Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ezt karácsonyig megkéne...

Ezt karácsonyig megkéne bocsájatanom?

Figyelt kérdés

A feleségemmel 2 éve vagyunk házasok 5 éve vagyunk egy pár, és egy három hónapos kislányunk van.

5 év alatt én rengeteget segítettem anyagilag az anyósomnak. Valójában mi, de ez úgy pontos, hogy az én fizetésem a mérvadó.

Ezen kívül irdatlan mennyiségű házkörüli munkát végeztem, a burkoló bátyámat megkértem hogy ingyen csinálja meg a fürdőszobáját (voltak igények) aztán én segítettem a bátyámnak másban.

Ezek ellenére engem az első perctől kezdve utál az anyósom egész családja.

Sajnos olyan munkám van ami társadalmilag bizonyos kollégák miatt negatívan van ábrázolva, de alapvetően egy szép és becsületes szakma lenne (csak mivel lehet benne csalni ezért sokan csalnak is)

Azt hittem ezért nem kedvelnek, bár hülyeségnek tartottam. Lelkiismeretes ember vagyok, nagyon bántott hogy ilyenek velem, sokat veszekedtünk emiatt a feleségemmel, mert én sosem mentem vele a családi összejövetelkre, mert érztem hogy kinéznek.

Nemrégiben a sors összehozott több családtagjával is, és egyenként kezdtek megismerni, beszélgettünk, és mindegyik azt mondta, hogy ne haragudjak hogy ilyenek voltak, de az anyósom azt mesélte nekik, hogy én agresszív vagyok a feleségemmel, lekezelően beszélek vele, és minden negatív mozzanatomat felnagyította, hogy egy büdös nagy tróger vagyok, és mennyi ember életét tettem már tönkre a munkámmal, és most a lányáét is tönkrefogom a gyerekkel, és hogy hányszor mondta a feleségemnek hogy meneküljön tőlem.

Azt nem tudták, hogy a fél házát felújítottam, meg hogy anyagilag támogattam, mert állítólag arra is panaszkodott, hogy én soha nem segítettem neki csak mint egy here elvagyok ha odamegyünk, és neki ilyen meg olyan ismerőse újította fel meg csinálta meg a házát.

Ez előtt kedveltem az anyósom, nem gyanakodtam rá, de meséltek olyan dolgokat amiket csak tőle hallhattak.

Úgyhogy egy kedves vasárnapi ebédnél felhoztam.

Elkezdett ordítani hogy az a szemét xy nehogy már neki higyjek, az egy szarházi, és én ostoba vagyok ha hiszek neki.

Néhány keresztkérdés után teljesen belekavarodott.

Odaszúrtam neki még egyet-kettőt amire fel rám borított egy tányér levest, majd hozzám vágta a tányért, és ordított hogy takarodjak ki a házából.

A feleségem meg sírva próbált rendet tenni, de az öreglány tombolt, aztán sírva bezuhant az ágyába, a feleségem próbált marasztalni meghogy beszéljük meg mert ez így nem lehet igaz.Én mondtam hogy jöjjön megyünk, mire az öreg még ordított hogy menjek is mert belémvágja a konyhakést is. Mindezt a 3 hónapos gyerek előtt. (nem mintha sokat felfogott volna belőle)

Aztán írkált messengeren hogy ő sosem mondott ilyet, ő nagyon szeret engem, mert annyit segítettem neki hogy soha nem tudja meghálálni és ostoba vagyok ha hiszek a rokonainak, mert azok mind utálják őt.

Letiltottam.

Aztán a feleségem áthozta, úgyhogy maximum kifutohattam volna a saját házamból, de hogy üljünk le megbeszélni.

Mondom jó.

Leültünk, most normális volt az anyós, de bullshit volt amiket mondott, mondtam hogy idővel talán megbocsájtok, most nem.

Aztán már mondja hogy karácsonykor mondjam mit szeretnék, ő megfőzi, készül nekem meglepetéssel stb....

