Tegnapi karácsonyi vacsoránál kijelentette anyós, hogy nem tehetem be a lábam többet a házába. Sógor barátnője meg anyós szabotálnak?
Minden alkalommal mikor nála vagyunk, kiközösítenek. Sógor barátnője a tökéletes anyós szerint, tegnap mondta páromnak, hogy neki is egy ilyen személy kellene, meg hogy engem hagyjon el, mert senki nem tud engem elviselni a családban (én is ott voltam, amikor ezt mondta). Tegnap kijelentette, hogy elege van belőlem, meg abból, hogy mindig ki kell füstölnie a házat utánam, és legyek szíves otthon maradni következő alkalommal.
Nem fogok többet a háza közelébe sem menni, viszont nem tudom, hogyan tovább a kapcsolatommal.
Párom teljesen készen van, amit természetesen megértek. Nem akarom választás elé állítani.
Életem legnehezebb döntése, de szerintem az lenne a legjobb neki, ha elhagynám és találna magának valakit, akit a családja elfogad meg kedvel.
Többen is kérdeztétek, a kifüstölés, olyankor van, ha egy szerinte gonosz ember rossz aurával meg tudom is én mivel járt a házban, utána kifüstöli (nem tudom hogyan, baromságnak tartom az egészet), hogy eltávolitsa a gonosz légkört vagy valami hasonló.
Párom választott. Engem, viszont látom rajta, hogy mennyire zavarja a helyzet, hogy mennyire zavarja, hogy az anyjának ennyire mindegy, hogy azóta sem jelentkezett nála, nem kérdezte meg, hogy egyáltalán hazaértünk e.
És igen, természetesen vannak előzmények, viszont tényleg első perctől másként voltam kezelve, mit a testvér barátnője. A csaj nagyon benyalta magát anyucinál.
Karácsonykor lek*rvázott, erre a srácok anyja annyit mondott, hogy neki is az a véleménye, hogy én vagyok az oka mindennek, erre párom felált és haza jöttünk.
és igen, örülnöm kellene, hogy kiáll mellettem, meg engem választott, viszont feltettem magamban már többször a kérdést, főleg most karácsony óta, hogy nem e lenne neki hosszútávon jobb valakivel, akit a családja kedvel? ès ha tudnám biztosra, hogy igen, annyira szeretem, hogy tényleg megadnám neki az esélyt erre, akkor is, ha valószínű életem legnagyobb tévedése lenne.
Ez jó, hogy téged választott!
Figyu, ha olyan nője lenne, akit az anyja kedvel, az meg lehet kiidegelné a párod. Lehet nem is akarna olyat (főleg, hogy téged akar). Vannak ilyen élethelyzetek, el kell fogadni mindkettőtöknek. Sosem lesz semmi tökéletes. Anyós meg majd belenyugszik. Ha meg nem, magával csesz ki, ha az unokáit sem látja majd annyira.
Ezer ilyet hallottam már, hogy anyós-meny kapcsolata egész életükben nem fordult jóra. Ha emiatt eldobták volna az összes párkapcsolatot a benne lévők, akkor lehet mind egyedül élték volna le az életüket. Nem olyan könnyű megfelelő párt találni! De az életet egy jó pár mellett lehet viszonylag jól végigcsinálni. (És nem a szülőkkel kézenfogva... Persze ők is fontosak, de egészséges mértékben.)
Ha választott, és kitart melletted, akkor ne edd magad!
Egy felnőtt ember nem választhat párt a szülő elvárása szerint, kicsit is normális szülő felfogja, hogy ebbe nem szólhat bele, akkor sem, ha "jogos" lenne.
"szerintem az lenne a legjobb neki, ha elhagynám és találna magának valakit, akit a családja elfogad meg kedvel"
Akkor meg is van a válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!