Hogyan tudnék megtanulni a pénzzel bánni, spórolni?
Mindig nagyon szegények voltunk, 16 éves korom óta dolgoztam. Először diákmunka, majd gyártósor. Mellette nyelvet tanultam, aminek köszönhetően 5 évvel ezelőtt nagyon jól fizető állást kaptam. Elkezdtem olyan dolgokat venni, amiket korábban soha: hús, drága gyümölcsök, minőségi desszertek, sajt; már nem csak netről és turkálóból vásároltam ruhát, cipőt. Kicsit nagyon elszaladt velem a ló :-(
Hogyan tudnám rávenni magam, hogy kicsit visszavegyek?
Ezzel nekem is sok gondom van, és nem tudom honnan eredhet?
Próbálj meg egy nagyobb célt kitűzni amire elkezdheted gyűjteni a pénzt. Jelölj ki egy dobozd, és mondjuk motivációnak ragassz rá egy képet ami a vágyaidat jelképezi. Tőlem csak ennyi tanács telik.
Szép napot!
nem nőttem fel olyan fényűző körülmények mellett, de a spórolást, már kicsi koromban belém nevelték.
a papám nagy példaképem. ő mindig azt mondta: ha kevesebb is elég, akkor nem kell sok. tehát ugyanúgy turiból vásárolok, mert jó minőségű cuccokat kapok negyedáron, nézem az akciós dolgokat, és csak havonta 1x van habzsidőzsi :)
ajánlom a raiffeisen rendszeres megtak. programot. úgy néz ki, h minden kártyahasználat után levonnak X összeget, ami a megtakarításodba megy, és így észrevétlenül spórolsz. :)
vagy vonass le minden hónapban egy bizonyos százalékot a fizuból fizunap után, így olyan, mintha a pénz nem is lenne a számládon, tehát nem tudod elkölteni.
Én így csinálom:
- semmilyen fém pénzzel nem fizetek, perselyben gyűjtöm mindet
- minden hónapban automatikusan levonnak a fizumból 10%-ot, ami megy egy külön számlára, amihez nem nyúlok (mert nem lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!