Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ezt én látom rosszul?

Ezt én látom rosszul?

Figyelt kérdés
A történet röviden apósom és az életársa (nem a vérszerinti anyós)nem túl szerencsés az életben.Nagyjából 7-10 évük van a nyugdíjig.Albérletben élnek házuk/lakásuk sose volt.Megtakaritás nulla.Nekünk az első házunk jövőre szabadon marad (egy régi parasztház).Felajánlottuk nekik hogy költöznek be oda valami kis lakbér fejében.Az élettársa közölte hogy akkor előbb újítsuk fel a házat aztán esetleg lehet róla szó. A ház amúgy nem új de lakható. Mi négyen most is ott élünk. Elsö reakcióm az volt hogy finoman elküldtem a fenébe .A feleségem szerint lehetem volna kedvesebb szerintem meg pofátlanság amit kér.

aug. 30. 05:54
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
95%
Szerintem is pofátlanság.
aug. 30. 06:01
 2/25 anonim ***** válasza:
61%

Hát nem tudom kinek mi a "lakható" állapot.

Kezet csókolhatott volna nektek és könnyek közt hálát is rebeghettek volna, de azért ha egy normális pl. panelban élnek, tényleg jobb körülmények közt, akkor miért menjen egy lelakott "putriba", amiért még fizessen is?

Mondjuk meg is mondhatta volna, hogy kössz, de nem, de azért bepróbálkozott.

Most persze mind a két félnek megvan a véleménye a másikról.

aug. 30. 06:17
 3/25 A kérdező kommentje:
Lakható állapotú nem felújitandó ingatlan, nem új a konyhabútor, nem új a parketta ilyesmi. Folyamatosan karban van tartva,statikailag tökéletes állapotban van.Ráfér ugyan egy csere pár dologra de ezek jellemzően esztétikai hiányoságok tehát nem nem egy "putri".
aug. 30. 06:24
 4/25 A kérdező kommentje:
Másrészről én nem azt várom hogy kezet csókoljanak, a házat mindenféleképpen kifogjuk adni csak gondoltam ez mindenkinek jobb ,az ember mégis jobban bízik az apósában mint egy idegen bérlőben.Amugy meg talán azért költözön inkább egy "lelakott" házba mert a nyugdíjak valószínűleg nem fogja fedezni a jelenlegi albérletük költségeit és folyton panaszkodnak hogy jaj mi lesz velük akkor.Erre jött ez az alternatív megoldás.
aug. 30. 06:31
 5/25 anonim ***** válasza:
77%

Hagyd csak, akik idős korukra nem tudnak összekaparni maguknak egy kis lyukat, azok meg is érdemlik a sorsukat.

Ne csodálkozz a mentalitásukon, ezért jutottak oda, ahova...

aug. 30. 06:34
 6/25 anonim ***** válasza:
20%
Hát nézd, ha ki akarsz adni egy házat, akkor annak azért megfelelő állapotban kell lennie. A lakható és a megfelelő állapot azért nem feltétlenül ugyanaz. Ha lakbért kérsz, akkor a bérlőnek lehetnek feléd elvárásai.
aug. 30. 06:37
 7/25 A kérdező kommentje:
6 os természetesen igazad van ebben, viszont vedd figyelembe hogy itt nem egy piaci jellegű kiadásról lett volna szó, az elérhető reális lakbér kevesebb mint felét kértük volna.
aug. 30. 06:40
 8/25 anonim ***** válasza:
63%

7

Oké, de amíg nem ingyen van, addig bizony a berlonek is lehetnek igényei. Mi nem látjuk, hogy milyenek a körülmények, simán lehet igaza is az anyosodnak. Próbáld reálisan nézni a házat: ha ki adod vadidegennek, akkor annak megfelelő lesz adott allapotban annyiért, amennyit te kérni akarsz erte?

aug. 30. 06:44
 9/25 anonim ***** válasza:
88%
Nyilván nem kötelességetek rendbe tenni, de majd megteszitek, ha másnak kell kiadni, mert ők nem kérik.
aug. 30. 06:48
 10/25 anonim ***** válasza:
78%

Nem kellett volna elküldeni a fenébe. Miért? Lehetnek igényei, nem ő kérte, és ha ő nem akar felújítatlan albérletbe menni, az ő dolga. Most van hol laknia, és nem köteles elfogadni az "alamizsnádat", elvégre te sem ingyen adtad volna. Ahogy az is az ő dolga lesz, ha majd ha nem fogja tudni fizetni azt, amiben most lakik, és kb egy sátor lesz az, amire neki telik.

Akkor lett volna jogod elküldeni a pi.ba, amikor majd a köszöbödön kunyerál, hogy oda akar költözni, mert mennie kell, és nem tud más helyet megfizetni, és a jelképes összeg ellenére azért előbb újítsd fel neki ...Na, az vérlázító pofátlanság lenne.

aug. 30. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!