Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósok nagy része miért...

Az anyósok nagy része miért nem bírja ki, hogy ne szóljon bele a gyereke és annak párja életébe?

Figyelt kérdés
Ha valaki azzal jön hogy ez általánosítás, mert hogy nem minden anyós ilyen, akkor annak már most mondom, igen, általánosságban írtam, az anyósok nagy részéről beszélünk, nem az összes anyósról :D
tegnapelőtt 07:51
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
50%

Az én anyukám nem idős, 70 éves, de még ő is úgy nőtt fel, olyan családban, ahol az idősebb családtagok bátran beszélhettek a tapasztalataikról, mert a fiatalabbak megköszönték, és nem azt mondták, ne ugasson bele a mama... Anyósom szintén.

Én örülök, hogy ilyenek, hogy amikor látták, hogy küzdünk valamivel, el merték mondani, hogy nekik anno ugyanígy volt, ez segített, semmi nem segített, csak az idő, stb. Mi meg vagy megfogadtuk, amit mondtak, vagy nem. (őszontén szólva amikro emgfogadtam, mindig igazuk volt)

A béka valaga aláf ogtnak pontozni, de én akkor is vállalom, nem az idősebb generáció a problémás ebben a kérdésben, hanem az enyém és a nálunk fiatalabbak, akiknek minden, de minden beleszólás... Szomorú.

tegnapelőtt 10:15
 12/31 anonim ***** válasza:
37%
Én ezt nem csak az anyósomon látom, illetve akkor már főleg rajta nem, hanem úgy látom, hogy ez az öregedéssel jön az embereknél, hogy azt hiszik, ha már megéltek x évet, akkor nagyon okosak is lettek.
tegnapelőtt 10:17
 13/31 anonim ***** válasza:
50%

11.

De, a 70 éves már idős.

Az ilyen korúak miben tudnak többet az 40-50-es felnőtt gyerekeiknél?

Ne röhögtesd már magad!

tegnapelőtt 10:20
 14/31 anonim ***** válasza:
72%

Azért húzzunk határvonalat, a mindenben kotnyeles, meg aközött, hogy amikor már kiveri a szemedet a hülyeség, akkor tényleg segítő szándékkal próbálsz beavatkozni.

Aztán ott van az elvárás, hogy fogadj el olyannak, amilyen vagyok. Oké. De engem ki fogad el olyannak, amilyen vagyok???? Igyekszem alkalmazkodni, de amikor a másik oldalon azt látom, hogy a csak én vagyok, de még ráadásul a világ tökéletessége is, és szarok a fejetekre, akkor azért felvetődik az emberben a kérdés, hogy ez ki? És hogy nem rúgtam még seggbe?

tegnapelőtt 10:24
 15/31 anonim ***** válasza:
88%

Van, aki tényleg mindenbe beleszól. De a fiatalok között is vannak sokan, akik egy egyszerű tanácson is kiakadnak. Szerintem családban normális, ha megbeszélnek egymással dolgokat a családtagok. Nyilván nem kötelező elfogadni, meg nem szabad a másikat utasítgatni.

Nem életkortól függ, hogy valaki jobban tud-e valamit.

tegnapelőtt 10:26
 16/31 anonim ***** válasza:
83%

11. Az, h valaki tanácsot ad a gyerekének vagy megosztja vele a tapasztalatait az nem gond.

De ha csak azt hallod tőle, h "találsz jobbat", "ez egy kis kur.va", túl dagadt, túl vékony stb. Akkor az nem segítség, csak sima rosszindulat.

tegnapelőtt 10:30
 17/31 anonim ***** válasza:
28%
13, nem, a 70 éves nem idős. Még aktív, aktívan dolgozik a nyugdíj mellett, önellátó, egészséges. Az időskor már nem 60 évesen kezdődik...
tegnapelőtt 10:36
 18/31 anonim ***** válasza:
55%

Az ilyen korúak miben tudnak többet az 40-50-es felnőtt gyerekeiknél?

Mondjuk van tapasztalatuk... Nem csak az a tudás, amit elolvasol a gxakorin.

tegnapelőtt 10:37
 19/31 anonim ***** válasza:
94%
Nekem kifejezetten jo volt a kapcsolatom az anyosommal, amig gyerekunk nem szuletett. Utana kb mindent leszolt, amit csinaltunk, a fiat is elegge zavarta mar a dolog. Most meg latom rajta, hogy zavarja, hogy mar tavolsagtarto vagyok, de mit var, ha eddig kb csak a negativat kaptam? :D mondjuk mi sokat beszeltunk a ferjemmel, valoszinuleg az anyja azt a mintat koveti, amit o kapott a sajat anyjatol. O az a leszologato, rosszindulatu oregasszony. Erdekes a dolog, mert anyost is zavarja, hogy milyen vele a sajat anyja, de tovabb mar nem gondolkodik, hogy igazabol o is ugyanezt csinalja, ugyanezt a mintat koveti.
tegnapelőtt 10:42
 20/31 anonim ***** válasza:
33%
Azok rinyálnak, hogy a szülő tanácsot ad, akik minden szarral a gyakorin kérdezgetnek vadidegeneket, akik azt hazudnak magukról, amit akarnak...
tegnapelőtt 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!