Egy ideje újra elkezdtem beszélni és találkozni az exemmel akivel együtt is éltünk egy ideig. A párkapcsolatunk toxikus volt mind a kettőnk részéről, de szeretjük egymást és együtt szeretnénk lenni. A probléma az az, hogy az édesanyám és az exem nem jöttek ki sosem jól egymással, az anyukám azt érzi hogy jobbat érdemlek és irányítani szeretné az egyetlen pici lányát akit senki sem érdemel meg (tehát engem), azért hogy jobb életem és boldog párkapcsolatom legyen. Az exem pedig nem kedveli a háta mögött szurkálódást a szemébe pedig (általában) jópofizást. Én és az exem közösen tervezzük a jövőnket, és mindenképpen szeretnénk adni egymásnak egy új esélyt, ez nem is kérdés számunkra, sokkal jobban odafigyelünk egymásra mint eddig és azt érzem hogy ebből simán létrehozhatunk egy egészséges működő kapcsolatot. Viszont édesanyám félt engem mint minden anyuka tenné hasonló helyzetben, és megpróbáltam vele beszélni ezekről, kértem hogy támogasson, de ő sokkal haragtartóbb mint én és nem hisz nekem amikor azt mondom hogy nem az exem volt az egyetlen aki hibázott hanem én is. Próbál engem meggyőzni hogy ne adjak neki esélyt, hogy ne beszéljek vele és hogy keressek mást de annak ellenére hogy elmondtam neki hogy én nem ezt szeretném tenni nem hallja meg. A kérdésem az, hogy ti ezt elmondanátok-e a párotoknak hogy az anyósa mit gondol róla vagy inkább magamban kellene tartanom? Azt szokta mondani hogy szeretne tudni ezekről a dolgokról de nem szeretném tovább rontani a kapcsolatukat, főleg hogy tudom, mennyire rosszul esik ez az exemnek és mindig nagyon megbántódik. Inkább az érzéseit helyezzem előtérbe vagy a kérését?
Szerintem menjetek el külföldre titokban, éljetek ott. Senkinek nem kell mondani semmit magatokról, lesznek kint új emberek, akikkel kialakíthattok egy új családot.
A régi mérgező emberekkel le kell zárni, mindegy hogy az szülő vagy sem.
Tiszta lap, új hely, és mindent megtartotok magatoknak privátban.
A social médiat is okosab használni.
Így nem fogják a minden lében kanál rokonok elrontani az örömötöket.
okt. 25. 17:16
2/13 Katona Dius válasza:
Próbáljátok meg nyugodtan újra tönkre tenni egymást (ez most nem szemétkedés, de még sosem láttam olyat, hogyha valakik egyszer szétmentek egy kapcsolatban, mert mindketten toxikusak voltak a másikra, utána mikor újra össze jöttek, minden happy volt. 1-2 hónapig, max fél évig. Utána kezdődött előről az egész).
Aztán majd rájössz, hogy anyudnak jelen esetben igaza volt.
Amúgy új/expasidnak nem kell megmondanod, anyud mit gondol róla. Anyud a tudtára fogja adni.
okt. 25. 17:31
3/13 anonim válasza:
Nem lehet mindenkit megmenteni a saját hülyeségétől... Sírsz te még anyádnak.
okt. 25. 17:45
4/13 anonim válasza:
A káposzta ugyan állítólag igen, de egy toxikus kapcsolat tuti nem jó felmelegítve (sem). Meg lehet beszélni persze mindent, és mint írták is 1-2 hónapig működik, de tartósan nem fog. Ne húzzátok egymás idejét, hidd el, kevés van belőle.
okt. 25. 17:49
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de a kérdésem nem a kapcsolat elemzésére irányul.
okt. 25. 18:03
6/13 anonim válasza:
Hallgass anyukádra
okt. 25. 18:05
7/13 anonim válasza:
Ez a kérdésed: "Mit tegyek ebben a szituációban?"
Ez pedig a tökéletes válasz rá: "Próbáljátok meg nyugodtan újra tönkre tenni egymást (ez most nem szemétkedés, de még sosem láttam olyat, hogyha valakik egyszer szétmentek egy kapcsolatban, mert mindketten toxikusak voltak a másikra, utána mikor újra össze jöttek, minden happy volt. 1-2 hónapig, max fél évig. Utána kezdődött előről az egész).
Aztán majd rájössz, hogy anyudnak jelen esetben igaza volt.
Amúgy új/expasidnak nem kell megmondanod, anyud mit gondol róla. Anyud a tudtára fogja adni."
okt. 25. 18:08
8/13 anonim válasza:
35 év házasság után azt mondanám, anyukámnak volt igaza... csinálj, amit akarsz, de ha újra kezdhetném, anyukámra hallgatnék és egy egészséges kapcsolatig várnék.
okt. 25. 18:39
9/13 anonim válasza:
8
35 év kellett hozzá, hogy radobbenj, xar a kapcsolatod?????
okt. 25. 18:42
10/13 anonim válasza:
Szerintem fölösleges elmondani, mert érezni fogja. Ha mégis beszélsz róla, elég annyit mondanod, hogy anyud továbbra sem támogatja a kapcsolatotokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!