Tegnapi karácsonyi vacsoránál kijelentette anyós, hogy nem tehetem be a lábam többet a házába. Sógor barátnője meg anyós szabotálnak?
Minden alkalommal mikor nála vagyunk, kiközösítenek. Sógor barátnője a tökéletes anyós szerint, tegnap mondta páromnak, hogy neki is egy ilyen személy kellene, meg hogy engem hagyjon el, mert senki nem tud engem elviselni a családban (én is ott voltam, amikor ezt mondta). Tegnap kijelentette, hogy elege van belőlem, meg abból, hogy mindig ki kell füstölnie a házat utánam, és legyek szíves otthon maradni következő alkalommal.
Nem fogok többet a háza közelébe sem menni, viszont nem tudom, hogyan tovább a kapcsolatommal.
Párom teljesen készen van, amit természetesen megértek. Nem akarom választás elé állítani.
Életem legnehezebb döntése, de szerintem az lenne a legjobb neki, ha elhagynám és találna magának valakit, akit a családja elfogad meg kedvel.
Hát ez a helyzet bármennyire kellemetlen is számodra, valójában nem a te terhed, kérdező kedves. Anyósod -valószínűsíthetően- náci, akár tud róla, akár nem, akár szándékosan csinálja, akár nem.
A teher a párodé. Neki kell választania. Itt az ideje a felnövésének. Abból, hogy a szituációban nem állt ki melletted azonnal, következtetni lehet rá, hogy halogatta a felnövést.
Ez teljesen életszerűtlen. Valami előzmény biztosan volt. Nem utálnak senkit ok nélkül.
Valamit elhallgatsz...
Nézd, anyós kedvéért biztosan nem hagynám el a párom. A MAGAM ÖNBECSÜLÉSÉÉRT elhagynám, ha egy ilyen helyzetben nem állna ki mellettem. Bizonyos fokú gyötrődés érthető a párod részéről, de ha sokáig agonizál, az a részedre egy nagy, és egyértelmű NEM-et jelent (sajnos).
A párod helyében meg mindenképp megszakítanám ebben a helyzetben az anyjával, hiszen akár együtt maradtok, akár nem, azzal, hogy felnőttként ennyire meg akarják szabni a magánéletét, őt is rendesen megalázzák.
Itt minden attól függ, hogy a párod miképpen áll a dologhoz. Ő hogy reagált erre az egészre? Kiállt melletted? Ha igen, akkor nem szakítanék vele anyuci miatt. Ha nem, akkor meg egyértelmű, hogy nem mellette van a helyen.
Ha az én szüleim ezt eljátszanák, tuti megszakítanám velük a kapcsolatot, pedig imádom őket. Viszont felnőtt nő vagyok, szeretem a páromat és nem tűrném, hogy így megalázzák.
Te már így is sokat tűrtél
Azt is megértem hogy tartasz attól hogy amennyiben a párod téged választ ezt a későbbiekben felrója neked hogy ő bezzeg az anyjával is megszakította a kapcsolatát érted
Anyósodhoz nem is értem hogy eddig miért mentél? Így áll hozzád, be nem tenném a lábam hozzá, nem várnám meg amíg az arcomba mondja hogy ne menjek
Én ebbe a helyzetben szakítanék a párommal. Eddig sem állt ki értem, pedig ment a pl kiközösítés és arról fix hogy tudod
Szakíts, a jegyese vagy és nem áll ki melletted. Ez nem változna ha házasok lesztek. Ha gyerek lesz ahoz meg ki tudja hogy hogy állna anyósjelölt.
Mekkora szemétség ez. Nekem olyan ismerősöm van, aki 34 évesen még az anyjával él és nem érti ezzel, mi a gond :)
Mondjuk ők nagyon egymáshoz nőttek és amire ő azt mondja, hogy a szeretet nem szégyen, szerintem ez a szint beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!