Az anyósok nagy része miért nem bírja ki, hogy ne szóljon bele a gyereke és annak párja életébe?
Az én anyukám nem idős, 70 éves, de még ő is úgy nőtt fel, olyan családban, ahol az idősebb családtagok bátran beszélhettek a tapasztalataikról, mert a fiatalabbak megköszönték, és nem azt mondták, ne ugasson bele a mama... Anyósom szintén.
Én örülök, hogy ilyenek, hogy amikor látták, hogy küzdünk valamivel, el merték mondani, hogy nekik anno ugyanígy volt, ez segített, semmi nem segített, csak az idő, stb. Mi meg vagy megfogadtuk, amit mondtak, vagy nem. (őszontén szólva amikro emgfogadtam, mindig igazuk volt)
A béka valaga aláf ogtnak pontozni, de én akkor is vállalom, nem az idősebb generáció a problémás ebben a kérdésben, hanem az enyém és a nálunk fiatalabbak, akiknek minden, de minden beleszólás... Szomorú.
11.
De, a 70 éves már idős.
Az ilyen korúak miben tudnak többet az 40-50-es felnőtt gyerekeiknél?
Ne röhögtesd már magad!
Azért húzzunk határvonalat, a mindenben kotnyeles, meg aközött, hogy amikor már kiveri a szemedet a hülyeség, akkor tényleg segítő szándékkal próbálsz beavatkozni.
Aztán ott van az elvárás, hogy fogadj el olyannak, amilyen vagyok. Oké. De engem ki fogad el olyannak, amilyen vagyok???? Igyekszem alkalmazkodni, de amikor a másik oldalon azt látom, hogy a csak én vagyok, de még ráadásul a világ tökéletessége is, és szarok a fejetekre, akkor azért felvetődik az emberben a kérdés, hogy ez ki? És hogy nem rúgtam még seggbe?
Van, aki tényleg mindenbe beleszól. De a fiatalok között is vannak sokan, akik egy egyszerű tanácson is kiakadnak. Szerintem családban normális, ha megbeszélnek egymással dolgokat a családtagok. Nyilván nem kötelező elfogadni, meg nem szabad a másikat utasítgatni.
Nem életkortól függ, hogy valaki jobban tud-e valamit.
11. Az, h valaki tanácsot ad a gyerekének vagy megosztja vele a tapasztalatait az nem gond.
De ha csak azt hallod tőle, h "találsz jobbat", "ez egy kis kur.va", túl dagadt, túl vékony stb. Akkor az nem segítség, csak sima rosszindulat.
Az ilyen korúak miben tudnak többet az 40-50-es felnőtt gyerekeiknél?
Mondjuk van tapasztalatuk... Nem csak az a tudás, amit elolvasol a gxakorin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!