Marhára nem akarok vele karácsonyozni, de a feleségem meg folyamatosan kérlel, mert neki fontos az anyja is meg én is, és hogy ne legyen ilyen a viszonyunk.

A tököm kivan vele, amúgy is idegesített az hogy élősködik rajtunk, csak mivel szerencsére jól állnuk anyagilag belefért meg mert tudtam hogy a feleségemnek fontos, de azért a minimum az lett volna, hogy ne átkoz el hátam mögött.

Nem akarok gyerekes lenni, de valahogy undorom van hogy vele karácsonyozzak.

Mellesleg szerintem pszichésen sincs rendben hogy ezt megcsinálta, nem tudtam felfogni a mai napig hogy hova kerültem.

Egy ócska Barátok közt epizódban nem tudtak ekkora tróger balhét csinálni mint amit ez lezavart ott nekem.

A pszichiátrián éreztem magam azokba a percekben. Csak ott nem lepett volna meg egy iylen reakicó.

Igazából a kérdés az az hogy ti hogy kezelnétek azt ha ez veletek történik?

Gyerekes ha én elzárkózom az elől, hogy egy asztalnál üljek vele karácsonykor?

Lehet előbb utóbb megbocsájtom de ez egy viszonylag friss dolog.

tegnap 21:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
94%
Ha a te anyád alázná így szénné a feleségedet miközben ő csak segítette őt évekig, a végítélet napján sem jutna eszébe a megbocsátás. Neked ezen át kellett menned, majd az asszony még a nyakadra viszi az anyját, hogy beszéljétek meg. Nullába, semmibe vesz téged a feleséged, erre írtam, hogy bohócnak néz. Az a fontos, hogy ő jól érezze magát, neki megfelelően menjenek a dolgok. Ő szereti anyucit, akkor anyuci úgy bánhat veled ahogy akar. Fordított felállásban ez sokkal gyakoribb, hogy a nőtől várják el, hogy tűrjön el anyóstól bármit. Nálatok fordítva van. A feleséged felnőtt nő létére anyuci pici lánya. Téged meg benyom alá. Nem benyomna, be is nyom. Ebből látszik, hogy te szereted. Ilyet másképp férfi nem tűr el. Sőt, akkor sem ha szereti az asszonyt. Elvárja, hogy őt is szeresse a nő.
tegnap 22:46
 12/24 A kérdező kommentje:

12-es

Ezt úgy kell érteni, hogy ugye sok idő után találkoztam a tágabb családdal a megismerkedésünktől számítva (hiszen nem ez a fontos a kapcsolatban)

Aztán igen, úgy érzem hogy ők azóta utáltak, de az anyós addigra már szerintem jópár hónapja, talán fél éve ismert tehát tudott mesélni.

Ez egyébként nem olyan ördögtől való, sokáig én sem kedveltem a bátyám barátnőjét, igaz én a saját véleményem alapján.

Lenézőnek gondoltam, de mostanra tudom hogy zárkózott volt, és amikor nem reagált valami kontaktra úgy ahogy elvárná az ember, azt nem azért tette mert lenézett, hanem mert zavarba volt.

Szóval a kezdetekben lehet csak szimplán nem voltam szimpatikus az anyósomnak, és azért kezdett el a hátam mögött duruzsolni, aztán később sem voltam az, de mivel hasznára voltam ő fenntartotta a látszatot,de attól még meg volt a véleménye.

13/24 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem ne foglalkozz az itt válaszolókkal, a te jó szíved tudni fogja, mi a helyes, Isten áldjon!:)
 14/24 anonim ***** válasza:
82%

Ne haragudj, de a feleségednek iy komoly pszichés problémái vannak, ha ezt eltüri az anyjának, sőt még próbál rávenni, hogy te is türd el.

