Mindenki mást mond és a végén még rám néznek furán?
Figyelt kérdés
15 éve vagyunk együtt férjemmel. Szeretem, tisztelem de ha a képbe jön a családja már nem bírom idegileg. Úgy kell elképzelni hogy mindenki mást mond ha valamire rákérdezek. Férjem sosem volt jó a kommunikációban, sok mindent nem lehet vele megbeszélni, elfelejti megmondani vagy későn mondja el ami fontos. Ezt már úgyahogy megszoktam. De most teljesen másképp adott elő valamit ő is és anyósom is. Anyósomnak nem írtam le mit mondott férjem pont emiatt h ne tudjon róla és teljesen mást mondott a dologról. Sajnos ez így van évek óta és megmondom őszintén nem tudom ki mond igazat. Én nem voltam ott az adott szituációban amiről szó van. De volt olyan hogy igen és mégis teljesen mást mondtak. Volt vki ilyen helyzetben? A legrosszabb amikor kiakadok még ők nem értik mi a bajom, főleg férjem. Pedig teljesen mást mondanak.
Ilyen helyzetben én nyíltan megkérdeztem, hogy mi történt, mert a Jani elmesélte röviden, de nem emlékszik pontosan. Meghallgatom a másik felét és a különbségekre rákérdezek. Ha tagadás a reakció, nem húzom fel magam, mondom, hogy akkor hívjuk fel a Janit és derüljön ki. Akkor ki szokott bukni, hogy ki ferdít.
dec. 30. 08:45
2/14 anonim válasza:
Nem tudom mi a konkrét téma, de alapból teljesen normális, ha két ember különbözően látja az adott helyzetet
dec. 30. 09:00
3/14 anonim válasza:
Én ilyenkor leülök és amikor mindenki ott van, rákérdezek, hogy: Na mi történt akkor?! És várom a mesét, figyelem az emberek arcát, testbeszédét és leszűröm belőle azt, ami nekem kell. Mint egy jó pókerjátszma! De ha sokszor kell ezt csinálni az már fárasztó lehet és én inkább az okát keresném meg annak, hogy miért hallok téves információt mindig! Takargatnak valamit, bizalmatlanok velem vagy nem néznek teljes értékű családtagnak? Egy idő után már megunnám és azért erre rákérdeznék. Közben megszabnám a határokat, hogy nem vagyok birka, kezeljenek normálisan mert nem tűröm a hazugságot. Ez én vagyok, ez az én véleményem. De a hazugság számomra a legrosszabb dolog ha rajta kapok valakit, nagyon eltud borulni az agyam.
dec. 30. 10:01
4/14 anonim válasza:
Nem kell foglalkozni az ilyen történetekkel, elengeded és ennyi
dec. 30. 10:15
5/14 anonim válasza:
3-as, hasonlóan gondoljuk szerintem:)
Én ezt megcsináltam, amit írtál (volt férjem családjában), szépen, higgadtan. Ééééés a vége az lett, hogy én vagyok a "szarkeverő".
Ez volt az utolsó dobásuk, férjemnek is. Ilyen tetvek között nem lehet létezni.
dec. 30. 10:40
6/14 anonim válasza:
Nálunk kiderült végül, hogy anyósom " szépít" de szinte bármit is. Ráadásul nem igazi hazugság ez nála, mert addig mesélget dolgokat, míg átalakul. Vagyis a saját emlékeit módosítja.
Most már tudok mosolyogni ezen. Lényeges dolgokban sose vert át, és alapvetően ezt se ellenem teszi, hanem a saját lelkét becézi.
Kérdés, nálatok mennyire fontos dolgokban megy a ki így ki úgy mondja.
Helyszínelők tapasztalata: nincs olyan esetük, amit három szemtanú közül kettő, azonosan mondana el.
dec. 30. 11:02
7/14 anonim válasza:
Őszintén kérdező, te hogy a francba tudsz együtt élni már TIZENÖT éve ilyen emberrel? Aki nem képes érdemi kommunikációra, cserébe elfelejt ezt-azt, leszrja, stb.
Hát én az eljegyzésig sem jutottam el egy ilyen "férfivel", nem még házasság... hogyne.
Téged nem zavar, hogy a férjed egy óvodás szintjén áll a kommunikációt tekintve?
dec. 30. 11:13
8/14 anonim válasza:
5-ös! 3-as vagyok és nekem is válás lett a vége! :D Annyi hazugság, megcsalás derült ki a végére és úgy rám szakadt, hogy elég volt. Egy kis hazugság is hazugság és ha már egyszer megtette akkor megfogja többször és nagyobb dolgokban is. Sosem vártam el mástól többet mint amit én nyújtani tudok! Nálam ez az alap!
dec. 30. 11:14
9/14 anonim válasza:
7-es! Igazad van maximálisan! Egy jó kapcsolat alapja a kommunikáció és a bizalom!
dec. 30. 11:16
10/14 A kérdező kommentje:
Kedves 7 hát őszintén mondom nagyon nehezen. A legtöbb konfliktus emiatt van köztünk. De férjem nagyon jó ember, odaadó. Nem rosszindulatú, sőt tényleg tud támogatni, családi krizisekben is mindig támogatott régebben. A gyerekeinknek jó apa, céltudatos, fontos neki hogy jól éljen a családja. DE igen neki is van hibaja és neki a kommunikáció ami nehezebben megy. Sokat kell pl videkre mennie 1-2 napra munka miatt és rendszerint nem szol csak utolso pillanatban. De olyan is van h elment itthonrol barkacsboltba es nem szolt. Én meg kerestem mindenhol. Nem azért nem szol mert bunko hanem a gondolatai mar mashol jartak sietett stb. Szoval igen fura kicsit de hát kindk nincsenek fura dolgai. Apukám alkoholista. 100% ferjemet valasztom mint egy jó kommunikácioval rendelkezö alkoholistát
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!