Anyós probléma! Teljesen el vagyok keseredve. Mit lehetne tenni?
Röviden vázolom a helyzetet. A párommal 8 éve vagyunk együtt, van egy 1 éves lányunk. 3,5 éve vettünk egy házat, amibe anyósommal együtt költöztünk, mivel ő az élettársával nem jött ki, a párom pedig nem akarta otthagyni. Most 70 éves. Az elején nagyon jól kijöttünk, de mint rájöttem csak azért, mert nagyon keveset találkoztunk még úgy is, h egy házban éltünk. Mivel sokat dolgoztam, alig voltam itthon. Hálás is voltam neki sokszor, h segített a házimunkában, a főzésben stb.. Aztán terhes lettem és mikor itthon maradtam teljesen kiismertem. A hátam mögött próbálja vezetni a fiát, és bár mindenkinek azt mondja, h nem szól bele a mi dolgunkba, állandóan azt teszi. Persze nem közvetlenül. Állandóan csinálja a műhisztit, beszélni nem lehet vele, mert akkor megsértődik és nem érti meg. Hosszasan sorolhatnám, de most ezt inkább kihagyom.
A lényeg, h már utálok itthon lenni. A sírás kerülget sokszor, h miért kell nekem ezt eltűrni? Együtt akarok élni, az én kis családommal (párom-én-gyerek), amibe ő nem tartozik bele. Most tűzszünet van közöttünk, mégis elegem van mindenből. A párommal is eléggé megromlott a kapcsolatunk, aminek én vagyok az oka. Sokszor mikor hazajön munkából már ideges és ingerült vagyok anyósom miatt és sajnos ez rajta csattan. Pedig tudom, h nem kéne.
Beszélgettünk már róla, h ki nem állhatom az anyósomat, de teljesen kilátástalannak érzem a helyzetemet. Hogyan tudnék tőle megszabadulni? Vagy szétmegyünk a párommal, vagy anyósom hal meg, vagy elküldjük esetleg öregek otthonába, de tudom, h bár a párom nem mondaná, de nagyon haragudna rám emiatt. Nem akarom sz@rnak érezni magam. Van esetleg más kiút?
Utolsó nehogy már a kérdező legyen totál a hibás!!!Miért kell az anyósát eltűrnie?Miért kell neki egy kisgyerek mellett nyelnie állandóan?
Amúgy meg van olyan pasi aki elismeri ,hogy az anyja nem hibátlan.Párom is elmagyarázta ,mi a helyzet meddig van a határ!!
Azért kell eltűrnie mert a férjének az anyja. Nem láttam olyan problémát a rigolyáin kívül ami indokolná ezt a fajta elutasítást. Nem ver senkit, nem piál, stb.
Én ebből a vitából kiszálltam, azonban kívánom mindenkinek, aki szerint a meny az áldozat, hogy hasonló menye legyen. Tegyen titeket albérletbe vagy otthonba, vagy egyszerűen az utcára, miután elvette a nyugdíjatokat. Sok szerencsét az élethez!!!!
Talán azért, mert direkt nem akartam leírni minden problémámat vele szemben! Attól, h itt egyet-kettőt felsoroltam, nem azt jelenti, h ez az összes!
Szerintem viszont eléggé toleráns voltam vele szemben, hisz több évig tűrtem és nyeltem! Alapból engedtem, h hozzánk költözzön, mait nem mindenki engedne meg!
A párom a legfiatalabb gyermek, közel 20 év van közte és a többi testvére között. A nővére az utcánkban lakik, és csak a babát jönnek látogatni, amíg a gyerek nem volt, nem is jöttek anyósom miatt. A párom bátyja egy utcával lakik lejjebb, ő azért többször jön, de vele is ugyanez a helyzet.
A páromat elég jól kitanulta "vezetni". Sajnos túl jól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!