Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ezt karácsonyig megkéne...

Ezt karácsonyig megkéne bocsájatanom?

Figyelt kérdés

A feleségemmel 2 éve vagyunk házasok 5 éve vagyunk egy pár, és egy három hónapos kislányunk van.

5 év alatt én rengeteget segítettem anyagilag az anyósomnak. Valójában mi, de ez úgy pontos, hogy az én fizetésem a mérvadó.

Ezen kívül irdatlan mennyiségű házkörüli munkát végeztem, a burkoló bátyámat megkértem hogy ingyen csinálja meg a fürdőszobáját (voltak igények) aztán én segítettem a bátyámnak másban.

Ezek ellenére engem az első perctől kezdve utál az anyósom egész családja.

Sajnos olyan munkám van ami társadalmilag bizonyos kollégák miatt negatívan van ábrázolva, de alapvetően egy szép és becsületes szakma lenne (csak mivel lehet benne csalni ezért sokan csalnak is)

Azt hittem ezért nem kedvelnek, bár hülyeségnek tartottam. Lelkiismeretes ember vagyok, nagyon bántott hogy ilyenek velem, sokat veszekedtünk emiatt a feleségemmel, mert én sosem mentem vele a családi összejövetelkre, mert érztem hogy kinéznek.

Nemrégiben a sors összehozott több családtagjával is, és egyenként kezdtek megismerni, beszélgettünk, és mindegyik azt mondta, hogy ne haragudjak hogy ilyenek voltak, de az anyósom azt mesélte nekik, hogy én agresszív vagyok a feleségemmel, lekezelően beszélek vele, és minden negatív mozzanatomat felnagyította, hogy egy büdös nagy tróger vagyok, és mennyi ember életét tettem már tönkre a munkámmal, és most a lányáét is tönkrefogom a gyerekkel, és hogy hányszor mondta a feleségemnek hogy meneküljön tőlem.

Azt nem tudták, hogy a fél házát felújítottam, meg hogy anyagilag támogattam, mert állítólag arra is panaszkodott, hogy én soha nem segítettem neki csak mint egy here elvagyok ha odamegyünk, és neki ilyen meg olyan ismerőse újította fel meg csinálta meg a házát.

Ez előtt kedveltem az anyósom, nem gyanakodtam rá, de meséltek olyan dolgokat amiket csak tőle hallhattak.

Úgyhogy egy kedves vasárnapi ebédnél felhoztam.

Elkezdett ordítani hogy az a szemét xy nehogy már neki higyjek, az egy szarházi, és én ostoba vagyok ha hiszek neki.

Néhány keresztkérdés után teljesen belekavarodott.

Odaszúrtam neki még egyet-kettőt amire fel rám borított egy tányér levest, majd hozzám vágta a tányért, és ordított hogy takarodjak ki a házából.

A feleségem meg sírva próbált rendet tenni, de az öreglány tombolt, aztán sírva bezuhant az ágyába, a feleségem próbált marasztalni meghogy beszéljük meg mert ez így nem lehet igaz.Én mondtam hogy jöjjön megyünk, mire az öreg még ordított hogy menjek is mert belémvágja a konyhakést is. Mindezt a 3 hónapos gyerek előtt. (nem mintha sokat felfogott volna belőle)

Aztán írkált messengeren hogy ő sosem mondott ilyet, ő nagyon szeret engem, mert annyit segítettem neki hogy soha nem tudja meghálálni és ostoba vagyok ha hiszek a rokonainak, mert azok mind utálják őt.

Letiltottam.

Aztán a feleségem áthozta, úgyhogy maximum kifutohattam volna a saját házamból, de hogy üljünk le megbeszélni.

Mondom jó.

Leültünk, most normális volt az anyós, de bullshit volt amiket mondott, mondtam hogy idővel talán megbocsájtok, most nem.

Aztán már mondja hogy karácsonykor mondjam mit szeretnék, ő megfőzi, készül nekem meglepetéssel stb....

Marhára nem akarok vele karácsonyozni, de a feleségem meg folyamatosan kérlel, mert neki fontos az anyja is meg én is, és hogy ne legyen ilyen a viszonyunk.

A tököm kivan vele, amúgy is idegesített az hogy élősködik rajtunk, csak mivel szerencsére jól állnuk anyagilag belefért meg mert tudtam hogy a feleségemnek fontos, de azért a minimum az lett volna, hogy ne átkoz el hátam mögött.

Nem akarok gyerekes lenni, de valahogy undorom van hogy vele karácsonyozzak.

Mellesleg szerintem pszichésen sincs rendben hogy ezt megcsinálta, nem tudtam felfogni a mai napig hogy hova kerültem.

