Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy kezeljem a helyzetet?...

Hogy kezeljem a helyzetet? Egyszerűen totál belefáradtam és egy ben dühít a szituáció. Anyós akár hány hányszor jön látogatóba mindig rengeteg vackot hoz. Eleve nagyon kis lakásban vagyunk kevesebb, mint 50 nm².

Figyelt kérdés
Beállít hozz saslikpálcából 3 csomaggal, muffin sütiformát, műanyag vicekvackot. Nem is kérjük ezeket de hozza magától. A legdühítőbb, hogy megbeszéljük, hogy köszönjük nem kérünk semmit van mindenünkbés hozza nem érdekli.Nekem sosem volt ilyen gondom, anyum egyből megérti a dolgokat. Anyósnak 100 mondjuk nem érti, férjem is mondta neki töbnszőr én is szépen, kefvesen erélyesebben de semmi nem haszál. 30' pár vagyunk mindketten dolgozunk, nincs gondunk semmire és nekem nagyon kellemetlen ez az állandó tukmálás. Erőszakos és makacs és ez csak az egyik része, ha jön mindigbmagyarázza, mit-hogy kellene pl birágoskertet rendezni. Én nagyon nem bírom, h okoskodik, rendezkedik és folyton ennyi használhatatlan dologgal halmoz el. Amitől tartok, hogy babát várunk és szerintemnez csak rosszabb lesz. Én nem szeretném, hogy ennyire beleszóljon a dolgainkba és ő válaszon ki nekünk tárgyakat.

aug. 6. 07:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%
Ami értéktelen vagy ócskaság, azt kapásból kidobni, ami valamennyire értét - gyömölcscentrifuga - azt vagy eladni, vagy egyszerüen a kuka mellé állítani, lesz, aki elviszi
aug. 6. 08:54
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem élnék együtt anyuci kisfiával, aki képtelen határt húzni - itt indul.
aug. 6. 10:10
 13/20 anonim ***** válasza:
24%
Még egy kisgyerek is megoldja.. Komolyan.. Nem felnőtt emberek vagytok? De még ha a gyerek gondolkodásból is indulunk ki, mert képtelenek vagytok nemet mondani, akkor fogod legközelebb, ha visz valami értékesebbet, mint a gyömölcscentrifuga fogod és amint odaadja földhözvágod előtte.. Na többet nem fog vinni semmit.
aug. 6. 10:23
 14/20 babyboom567 ***** válasza:
100%

Kérdező!

Lassan 48 éves leszek, családos anya,és az én anyám pont ilyen.Sehogy sem lehet lebeszélni hatni rá.(vagyis még sem szépen, sem ordítva nem sikerült)Szerencsére ő egy ideje nem tud jönni hozzánk, mi meg nagyon ritkán megyünk, de akkor is gardróbnyi lommal vár.(vagy rosszabb esetben a tesójával küld el dolgokat)

Komolyan volt olyan, hogy hívott egy idegen szám, hogy itt áll a ház előtt a cuccokkal,menjek le.Anyám egy oszkáros telekocsis csajjal küldött 5 zsák "szemetet".Muszáj voltam átvenni tőle, de a lelkére kötöttem, hogy anyám bolond,soha többet fel se vegye a telefont neki.Volt olyan, mikor még tudott jönni,hogy nem is engedtem, hogy felhordja a kocsiból,és a parkolóban rendezett jelenetet,hogy mekkora egy hálátlan senkik vagyunk, hogy jó szívvel adja,és nem kell.

És igazából azt nem érti meg, hogy ha megbeszéljük, hogy pl mire van szüksége a gyereknek,vagy itthon,és szeretne segíteni, az nem azt jelenti,hogy idehord pl 12 vállalhatatlan hordhatatlan turkálós nadrágot 8000ért, hanem megmondja, hogy mennyit szán rá,és elég 2 nadrág és majd én kipótolom és megveszem a jó méretet.Vagy minek egy háztartásba 19 db pléd és takaró?vagy 60 konyharuha(erre mindig az a válasz, turkálta olcsó volt.Abba meg már ne is menjünk bele, hogy mekkora undorító dolog,más használt konyharuhájával csinálni bármit,ki tudja mit törölt vele.)És nem fogja fel, hogyha senki sem használja, akkor DRÁGA volt.És közbe meg bosszant az egész, mert a hasznos célirányos segítségre meg tényleg szükségünk lenne,hisz mérhetetlen sok pénzt felemészt a gyerek fejlesztése,közben anyám lomokra költ 20-30ezret havonta, ami vagy megy a kukába vagy adományba.És emellett éhezteti magát,pirítós,meg leveskockás vizet eszik hetekig,azzal a címszóval,hogy segíteni tudjon nekünk.

