Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ha nekem nem jó érzés az...

Ha nekem nem jó érzés az anyjáékkal találkoznom (apjával, nővérével se, de főleg az anyjával nem), akkor inkább teljesen maradjak is távol?

Figyelt kérdés

Megértené, ha így döntenék, csak szerintem feleseges konfliktus generálás lenne, hogy mostantól így tényleg nem, karácsonykor se...

De közben meg úgy érzem, ha találkoznék velük pl. karácsonykor, hogy meg kéne játszanom magam, jópofiznom kéne, és az igazság, hogy kölcsönösen bajunk van egymással, szőnyeg alá lenne söpörve.

Nem tudom... Ha kell, simán megerőltetem magam, és találkozom az anyjával karácsonykor, most évi 1-2 alkalmat kibírok. Valószínűleg nem is telne rosszul az ott töltött pár óra. Csak közben meg nem tudom, hogy ez lenne-e a helyes, vagy az ha olyannira önazonos vagyok, hogy nem megyek oda jópofizni.

Elvelek harca ez bennem.

Bárhogy döntenék, a hazastársam mellettem állna amúgy. Nem beszéltem vele erről még, csak tudom. Sajnos neki is megvannak a maga problémái, főleg az anyjával... Van mit helyretenni a fejében, lelkében sajnos, amik az anyja miatt félrementek.

okt. 27. 23:29
 1/8 A kérdező kommentje:
Nincs gyerek, ha lenne vihetné akkor is ha én nem megyek. Csak mondom.
okt. 27. 23:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Ja, hoppá. Azt képzeljétek el, hogy el is felejtettem, de nem csak a karácsonyról van szó, hanem decemberben egy tripla szülinapot is akarnak ünnepelni, egyik szülinapos én lennék...
okt. 27. 23:31
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Én nem mentem soha a férjem családjához. Nálam már rég betelt a pohár a hülye anyucikkal, elég volt belőle.
okt. 28. 00:02
 4/8 anonim ***** válasza:
91%
A helyzetről nem írtál semmit. Ha nem szúrkálodnak, nem elviselhetetlenek, csak mások és nem vagytok egy hullámhosszon akkor menj el. Ha mindenbe bele akarnak kotnyeleskedni és egy idegbaj az egész akkor ne menj el. Fontos a jó kapcsolat, még ha felületes is, hidd el hosszútávon jól fog jönni. Ha nincs konfliktus, akkor kerüld el hogy legyen.
okt. 28. 00:15
 5/8 Irdatlan Infláció ***** válasza:
24%

Hát a lényeget tényleg nem írtad le, az okát hogy miért merült fel a dilemma. Vagy hogy egyáltalán mennyi ideje vagytok együtt.

Lehet nagyon mások, visszahúzódóak, nem túl bőbeszédűek, nehéz kapcsolódni hozzájuk. Viszont úgy nem is lehet közelebb kerülni másokhoz ha nem találkozol velük. A közös tevékenységek és az együtt töltött idő sokat segít. Engem zavarna ha a párom nem is próbálkozna. Apámnak se volt könnyű dolga a nagyszüleimmel, mert ők extrém visszahúzódóak, nagyon maguknakvalók voltak mindig is. Aztán egyszer közösen bográcsoztak és akkor lassan beengedték úgymond. Azóta is sokszor emlegetve van az a bográcsozás.

Ha gondjuk van veled, akkor első körben a párod próbálja oldani a feszültséget, kérdezzen rá mit gondolnak rólad mert hogy észrevette hogy x dolgot tesznek. Ha ez nem válik be akkor normàlis keretek közt te tegyél egy próbát, ha ez se és tényleg tuskók akkor megértem hogy nem akarsz velük találkozni. És lehet jobb is úgy.

De amíg nem teszel meg mindent hogy jó legyen a kapcsolat, egész egyszerűen bunkóság kivonni magadat a családból.

okt. 28. 01:09
 6/8 anonim ***** válasza:
32%
Gondolj arra, hogy valószinűleg ők is jópofiznak, és megerőltetik magukat, nemcsak te. Kölcsönösen kell törekedni a kapcsolatépítésre, nem megy csak ugy magától semmi sem.
okt. 28. 05:39
 7/8 anonim ***** válasza:
50%
Simán megmondhatod, hogy neked ez teher, és nem akarsz velük találkozni. Attól még ő és a gyerekek is mehetnek, ha akarnak. Szerintem ez egy teljesen korrekt hozzáállás. Ha nem tetszik nekik hát nem tetszik, így jártak, nem lehet mindig mindenkinek a kedvében járni.
okt. 28. 10:02
 8/8 anonim ***** válasza:
50%
Nem mentem exemék családjához. Soha... és nem érdekel, mit gondoltak, nem megyek házhoz a pofonért, kösz.
okt. 28. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!