Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ezt én látom rosszul?

Ezt én látom rosszul?

Figyelt kérdés
A történet röviden apósom és az életársa (nem a vérszerinti anyós)nem túl szerencsés az életben.Nagyjából 7-10 évük van a nyugdíjig.Albérletben élnek házuk/lakásuk sose volt.Megtakaritás nulla.Nekünk az első házunk jövőre szabadon marad (egy régi parasztház).Felajánlottuk nekik hogy költöznek be oda valami kis lakbér fejében.Az élettársa közölte hogy akkor előbb újítsuk fel a házat aztán esetleg lehet róla szó. A ház amúgy nem új de lakható. Mi négyen most is ott élünk. Elsö reakcióm az volt hogy finoman elküldtem a fenébe .A feleségem szerint lehetem volna kedvesebb szerintem meg pofátlanság amit kér.

aug. 30. 05:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
93%
Még annyi: jobban jársz idegenekkel, hidd el. Árában tudod kiadni, és akkor tiszta, hogy ki mit várhat a pénzéért. A rokonosdi sose vezet semmi jóra...
aug. 30. 06:53
 12/25 anonim ***** válasza:
81%
Igen, te látod rosszul. Most is laknak valahol - pénzért - és te felajánlottad nekik, hogy jövőre nálad is lakhatnak, szintén pénzért. Közben lehet, hogy a jelenlegi lakhelyük nagyobb/szebb/modernebb/jobb helyen van/jól érzik ott magukat. Apósodék elutasították az ajánlatodat, te pedig ezért jól megsértődtél. Egyáltalán miből gondoltad, hogy kötelesek elfogadni az ajánlatodat?
aug. 30. 07:02
 13/25 anonim ***** válasza:
69%
Hű, de utálom az ilyeneket, mint te... Úgy akarsz segíteni, hogy megalázod, fogja be, neki bármi jó, mert rászorul? Nem szorul rá, most is él valahol.
aug. 30. 07:08
 14/25 NTBS ***** válasza:
34%
Szerintem egyikőtök sem jól àll a kérdéshez. Te pénzt kérsz tőlük, ő meg igényeket támaszt.
aug. 30. 07:29
 15/25 anonim ***** válasza:
66%

NTBS

Ha pénzt kér valaki, akkor a másik bizony támaszthat igényeket

aug. 30. 07:34
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

A szándékodat értem, moat jött el a kiadás ideje és felajánlottad, mert panaszkodnak a kiadásokra. De annyira még nem szorultak meg, hogy most kellene lejjebb adniuk valamiből. Legalább az önérzetük sérülni fog, ha apró pénzért fognak nálad lakni, a spórolás ebben nem segít.

Az is igaz, hogy rokon al nehezebb, mert ha nem fizet, kidobnád az apósod az utcára? Ugye nem?... És máris függő helyzetben vagytok.

Add ki idegennek, és amikor úgy érzik, hogy tenniük kell, akkor költöznek majd olcsóbb lakásba.

A szándék megvolt, de nem időszerű még nekik, így fogadd el és lépjetek tovább.

aug. 30. 07:36
 17/25 anonim ***** válasza:
54%

Mi laktunk anyósnál albérletbe. Ő se kért annyit mint egy normál albérlet. Természetesen ha valami gebasz volt azt nekünk kellett megcsinálni. Ő sem festette ki a házat mielőtt beköltöztünk. Ezeket már mi csináltuk meg.

Most átköltöztünk egy nagyobb házba szintén albérlet. Több mint a dupláját fizetjük. Itt is voltak gondok. Hát nem gyorsan javít a tulajdonos az biztos. Esztétikai probléma rengeteg, és hiába szólunk semmi se történik.

aug. 30. 08:08
 18/25 anonim ***** válasza:
79%
Nem volt piacképes az ajánlat. Van ilyen... Az erzelmi kapcsolatok vagy a minősége meg sohasem a ház állapotán múló dolog. Kapcsolati renoválása lenne szükség, már ha,....
aug. 30. 08:54
 19/25 anonim ***** válasza:
69%
Ha nekik jó úgy ahogy élnek éljenek... majd ha kevés lesz a nyugdíj és nem tudják kifizetni 7 év múlva az albérlet árát sírva könyörögnek majd hogy lakhassanak ott. Te csak jót akartál nekik, ne érezd magad rosszul emiatt. De hát ha nem akkor nem. Gondolom 2 gyerek mellett az a legutolsó kívánságod hogy a régi házat felújítani mikor kiköltözöl egy másikba.
aug. 30. 09:22
 20/25 anonim ***** válasza:
0%
Az anyósnak mindig igaza van!
aug. 30. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!