Mit tennétek, ha az anyósotok ilyen dolgot mondana rólatok?
Néhány hónapos volt a kisfiam, imádtam, szerettem, boldog, mosolygós kisbaba volt. Hallottam, hogy a férjem mondta édesanyjának, hogy én nagyon jó anya vagyok.
Erre anyósom halkan ezt mondta: "Csak ösztönösen fiam, csak ösztönösen!"
Mindketten azt hitték, hogy nem hallom.
Másik eset: ismerem anyósom szomszédait, mert valamikor ugyanabban a lakásban laktunk a férjemmel. Miután elköltöztünk, anyósomék költöztek oda.
Az egyik idős szomszéd néni nagyon szeretett. Gyakran segítettem neki bevásárolni, cipekedni ő pedig gyakran hozott nekem finom sütiket.
Anyósom is barátkozott a nénivel, de a néni őt annyira nem kedvelte, mint engem. Egyszer beszélgettem a nénivel és elmondta, hogy anyósom nem titkolja azt, hogy utál engem.
Kérdeztem a nénitől, mi baja van velem, miért utál?
A néni azt mondta, hogy anyósom sokat hazudik rólam, kitalál mindenféle rossz dolgot, de leginkább azt szokta mondani, hogy az a baja velem, hogy nagyon buta vagyok.
Még azt is elmesélte a néni, hogy anyósom már több hónapja rendszeresen heti két alkalommal szépen felöltözött, kisminkelte magát és azt mondta neki, hogy megy hozzám takarítani, mert nem tudja elviselni azt, hogy a fia koszban él, mert én nagyon igénytelen vagyok.
Soha nem takarított nálam! Ezeken a napokon nem is járt nálunk! Fogalmam nincs, hogy hova járt.
A néni megjegyezte, hogy végig tudta, hogy ez nem igaz, mert jól ismer, tudja, hogy nálam tiszta a lakás, másrészt meg azért is, mert olyan szép ruhában, kisminkelve senki nem jár takarítani.
Nem tudom, hogy mit akart azzal az "ösztönösen"-nel, talán semmi rosszat.
A régi szomszédodnál pedig lebuktatta saját magát.
Szerintem ne foglalkozz vele. Nem érdemes.
Az ösztönösen részt én sem tudom hova tenni. A többire viszont szemtől szembe rákérdeznék, persze hogy a férj is hallja (utána ne tudjon ferdíteni anyós a dolgokon).
Mond meg neki, hogy ha valami baja van veled, azt neked mondja, ne terjesszen baromságokat rólad.
Nem tudom mit nem értesz. Butának tart, ahogy a néni is elmondta.
És szerinte amit csinálsz a gyerekkel csak ösztönösen jön.
De kár ezen kattognod, örülj neki, hogy kiderült, innentől nem kell vele jópofizni.
És a néni nem hazudhat?
Az ösztönösen azt meg én sem értem, miért degradáló. Tök jó, ha valaki ösztönösen tud jó anya lenni.
Más is tartott már butának?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!