Szóval kérdező, sajnállak, de nagyon.

Aki meg azt írja,hogy a kérdező párja töketlen a konfrontálódás hiánya miatt,az nem ismert még ilyen buta, erőszakos, tapadós,levakarhatatlan embert amilyen az én anyám is,meg a kérdező anyósa.Nagyon szívesen kölcsönadom egy hétre az én anyámat,és ki lehet próbálni, és a lábam nyomát megcsókolva,sírva fogtok könyörögni, hogy vegyem vissza,mert nem működik semmi amit csináltok,mondtok.

Jah és mondok még egy példát.Ha anyósomat megkértem a múltkor, hogyha már nem lesz meleg süssön palacsintát nekem(a férjem nem szereti a gyerek meg nem is szereti és gluténmentesen is eszik),a friss baracklekvárral.Tegnap át is küldött 8db palacsintát,és pont.Vége.

Ha pl mentünk volna anyámhoz,és tőle kértem volna ezt,akkor anyám, sütött volna száz palacsintát,de közben meg hallgathattam volna hogy mennyire egyszerű palacsintát sütni,nem is érti miért nem csinálok magamnak,és másnak még lesütött volna még százat,meg tesóméknak is,hogy vigyük el.És még 3 hét múlva is palacsinta recepteket és trükköket küldözgetne emailben. Telefonba meg kérdezné,hogy sütöttem e már valamelyik átküldött receptet.Ha meg szóváteszem, hogy minek csinált ennyit,akkor megint én vagyok a hálátlan sz@r,hogy egész nap nekem süti a palacsintát.

aug. 6. 11:53
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"Amitől tartok, hogy babát várunk és szerintemnez csak rosszabb lesz. Én nem szeretném, hogy ennyire beleszóljon a dolgainkba és ő válaszon ki nekünk tárgyakat."

Hát pedig pontosan ez lesz. Sokkal rosszabb lesz, hidd el. Nem viccelek, előre el sem tudod hinni, mikbe fog beleszólni. Mindenbe. Folyamatosan azt fogja veled, veletek éreztetni, hogy szar szülők vagytok.

Most húzzátok meg a határokat. MOST. Ha a kedves szó nem számít, akkor bizony konfliktus lesz. Szedjétek össze a tökötöket, bocsi, te is, a férjed is. (Jöhet a lepontozás, hajrá)

A gyereketek érdekében, mert halálra fog idegesíteni az anyós. Ahogy megszületik, oda fog járni a nyakadra zsáknyi ruhákkal, megmondja, mit egyél, hogyan szoptass, ad neki pörköltet 2 hónaposan stb. (itteni kérdésekből idéztem, nem viccelek). Bele fog szólni abba, mit hordjon a gyerek, minek mentek nyaralni gyerekkel, minek mész vissza dolgozni/miért nem. Mennyit híztál, mennyit hízik a gyerek...

Kell ez neked? Húzd meg a határt. A férjed is. Kemény lesz, nem fogok hazudni. Először a férjedet győzd meg. Magad mellé kell állítanod. Egy család, egy csapat vagytok, ti ketten, és nemsokára a gyerek. A ti életetek, a ti nevelési elveitek. Semmi köze hozzá anyósnak. Tanácsot adhat, azt megköszönöd, de nincs joga megsértődni, ha te máshogy gondolod. Felnőtt vagy, azt csinálsz, amit akarsz, úgy neveled/eteted/öltözteted a gyereked, ahogy ti (a férjeddel közösen) döntöttetek.

A folyamatos beszólogatással azt jelzi, hogy gyerekek vagytok még, és joga van titeket irányítani. Nincs. Felnőttek vagytok, fogadja el.

Ha újra hoz tárgyakat, a kezébe nyomnám, amikor elindul, vagy a szeme láttára kidobnám. "Megmondtam Marika, hogy NEM kérem, köszönöm." Megsértődik. És?? Nem hív fel napokig, és?? Úgyis hívni fog, jönni fog, lehet, hogy 1 hét múlva, de hidd el, nem fogja kibírni. Úgy fog tenni, mint aki elfelejtette, és hoz megint egy csomó vackot. Azt is kidobod szépen, a szeme láttára. És ezt addig csinálod, amíg hozza. Ha nem szokik le róla, akkor még keményebben lépsz fel, de ez azért reméljük nem lesz szükséges...