Egy ócska Barátok közt epizódban nem tudtak ekkora tróger balhét csinálni mint amit ez lezavart ott nekem.

A pszichiátrián éreztem magam azokba a percekben. Csak ott nem lepett volna meg egy iylen reakicó.

Igazából a kérdés az az hogy ti hogy kezelnétek azt ha ez veletek történik?

Gyerekes ha én elzárkózom az elől, hogy egy asztalnál üljek vele karácsonykor?

Lehet előbb utóbb megbocsájtom de ez egy viszonylag friss dolog.

tegnap 21:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
A feleséged az egyedüli probléma. Ő a gáz és szomorú, hogy nem látja az anyját.
tegnap 21:52
 2/19 A kérdező kommentje:

Ez is igaz.

Ezt a rokonai is megerősítették, hogy sajnos nagy befolyással van rá az anyja.

Őt is kihasználja, rajta keresztül engem is.De én őt szeretem, és amíg az anyós nem mutatta a foga fehérjét nem volt vele bajom, a feleségemért tettem amit az anyósomért tettem.

tegnap 21:56
 3/19 anonim ***** válasza:
84%

Nem lesz semmilyen megoldás a kapcsolatmegszakításon vagy váláson kívül. Ezt jobb, ha tudod.

Vagy ugye minden így marad, amiben tönkrementek.

tegnap 22:02
 4/19 anonim ***** válasza:
5%
Egy házasságban minden közös. Azzal hogy kiemelkedő hogy te keresel többet sok mindent elárvult a jellemedről. Lehet mégse téved akkorát az öreglány...
tegnap 22:10
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon tűnik valószerűnek ez a bunkóvircsaft, de ha így van, akkor az egyetlen teendő az anyóssal való 200%-os kapcsolatmegszakítás egészen a temetéséig. Ha a feleséged ezt nem veszi tudomásul, akkor válás.
tegnap 22:12
 6/19 A kérdező kommentje:

Tudtam, hogy ezt kifogja emelni valaki amit a 3-as.

Azért írtam ezt, mert én dolgozok azért a pénzért amiből jól élünk, és a feleségemért megtettem azt, hogy egy ilyen emberre költöttem belőle.

Mégis miben van igaza az öregnek?

A jellememről csak az árulkodik, hogy ezt kiemeltem?Az, hogy mennyit segítettem annak a görény anyósnak és mit kapok cserébe az nem árulkodik a jellememről?

Ha nem derül ki, hogy ilyen ember, akkor még valószínűleg jó sokáig segítettem volna.

Érdekes vélemény, csak kár hogy se eleje se vége.

tegnap 22:15
 7/19 A kérdező kommentje:

5-ös

Mi nem tűnik valószínűnek?

Egy a szememben jópofizó, kedves anyóst ismertem meg személyében aki ráadásul a feleségem anyja akit szeretek, és akinek fontos az anyukája.

Megtehetjük anyagilag hogy segítsük mert nem él olyan jól. Miért ne tenném?

Egyedül él, segítek neki a ház körül mert sok dolgot nem tud megcsinálni.

Mégis valamiért rossz véleménnyel voltak a rokonai, és ahogy írtam olyan dolgokat tudtak amiket csak az anyósom meg a feleségem tudott.

A feleségem nem nagyon találkozgat ezekkel a rokonokkal, az anyósom annál inkább. Akkor miért kérnek bocsánatot a rossz véleményük miatt, és miért mondják hogy az anyósom mondta?Nekik abból nincs hasznuk ha minket összeugrasztanak.

Ez igazából csak nekem volt jó, hogy nem kell többet segítenem az öreglánynak. A feleségemnek meg a lehető legrosszabb.

Nyilván az anyósom tagad meg szeret, hát ki fogja ezentúl támogatni meg segíteni?

tegnap 22:20
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Látszik, hogy szereted a feleséged. Miért hagyod, hogy ő cserébe bohócnak nézzen téged?
tegnap 22:25
 9/19 anonim ***** válasza:
6%
Én az öreglánynak drukkolok, te már ott elástad magad nálam, hogy kihangsúlyoztad micsoda jól keresel a nejed meg egy senki.A nyanya joggal kritizál egy nulla hisztis p.öcs vagy ez a véleményem.
tegnap 22:30
 10/19 A kérdező kommentje:

Mire gondolsz, mivel néz bohócnak?

Azzal, hogy békíteni akar?

Szerintem ő a saját lelki békéért teszi, és azt mondja hogy nem akarja elhinni hogy ezt csinálta az anyja, és hogy csak most az egyszer bocsájsak meg ha meg bármi hasonló lesz soha többé nem erőlteti a kapcsolatunk helyrehozatalát.

tegnap 22:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!