Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósok nagy része miért...

Az anyósok nagy része miért nem bírja ki, hogy ne szóljon bele a gyereke és annak párja életébe?

Figyelt kérdés
Ha valaki azzal jön hogy ez általánosítás, mert hogy nem minden anyós ilyen, akkor annak már most mondom, igen, általánosságban írtam, az anyósok nagy részéről beszélünk, nem az összes anyósról :D
tegnapelőtt 07:51
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem azért, mert nehezen értik meg, hogy minden generáció másképpen gondolkodik, a kor előrehaladtával egyre rigolyásabbá válnak. Az anyák egy részére is jellemző az ilyen viselkedés egyébként.
tegnapelőtt 07:55
 2/31 anonim ***** válasza:
81%
Nincs saját, jól megélt életük, identitásuk, hobbijuk, baráti körük. Unják a munkájukat, a párjukat; rájönnek szép lassan, hogy már több van mögöttük, mint előttük. És eljön végre egy élethelyzet, ahol a képzelt "bölcsességükkel", az élettapasztalatukkal végre ismét fontosnak érezhetik magukat. Eszközként rendszerint az érzelmi zsarolást választják.
tegnapelőtt 08:05
 3/31 anonim ***** válasza:
74%
Nincs életük és buták. A gyerekeik sanyargatásán keresztül próbálnak valakinek látszani, a föld buta ötleteikkel.
tegnapelőtt 08:10
 4/31 anonim ***** válasza:
76%

Kognitív disszonancia.

Egyetlen utat ismernek, amit ők megéltek, tapasztaltak. Így el sem tudják képzelni, hogy többféle életút, megoldás van a dolgokra és ha valaki másképp csinál valamit, az bennük frusztráltságot vált ki, amit nem tudnak viselni. Így kontrollal, beleszólással akarnak kompenzálni.

Érzelmileg éretlen a személyiségük.

tegnapelőtt 08:23
 5/31 anonim ***** válasza:
93%

Túlzott anyai féltés, egy perspektíva, nem igen fogja fel, hogy gyermeke már felnőtt és saját élete, döntései vannak, nincs meg emiatt egyfajta alap tisztelet a gyermeke fele sok esetben.

Azok a kivételek, akik normálisak, azok tisztelik a gyermeküket, elfogadják, hogy felnőtt anyuci pici babája s tiszteletben tartja emberként, felnőttként a gyermekét és életét.

Ám ez kortól és nemtől független. Igazából embertől függ.

Hidd el sok após is kotynyeles "tanácsokat osztogató".

Egyszerűen van egy réteg, akik azt hiszik több idő lepergett az életükből az egyenlő kb a szent bölcsességgel is.

Holott a legtöbb felnőtt/idősebb ember csak a testéről mondhatja el, hogy mennyit élt meg, de az elméjük nem igen fejlődött. Legtöbben nagyra nőtt lelki gondokkal küzdő egyedek.

tegnapelőtt 08:37
 6/31 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem egyrészt nem tudják elengedni a gyereküket. Ez főleg egykéknél gyakori. Másrészt kiüresedett az életük, nincs életük, ezért másznak bele a felnőtt gyerek életébe.
tegnapelőtt 08:54
 7/31 anonim ***** válasza:
82%
Az anyósomra a kettes által leírt a jellemző. Azt várja, mikor lesz már nyugdíjas, de nem fogja fel, hogy akkor kevesebb lesz a pénze és még jobban unatkozni fog. Unokái nincsenek és nagy valószínűséggel nem is lesznek, mivel minden gyereke már 40 vagy 40-hez közelít. De a mikor lesz már gyerek kérdést még így is erőlteti.
tegnapelőtt 09:33
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Mert alapvetően a gyereke szuletese óta az volt a dolga, hogy a gyerekét nevelje, irányítsa, segitse. Ebből nehéz kilepni
tegnapelőtt 09:35
 9/31 anonim ***** válasza:
81%

A volt anyósom miatt pszichiáterhez kellett járnom. Szerencsére felvilágosított, h nem velem volt a probléma, hanem vele.

Mivel a volt férje lelépett mellőle ezért a fiát nem úgy kezelte, mint a gyerekét, hanem, mint a párját.

Állandóan féltékeny volt rám, lejáratott előtte. Ha ott voltunk nála, akkor nem engedte, h kettesben maradjunk. Ha telefonon beszéltünk, akkor mindig ott állt mellette, h hallja miről beszélünk.

Végül sikerült ellenem hangolni és megkapta három évre. Aztán ő dobta ki a saját fiát, mert elege lett belőle.xD

tegnapelőtt 09:40
 10/31 anonim ***** válasza:
57%

Anyós vagyok :-) Van baráti társaságom, dolgozom, hobbim, elfoglalt vagyok, nem csüngök a gyerekek nyakán, sőt, azt sem várom el, hogy folyvást jöjjenek hozzánk, mert imádok egyedül lenni. Hétköznapi dolgokkal kapcsolatban nem igazán teszek megjegyzést, azt is inkább a fiamnak, mert ő ismer, tudja milyen vagyok, tudja, hogy nem vagyok akadékoskodó fajta, tényleg lazán veszem a dolgokat, de ami már kib.ssza a biztosítékot, arra rákérdezek. A fiamat ez nem zavarja, jól vagy anya, majd meglesz az is. És itt le is zártuk, nem pörög rajta semmi. És ezekből nincs semmi gond.

A másik menyem az a fajta ember, akinek mindenek felett van az öntudata, ő a már mindent is megélt 23 éves. Amikor belementek egy gazdasági ügybe, amiről sütött, hogy átverés, sőt bűncselekmény, egyszerűen képtelenek voltunk lebeszélni, még mi voltunk a feketeseggűek, hogy mindenbe a rosszat látjuk. A vége az lett, hogy milliós büntit kellett kifizetniük a adóhatóságnak, és még örülhetnek, hogy nem lett komolyabb következménye. Szerintetek ki segített kifizetni? És nem ez volt az egyetlen hasonló eset/hozzáállás, a mai napig krva okos. Elváltak, csak az unokánk miatt tartjuk a kapcsolatot.

Amikor fiatal voltam, én is hasonlóan gondolkodtam az anyósról, mint az előttem írók. Most már tudom, hogy azért nagyon erősen kettőn áll a vásár és alapvetően lehetsz jófej, ha nem vagy szinkronban a menyeddel, széllel szemben fogsz p.sálni egész életedben. Ugyanakkor vannak nagyon szerencsés helyzetek is. Volt a fiamnak olyan barátnője, akivel kifejezetten imádtuk egymást, amikor szétmentek, azt mondta nekem, hogy sajnálja, hogy nem én lettem az anyósa és szerencsés lesz az, akié leszek. Hát, szerintem a mostaniak nem annyira érzik így :-) Én meg reménykedem, hogy mire benő a fejük lágya, kitisztul a kép, meg hasonlók, szóval, hogy egyszer majd egyenesbe jövünk.

tegnapelőtt 10:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!