanyádat, aki nem ezt érdemelné. Azt viszont Te sem gondolhatod komolyan, hogy minden esetben a meny a rossz és az anyós egy angyal.
Ha van kedved olvass bele a lenti kérdésembe és a kommentjeimbe. Mondd meg nekem őszintén, hogy szerinted ilyen esetben nekem mennyire kellene tisztelnem és köszöntenem anyósomat. Meg kell-e pl. neki köszönnöm azt, hogy jó nagymamája a lányomnak? Nem mai kérdés, a helyzet azóta változatlan, illetve ha lehet még rosszabb.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Kedves 63-as!
Korábban is leírtam már, hogy persze, hogy vannak olyan esetek, amikor az anyós a gáz. A te eseted is ilyen, mert anyósodnak nincs ésszerű indoka arra, amit csinál. Nálunk ugyanez a helyzet, csak fordítva, ha gondolod leírom privátban.
Részletek nélkül is elhiszem, hogy anyukád nem ezt érdemli a menyétől. Én is azt mondom, hogy ha nem kifejezetten rossz a viszony, akkor az lenne a normális, hogy együtt köszöntse fel a pár az anyukákat(ha van már gyerek, akkor ő is).
Pár évvel ezelőtt még élt a férjem nagymamája. Őt nagyon szerettem, akár mint egy saját nagyit. Mindig köszöntöttük anyák napján. Mivel anyósommal egy házban élt, nyilván vittünk anyósomnak is virágot és én is adtam neki egy puszit, nem haltam bele. Addig sem törődött velünk egyáltalán, ami engem annyira nem zavart, de a férjemet nagyon sajnáltam ezért. Viszont mióta nem él a nagymama én nem megyek, a férjem egyedül visz virágot. Most viszont nagyon kíváncsi leszek, hogy a férjem hogy fog dönteni, felköszönti-e egyedül, vagy kéri hogy menjünk mi is. Neki is nagyon rosszul esik, hogy az anyukáját nem érdekli a babánk. Mindenesetre én úgy fogok tenni, ahogy a férjem kéri, ahogy neki jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!