Hogyan értessük meg anyósommal, hogy nem kell helyettünk titokban szelektálni a gyerekek játékait?
Sajnos anyagiak miatt együtt élünk. Nem ideális de, máshogy nem tudjuk segíteni.
Valami állandó kényszert érez arra, hogy a gyerekeink játékai között pakolásszon és kiselejtezze a már nem megfelelőeket, tanárnő volt és 4 gyereket felnevelt, szóval ő aztán mindent is jobban tud alapon.
Egyszerűen képtelen elfogadni, hogy nálunk az egyik fiunk miatt soha nem mennek ki bizonyos játékok a divatból. Próbáltuk megbeszélni, szépen és csúnyán elmagyarázni, próbaltuk kérni, kérlelni, volt, hogy már rábiztam a játékát kereső, őrjöngő gyereket, de semmi nem használ, mert ő csak segíteni akart és mintha nem is emlékezne az előzőekre.
A férjem elmondasa alapján amikor ők kicsik voltak, akkor is szeretett mindent kidobalni a megkerdezésük nélkül, szóval ez nem újkeletű dolog. Erre persze anyósom egyáltalán nem emlékszik...
Hogyan lehetne erről leszoktatni?
"Máshogy nem tudjuk segíteni." Mért kéne segíteni? Nem zavar, hogy belepusztulsz?
Nem demens?
"Írtad,hogy gyermeked ragaszkodik néhány dolgához. Autista esetleg?"
TE tényleg ennyire hülye vagy? Ha egy gyereknek vannak kedvencei, az egyböl autista szerinted???
15/18
Nem,bem vagyok ennyire hülye. Nem gondoltam,hogy ezzel a válaszommal ennyire felbosszantalak. Nekem van két autim,így abból indultam ki,hogy őket lelkileg még jobban megviseli,ha eltűnik egy játékuk. És a kérdező is úgy írta,hogy az egyik kisfiúnk miatt. Tehát valami miatt ezt a gyermekét kiemelte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!