Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan tudnám anyóst lepattint...

Hogyan tudnám anyóst lepattintani magamról, ha megszületik a gyerekünk?

Figyelt kérdés
Nagyon lelkes, és már pedzegeti, hogy majd így meg úgy kell csinálni. Már van egy gyerekem, nem szeretném sem ez első fürdetést megosztani, sem semmmit. Hagyjon már végre élni minket. Megőrít a fontoskodása.

2012. júl. 6. 18:42
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
66%
Meg kell mondani anyósnak, hogy boldogulsz a gyerekkel, de bármikor láthatja ha akarja. Bár ha hasonlóan agilis az enyémhez úgysem fog belenyugodni és majd fúr ezerrel. Azért ne hagyd anyóst uralkodni, mert te is leszel anyós. Nem azon múlik majd a kapcsolatod a gyerekekkel hogyan hagytad magad irányítani.
2012. júl. 6. 19:53
 22/28 anonim ***** válasza:
79%
Nincs erkélyünk és lusta lemenni a ház elé. Ha eltűnt a lakásban akkor tudjuk, hogy cigit gyújt. Ő ilyen egyszerű. Nem tudok vele mit tenni, ha rászólok elnyomja. Idegesítő, de kibírom a hülyeségeit, mert 2X3 napot van itt...nem mondom, hogy az utolsó nap nem tépem már a hajam (:
2012. júl. 6. 19:54
 23/28 anonim ***** válasza:
64%

Én nem tudok napirendre térni a cigis dolog felett...

Komolyan.

Ráadásul ahol gyerek van!!!

Én mennék utána, tűzoltó készülékkel, és semmi szó, már locsolnám is, mondván, füstöt éreztél... Vagy leönteni egy kanna vízzel.

Szemtelen banya.

Á, csak felhúzom magam...

2012. júl. 6. 19:56
 24/28 anonim ***** válasza:
13%
Mondjuk, ha első gyereked, akkor jól jönne, ha ott van.Ő már felnevelt egy gyereket, csak jobban tudna tanácsot adni.
2012. júl. 6. 20:26
 25/28 anonim ***** válasza:
90%
A férjeddel/feleségeddel kell először is megbeszélned. Ha meg tudtok egyezni, hogy ezt az anyós fokozott jelenléte nélkül szeretnétek, valószínűleg a legjobb, ha ő beszéli meg vele. Az ilyen anyósproblémákat általában a rossz kommunikáció okozza, annak meg elsődleges oka, hogy kihagyják belőle azt a személyt, aki mindkettővel szótért.
2012. júl. 6. 23:17
 26/28 anonim ***** válasza:
81%

Még meg sincs a gyerek, de a nő már okoskodik, hogy így meg úgy? Hát nem irigyellek...

Szülés után mindenki egy kis pihenésre és csendre vágyik, hogy megszokják egymást a babával. Egy olyan személy társasága, akit nem kedvelünk, nem igazán hiányzik azokban a napokban, hetekben.

Miért az anyós segítsen? Van a kérdezőnek jobb esetben édesanyja is. Azért a kedves, aranyos anyukáját mindenki szívesebben látja maga körül meg a gyereke körül, mint a házisárkány, parancsolgatós anyósát.

Igen, valóban elkel ilyenkor a segítség, a támogatás. De miért a kiállhatatlan anyós menjen oda dirigálni, hogy "ne így fogjad a gyereket, hanem úgy, na add ide, megmutatom, te úgysem tudod.. ".

Én még nem szültem, nem is mostanában fogok, de az anyukámon kívül senki segítségére nem lennék kíváncsi.

Remek ez az "ő már felnevelt egy gyereket, stb.. " a kérdező anyukája nem?

2012. júl. 7. 10:38
 27/28 anonim ***** válasza:
81%

Az én anyósom is felnevelt egy gyereket... aki aztán 17 évesen elmenekült otthonról, mert nem bírta tovább.

Ilyen nő kezébe is adnád azt, akit megszültél???

2012. júl. 7. 10:46
 28/28 anonim ***** válasza:
87%

Mikor megszületik a baba a legjobb hármasban lenni, nyugalomban. Ez többnyire nem jön össze hiszen a férj általában nem szabadságol ilyenkor ( legalábbis az enyém vendéglátós és esélytelen volt). Ha az anyukának szüksége van segítségre a baba körül akkor had válassza már meg ő azt a személyt, hiszen ő van otthon és ő lesz azzal a személlyel. Ha nem bírja az anyóst akkor miért őt kell hívni? Vagy miért nem lehet neki megmondani, hogy anyuka, tessék jönni látogatni, de nincs szükségem segítségre vagy éppen az én anyukám jön?

Az én anyósom is volt, hogy naponta 5ször hívott a gyerekkel kapcsolatban amikor még nem is látszott a hasam. Nem őt hívtam az első hétre haza hanem az anyukámat. De anyós nyomta magát ezerrel és megsértődött. Meg azért is hisztizett a fiának, hogy nem veszem fel a kórházban minden telefonját amikor éppen, hogy megszültem. Nem minden anyós normális ám, tudom, hogy sokszor a meny is hibás, de akkor is.

Kérdező! Bárhogy közlitek vele, hogy nem kell a segítsége így is úgy is meg fog sértődni. Az enyém is ilyen. És az a legszörnyűbb, hogy sokszor még mocskolódnak is a hátunk mögött a férjnek. Némely anyós szörnyű, nem érdekli őket, hogy ez már nem róluk szól, nem ők a főszereplők csak részesei lehetnek. És még ha nem is tudatosan, de próbálják elrontani ezt a szép és rövid időszakot is.

2012. júl. 7. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!