És ha szültél, nem engeded be, ha nem akarod. Nem viccelek. "Megmondtuk Marika, most nem szeretnénk senkit fogadni, amíg X hetes nem lesz a baba. Kérlek tartsd tiszteletben." Ezt már most beszéld meg a férjeddel, mit szeretnél a gyerekágy időszaka alatt, ki jöhet, jöhet-e egyáltalán bárki, és ha igen, ne órákat üljön ott, már bocsi, nem vagytok átjáróház, neked is kell pihenned, szoptatnod stb.

És nem, az nem segítség, ha te éppen eteted, addig az anyós átrendezi a lakást a kénye-kedvére, meg kávézgat és folyamatosan beszólogat, hogy ne így csináld, ne úgy etesd, ne úgy pelenkázd. Ilyen segítség nem kell. Nem leszel teljes erődben szülés után, a férjednek kell a sarkára állnia, az ő anyja.

aug. 6. 12:06
 16/20 babyboom567 ***** válasza:
100%

óhh igen, nálunk is volt ebből sértődés,mikor anyám közölte,hogy ideköltözik 2-3 hétre,mikor születik a gyerek.Én meg azzal a lendülettel közöltem, hogy csak a holttestemen keresztül.Aztán jött a hebegés habogás, hogy hogyan fogok pl ezt meg azt megcsinálni blabla,meg hogyan fogok ABLAKOT MOSNI?

1 hetes újszülött mellett, decemberben/januárban ki a frász akar ablakot mosni, és mi a f@szomért???(mert dec 27 re voltam eredetileg kiírva)Aztán ezen is ment a rinya,hogy milyen putrisok leszünk,meg milyen szégyen anya vagyok, aki nem most ablakot 1-2 hetes gyerek mellett télen,mert közöltem, hogy itt bizony senki sem fog.

aug. 6. 13:46
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

9 nem kell feltetlen mindent eladni. Az ertetelen az kuka. De a tobbitiert ne?

Itt a cel az h eszre vegye magat akkor is ja besertodik. Hata akkor leall ezzel.

aug. 6. 13:58
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ohh enyém is hordta ide a hülyeségeket kilószámra. Én egyszer mondtam csak az anyósomnak, hogy nem kell kávégép, mert nem iszunk kávét, ha itt hagyja kidobom. Kitettem a kuka mellé dobozban, meglátta, felháborodva feljött üvöltözni, feleségem mondjuk lerendezte, azóta nem hozza a kacatait. Ki kell mindent dobni a piscába, de úgy, hogy tudjon is róla
aug. 6. 21:56
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyümölcs centrifugát elfogadnék :D

Amúgy adnám a kezébe távozáskor amit hozott, hogy viheti is magához, vagy ha itt hagyja, eladom. Ha erre hebeg habog, akkor erélyesen megmondani, hogy vagy viszi, vagy eladom, de nekem NEM KELL. És más sem kell. Azért csinálja, mert nincs határozottan leállítva.

aug. 7. 20:14
 20/20 anonim ***** válasza:

Másik kérdéseknél leírtam, mi vált be nálunk, hogy semmilyen kacatot ne hozzon senki: a bejárati ajtó mellett van az adományos kartondobozunk. Rá is van írva. Na, aki olyat hoz, amit nem engedek be, vagy kifejezetten kérem, hogy ne hozzon, de tukmálja, azt a szeme láttára pakolom a dobozba és mondom el, hogy ez bezony nemsoká megtelik és milyen öröme lesz benne egy rászorulónak!

Az elején volt sértődés meg nyavalygás, de ezelőtt kb mindent IS kipróbáltam, hogy ne nézzenek minket lomtárnak. Ez bevált, nem kapunk műanyag szar játékokat, használt ruhát, konyhai vacakokat. Volt, hogy a szeme láttára basztam ki anyám “ajándék” kávéfőzőjét, mert nem, nem kell ide kávéfőző, mi nem isszuk, akinek meg annyira szükséges, mert nem tud élni nélküle a nálunk töltött idő alatt, az vagy a dohányboltban issza vagy hozza magával az instantot. Mondjuk akkor az a mondat volt a tetőpont a szájából, hogy “normális háztartásban igenis kávéznak az emberek”. Hát akkor mi nem vagyunk normálisak, mert nem kellenek mesterséges pörgetők.

Kaja is ugyanez volt, az egyik kedves rokonka mindig hozott egy szakajtóra való kaját, de úgy, hogy csak azt, amit mi utálunk. Tökfőzelék meg fasírtok, ilyesmi. Feltelefonáltam pár falubeli ismerőst, hogy nem éhesek-e, átraktam saját éthordóba és vitték. Azóta hálistennek kaját se hordanak ide.

Nem tudom mi ez a kötelező ajándékozási mánia, de egyszerűen felesleges.

aug. 11. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!