Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan kezelnéd ezt a szituációt?

Hogyan kezelnéd ezt a szituációt?

Figyelt kérdés

Anyósom elég határozottan kijelentette pár éve, hogy ha gyereket szülök, magamnak szülöm, ő nem fog rá vigyázni, neki csak nyűg lenne amire nincs szüksége. Családon belül is szidja azokat ahol a nagymama sokat segít, és aktívan részt vesz az unokák életében („minek kellett akkor 3 gyerek ha nem bírnak el velük?”). Ez rendben is van, én elfogadtam hogy ő így áll ehhez.

Azóta született egy kisfiunk, aki már elmúlt 1 éves. Most az a baj hogy nem visszük hozzájuk elég sűrűn. Egy városban lakunk, de hárman családilag tényleg ritkán tudunk átmenni, a férjem dolgozik, felújítunk, ha van szabad hétvégénk pihenünk, örül a férjem hogy végre nem kell sehova rohannia. Én egy ideig vittem hozzá a fiamat, majd ott ültem mellettük amíg ő babázott, de ennek sose láttam értelmét, csak bosszantott hogy ennyi erővel otthon is tudnék főzni vagy takarítani. Felhívni meg nem fogom hogy átvinném neki a gyereket, mert ugye megmondta hogy magamnak szülöm, ő nem fog rá vigyázni.

Szóval most az a helyzet, hogy ő nem jön, mert "csak" (fiatal, egészséges, bármikor megtehetné hogy jön). Hiába mondtuk neki hogy akkor jön amikor akar, el is viheti, akár magához, akár játszótérre, ahogy neki jó. Nem, ő otthon van és várja hogy menjünk, időnként áthoz egy-egy játékot amit oda vett hozzájuk hogy "úgyse jön át sose a gyerek, nálunk nem fog vele játszani", de a kabátot nem veszi le, már megy is haza.

2022. dec. 20. 17:31
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
66%
Nem értem mi a kérdés.
2022. dec. 20. 17:44
 2/20 anonim válasza:
100%
Nem kezelném.
2022. dec. 20. 17:48
 3/20 anonim ***** válasza:
79%
Megértem, hogy nem tartod helyesnek a hozzáállását, de ennél nagyobb problémád ne legyen.
2022. dec. 20. 18:04
 4/20 anonim ***** válasza:
98%

Sehogy.

Martirkodik, szarnek ra 🤷‍♀️

2022. dec. 20. 18:05
 5/20 anonim ***** válasza:
97%
Sehogy, elengedném a fülem mellett. Ez még mindig jobb, mintha a nyakatokra járna folyton.
2022. dec. 20. 18:09
 6/20 anonim ***** válasza:
96%
Sehogy. Ő döntött így.
2022. dec. 20. 18:11
 7/20 A kérdező kommentje:
Eddig jó volt a viszony, de már egyre nehezebben viselem amit csinál. Igazából szeretném valahogy megoldani a helyzetet, mert ez így hosszútávon biztosan tarthatatlan. Egy hónapja a férjemhez átjött az apja segíteni valamit, jött vele anyós is, de nem jött be, csak kint ült a lépcsőn. Ebből tudtuk hogy most épp megint haragszik. És az a baj hogy eléri a célját, mert már megint szarul érzem magam miatta és napok óta ezen agyalok.
2022. dec. 20. 18:16
 8/20 anonim ***** válasza:
98%
Ilyenkor tudatosítsd magadban, hogy ez egy passzív-agresszív viselkedés, helytelen, ráadásul a saját döntése, hogy nem látogat meg benneteket, nem jön át, vagy ha átjön akkor sem marad csak beugrik és már rohan is. Egyértelműen játszmázás, azt szeretné, úgy ugráljatok ahogy ő fütyül. Játszmázásból úgy lehet kilépni hogy elrontod a játékát, nem játszol vele.
2022. dec. 20. 18:21
 9/20 anonim ***** válasza:
95%

Esetleg azt megpróbálhatod még, hogy ilyenkor kedvesen megszólitod, és felhívod rá a figyelmét, ti szívesen látjátok őt.

Magadban pedig le kell zárnod a dolgot, az ő döntése, hogy így viselkedik, ti szívesen látnátok.

Apósod mit mond ezzel kapcsolatosan?

2022. dec. 20. 18:23
 10/20 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem van valakije.
2022. dec. 20. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!