Hogy kell bánni az anyósjelölttel?
Járok egy imádnivaló fiúval már 4 hónapja.Imádjuk egymást.És már sok mindent végig csináltunk együtt. :-)
De az anyukája unszimpatikus nekem.Nagyon ellentétek vagyunk.Ő nem vallásos,én igen.És van egy tahó barátja.Akitől borsózik a hátam.
A barátom minden áron találkozót akar az anyukájával,meg velem.Én mindig kitalálok valamit,de már nem megy!
Sokat beszéltem már az anyukájával facen.A barátomról.Kedves volt.De nem szimpi.Nem akarom látni.
Azt se tudom hogy kell szólítanom az anyukáját,eddig magáztam.Vagy hogy kell kezelnem? Hogy hívjam? Kell -e ajándékot vennem neki? Én nem szívlelem,de Ő kicsimnek szólított facen.És örül,hogy a fiával vagyok. Mit tegyek!??
Előitéletet félre tenni..Mi az, hogy nem szivleled? Nem is ismered..Azon kívül ő a fiúd anyukája. Tehát,ha bántod az anyját, a fiú sem lesz már olyan kedves..
Vegyél erőt magadon, ne ítélkezz előre, legyél barátságos, nyitott. Hogy szólítsd? Csak van tán neve?
Nem kell tegezned. Majd ha ő mondja.
Na, sok sikert kicsim, pozitivabb hozzáállás, és minden jól sikerül.
Elmész, viszel valami apróságot és magázod egész addig mig meg nem kér hogy tegezd. Ez nem olyan bonyolult, ennél bonyolultabb palacsintát sütni.
Tudsz már palacsintát sütni? Mig nem tudsz addig nem lehet barátod.
Egy imádnivaló embert felnevelt neked, azért nem kell utálni az anyósjelöltett mert az a divat. Természetesen magáznod kell. Gondolom ő is magázza a te szüleidet.
Hány éves vagy kérdező?
Nem sokat ér a vallásod.. Bár jómagam sem vagyok vallásos, még a bibliát sem olvastam, de úgy rémlik mintha lenne a bibliában írva olyan, hogy
szeresd emberbarátaidat. vagy valami hasonló.
Vagy mintha említve lenne az is, hogy ne ítélkezz.. valami hasonló--(remélem valaki érti hogy mit akarok ezzel mondani)
Te viszont vallásosnak tartod magad, de úgy viselkedsz mint egy rossz ateista.
Néha bizony nem az anyós a rossz.. Még nem is ismeritek egymást, de utálod.. Kár hogy ezt nem olvassa az anyósjelölt..
Vallásosságra, akkor élj is úgy.
„Ne ítéljetek [és ne ítélkezzetek], hogy ne ítéltessetek [hogy fölöttetek se ítélkezzenek, és nehogy elítéljenek titeket is]” (Mát. 7,1)
És így folytatja az apostol: Ne szóljátok meg egymást, testvéreim. Aki testvérét megszólja, vagy ítélkezik felette, az a törvény ellen szól, és a törvény felett ítélkezik. Ha pedig a törvény felett ítélkezel, nem megtartója, hanem ítélőbírája vagy a törvénynek. Egy a törvényadó és az ítélőbíró, aki megmenthet és elveszthet. De ki vagy te, hogy ítélkezel felebarátod felett?” (Jak. 4,11-12)
„Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod [elítéled; megbírálod] a más szolgáját? Az ő tulajdon urának áll vagy esik. [saját Ura állítja talpra, vagy ítéli el] De meg fog állani [talpán], mert az Úr által képes, hogy megálljon. [hatalmas ereje van az Úrnak arra, hogy megerősítse; felállítsa]” (Róm. 14,4)
„[ezért] Nincs hát számodra mentség, [menthetetlen vagy] bárki vagy is, te ember, aki ítélkezel. Mert amikor [amiben] mást elítélsz, [más felett ítélkezel] magadat marasztalod el, [magadra mondasz ítéletet] hiszen ugyanazt műveled [hasonlókat teszel] te is, ítélkező. [miközben ítélkezel]” (Róm 2,1)
„Azért [a megfelelő] idő előtt semmit se ítéljetek (el), míg el nem jő az Úr, aki egyrészt világ(osság)ra hozza [megvilágítja, fénybe borítja] a sötétségnek titkait, [rejtekeit, rejtelmeit; titkos dolgait]. Másrészt megjelenti [földeríti; nyilvánvalóvá teszi; kinyilatkoztatja; nyilvánosságra hozza; láthatókká teszi] a szíveknek [bensőknek] tanácsait; [szándékait, akaratát] És akkor mindenkinek az Istentől lészen a dicsérete. [majd mindenki megkapja az elismerést az Istentől]” (1 Kor. 4,5)
Lukács is idézi az Úr Jézus kijelentését: „Ne ítéljetek, és nem ítéltettek; ne kárhoztassatok, és nem kárhoztattok; megbocsássatok, néktek is megbocsáttatik; (szó szerinti fordítás: Bocsássátok szabadon (az adóst?) és ti is szabadon bocsáttattok)” (Luk. 6,37-38)
ma 18:41
Na erről beszéltem. Örülök hogy van valaki aki tudott idézni is a bibliából Akkor jól emlékeztem hogy van benne az előítéletekről szó. Ha valaki vallásosnak tartja magát, és hangoztatja is hogy vallásos az éljen is úgy ahogy a biblia írja.
Álszent emberek a legrosszabbak..
(18.29-es vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!