És te egy ilyen mentálisan beteg embert választtotál a gyereked anyjának. Kemények vagytok, csak a gyereket sajnálom, hogy ebben nő fel

L.

tegnap 22:47
 15/24 A kérdező kommentje:

13-as

Így már értelek. Sajnos azt kell mondjam, hogy igazad van, és ezt amit leírtál lefutattam magamban, de azt gondoltam hogy elfogult vagyok magammal szemben.

Érdekes, és fájó hogy a kérdésemet olvasva egy idegen is így látja.

tegnap 22:49
 16/24 anonim ***** válasza:
90%
Abból is látszik, hogy korrekt módon alkotsz véleményt amit bátyád barátnőjéről írtál. Így van, lehet tévesen értelmezni dolgokat, de ha jön a felismerés akkor lehet változtatni az eredeti véleményen. Akkor sem gondolom, hogy az volt az első dolgod, hogy széles körben lejárasd a csajt. De mondjuk ha anyósnak ezt el is lehetne nézni, mert hű de féltette a lányát, az a minimum, hogy akiknél eláztatott, azonnal korrigál amint rájön, hogy tévedett, jó ember a vője. Esze ágában sem volt, még cifrázta tovább. Vagyis nem egy rossz mondat miatt várná el a feleséged a megbocsátást, hanem egy hosszan tartó, össze-vissza sz.rkavarás után, csak úgy... Mert majd ha még egyszer, legközelebb így tesz anyuci, ugyan már!
tegnap 23:09
 17/24 anonim ***** válasza:
86%

Én ezt mondanám a feleségemnek most :

"Drágam, ha gondolod, menj át a gyerekkel a szüleidhez (vagy vidd át őket, de tedd ki a kapu előtt). Karácsonyozzatok együtt is egy napot, de ne várd el tőlem, hogy én is ott legyek. Talán jövő karácsonykor már képes leszek rá."

tegnap 23:37
 18/24 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem egyáltalán nem gyerekes, amit érzel, hanem teljesen jogos. A feleségeddel kellene első körben megértetni, hogy az egy dolgo, hogy őt dróton rángatja az anyja, de te nem vagy köteles mindent eltűrni, neked is vannak érzelmeid és méltóságod, becsületed, amit a kedves anyja durván megtiport, ok nélkül. Ennek következményei vannak. Béke kedvéért odaülni és jópofizni...na, ez az, amit nem lehet elvárni tőled. Mert itt nincs olyan, hogy béke; a viperanyelvű anyós szüntette meg, és csak azért, mert rokonság, nem kell mérgező embereket magad körül megtűrnöd. Ő menjen, neki az anyja, ez tiszteltben tartod, de te pontosan jól megleszel addig valami énidővel otthon vagy akárhol, ahol jólérzed magad. Mert az anyjánál ez nem fog menni. Pont. Ha nem tartja tiszteletben a döntésedet, és az anyja pártját fogja ebben a nonszensz helyzetben, akkor ő sem jobb nála.

A vénasszony most azért nyalja a valagadat - és véletlenül sem azért, mert megváltozott a véleménye rólad - , mert elveszíti a tejelő tehenét, és tudja, hogy a feleségedtől max meleg szavakat és nem anyagi javakat fog a továbbiakban kapni. Én úgy gondolom, feküdjön csak abba az ágyba, amit magának vetett!

ma 07:25
 19/24 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező, 1-2, max 3 év alatt hogy nem vetted észre, hogy a feleséged soha a büdös életbe nem fog kiállni érted? Most már, hogy már egy gyerek is szív az asszony inkompetenciája miatt, most már csak falhoz tudod állítani, hogy vagy elkezd szépen anyaként funkcionálni és kibújni az anyja valagából, vagy ha nem látsz szándékot, hogy változtatni akar rajta, lehet hétvégi anya.

Bakker, ti palik tényleg ennyire a farkatokkal gondolkodtok?

ma 07:39
 20/24 anonim ***** válasza:
87%

Ez egy aljas féreg, én ezek után megszakítanék vele minden kontaktot.

De azért lánya meg az unokája hadd lássa, ha akarják.

ma 10:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!