Anyós probléma? Anyósom nyáron jönne hozzánk veteményezni, ez még okés (még nem lakunk ott), de tervei szerint jövőre is, de én NEM szeretném.
Füvesítsétek be, ültessek virágokat, és veteményesnek ne hagyjatok helyet.
És mondjátok meg neki, hogy más terveitek van a kerttel.
Jajj, a jövőn még ne gondolkozz! :)
Most jó a kapcsolatotok, örülj neki! Azt meg előre nem tudhatod, hogy milyen lenne akkor, ha állandóan ott lenne.
Viszont, ha úgy alakulna jövőre, hogy megy akkor szépen, finoman közlöd vele, hogy nem kell a segítség, mert ti ketten szeretnétek a férjeddel csinálni!
Szerintem fújd le ezt a veteményezést ab start, különben tutira sértődés lesz belőle. Mondd meg, hogy majd ha ott laktok, akkor kiderül, hogy az egyéb munkák mellett mit tudsz megoldani egyedül, segítség nélkül. Egyébként is ráértek még eldönteni, hogy mit akartok a kerttel. Ha idén elfogadod, akkor jövőre nehéz lesz megindokolni, hogy miért nem szeretnéd. Ha jövőre közlöd, hogy ne veteményezzen,mert zavar, ha naponta átjárkál, az tényleg sértő.
Ha jó a kapcsolatotok, most még kedvesen megmondhatod, hogy költözés, és a saját önálló életetek kialakítása mellett, te nem a veteményezést tartod a legfontosabbnak, majd ha akartok konyhakertet megcsináljátok magatoknak. De tanácsért csak hozzá fogsz fordulni...:-))
"de ha jóformán hozzánk "költözne" akkor tuti nem ez lenne, még a párommal is megromlana a kapcsolatunk, és nem kizárt, hogy én nem tudnék mellette kitartani jóban-rosszban."
Hát nem azért,de ha jó a kapcsolatotok,akkor honnan tudod,hogy emiatt megromlana e,vagy sem?
Szerintem rendes tőle hogy segíteni szeretne....párodnak mi a véleménye,azért mégsem egy idegenről van szó,hanem a saját párod anyjáról!
Ha ő sem szeretnék,akkor megértem,így más.....de helyette is ne akarj erőszakosan te dönteni!
"NEM szeretném"
ennek kicsit olyan hiszti szaga van.....
ma 15:29
De,tömény hiszti!
Normálisan,dráma nélkül is meg lehet az anyóssal beszélni,hogy "ne tessék haragudni,más terveink vannak,de köszönjük szépen a segítő szándékot!"
Nem hiszem hogy az éj leple alatt átmászná a kerítés sí maszkban,és direkt beveteményesezné a kertet!
Ez hiszti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!