Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Eljegyzés után megutált az...

Eljegyzés után megutált az anyósom,mit tegyek?

Figyelt kérdés

Több mint 5 éve vagyunk együtt a párommal. Idén nyáron kérte meg a kezemet. Anyósom az esemény után teljesen megváltozott. Egyrészről gratulálni sem volt hajlandó a gyűrűmet sem akarta látni. Másrészt azóta úgy tesz mintha nem is léteznék.

Nem néz rám,nem beszél hozzám. Ha próbálok kérdezni valamit egyszavas válasszal lezárja a dolgot úgy,hogy még felém sem néz. Ha esetleg én beszélnék a társaságban, félbeszakít.

Amikor megtudta,hogy esküvői helyszíneket akarunk nézni közölte,hogy akkor ő is jön velünk.. Ekkor telt be a pohár és leültem a párommal beszélgetni.Eddig a pontig nem mondtam neki semmit a helyzetről,de ezt már nem hagyhattam.

Megkértem,hogy beszéljen az anyukájával. Kérdezze meg mivel bántottam meg. Erre párom azt válaszolta szerinte semmivel egyszerűen csak féltékeny..

Segítsetek,mit tegyek? Összeveszni semmiképp nem szeretnék anyósommal és páromat sem szeretném választás elé állítani,de ezt így nem fogom sokáig bírni,hogy szellemként kezel. Korábban sem voltunk legjobb barátnők,de tudtunk jókat beszélgetni,vásárolgatni,főzőcskézni.

27 L

okt. 23. 15:00
1 2
 1/18 anonim válasza:
9%
Gratulálni kötelező minden eljegyzésnél? O_O
okt. 23. 15:03
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Az enyém elhordott mindennek a hátam mögött, az eljegyzés után meg úgy akart tenni, mintha semmi sem történt volna...
okt. 23. 15:09
 3/18 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló!

Látom nem olvastad végig a szöveget. Itt nem a gratuláción van a hangsúly.

De egyébként illik gratulálni. Nem kötelező minden eljegyzésnél. De családon belül illik.

Az én szüleim megtették.

Párom apukája is megtette, sőt még étterembe is elvitt minket. (Elváltak a szülei)

okt. 23. 15:09
 4/18 anonim ***** válasza:
91%
Azert a parod is zseni xd Nyilvan azert mondtad neki hogy beszeljen vele, erre o ennyivel lerendezi. Mondd meg neki akkor egyenesen hogy beszeljen vele. Lehetoleg ne ugy mondja hogy te panaszkodtal hanem hogy eszrevette hogy valami nincs rendben es mivel mindketten fontos reszei vagytok az eletenek jo lenne megbeszelni. Ha elobb o megy oda hozza talan kisebb az esely a konfliktusra, sertodesre. Ha ezutan se lesz jobb, en megkerdeznem tole szemelyesen hogy most mi baja. 5 ev utan nem olyan egetrengetoen megdobbento hogy orokke egyutt is terveztek maradni, nem ertem miben remenykedett eddig.
okt. 23. 15:25
 5/18 anonim ***** válasza:
9%
Pontosan mért is kellene egy kamukérdésgyártónak jóban lennie a nemlétező anyósával?
okt. 23. 15:35
 6/18 Katona Dius ***** válasza:
100%
Valószínűleg úgy volt vele előtte, hogy nem vagy annyira a szíve csücske, de elvisel, míg tart a kapcsolat. Most kiderült, hogy komoly a dolog, és tovább komolyodik. És most kimutatja a foga fehérjét. Vagy tudja fene.
okt. 23. 15:37
 7/18 anonim ***** válasza:
19%
Nem vagy köteles hozzámenni.
okt. 23. 15:48
 8/18 anonim ***** válasza:
86%
27L. Nem vagy már tinike. 5 éves kapcsolatban megismerhetted a párodat. Üljetek le egy komoly beszélgetésre, hogy a párod is teljesen képben legyen. Közösen döntsétek el mi lenne a megoldás számotokra. (A pakliban az is benne van, hogy 5 éved megy a levesbe!)
okt. 23. 16:26
 9/18 anonim ***** válasza:
85%

Na mi így jártunk 6 év után. Addig nem is tudtam, hogy anyós pajtás kígyót békát szórt rám mindenkinek, sose fogadott el, de nyugtunk volt. Aztán a párom feleségül vett és elkezdött a nyomor, meg a gyomorideg. Hagytuk hogy beleszóljanak mindenbe. Nem akartam férjemet a családjától elszakítani, próbáltam anyós kedvére tenni, akkor is ha utána otthon sírtam miatta.

Az esküvőnket totál tönkretették, azóta nem beszélünk velük. Nem, a férjem sem. Nem is hívjuk őket magunkhoz, mi sem megyünk hozzájuk.

Itt most az a kérdés, hogy a párodat rátudod e erre ébreszteni, hogy anyóst nem kívánod a házasságotokban és az esküvőtökben és a férjed melléd áll, vagy pedig lerendezi ennyivel, hogy féltékeny és lexarja hogy hogy áll hozzád az anyja.

okt. 23. 16:32
 10/18 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem csak annyi történt, hogy tudatosult benne, hogy el fogja veszteni a fiát, és most már nem hozzá, hanem hozzád fog tartozni. Lehet, hogy ha megnyugtatnátok, hogy nem fog ő sem a továbbiakban kiszorulni az életetekből, és fogtok rá a továbbiakban is számítani, és nem fog teljesen "kispadra" kerülni, akkor újra felenged. :)

Nekem is anyósom sok év után mondta, hogy félelem jelent meg benne, mikor rádöbbent, hogy a fiát tényleg elnyertem, és már nem lesz úgy az övé mint előtte, hanem máshoz fog tartozni. Szerintem ez az egész csak azt jelenti, hogy nagyon szereti a fiát, és nem tudja kezelni a jelentkezett helyzetet.

okt. 23. 16:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!