Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyi idő után békülnétek...

Mennyi idő után békülnétek ilyen szituációban?

Figyelt kérdés
A párom szülei nagyon megbántottak minket, így egy pár hete nem beszélünk velük, nem megyünk hozzájuk stb. A vírus miatt alapból "jól jött ki" ez a dolog és szégyellem, hogy ezt mondom, de mikor a Világ nagy bajban volt, nekem azok voltak a legnyugodtabb heteim abból a szempontból, hogy végre nem akartak irányítani, nem akartak beleszólni a kapcsolatunkba, hanem ketten itthon nagyon jól elvoltunk. Rájöttem, hogy eddig szinte csak a párom szülei miatt veszekedtünk, pedig pár éve már együtt vagyunk. A haragom oka az, hogy anyósom mindenféle hülyeséget mondott rám a hátam mögött, lényegében, hogy megcsalom a fiát, osztozkodik az én pénzemmel, hogy én biztosan a barátomét költöm (mindent forintra pontosan én is fizetek az albérletbe, kajába stb, ez rágalmazás), kiakadnak, ha nem érünk oda hozzájuk pontosan annyi órára és perce ahányra ők akarják, belebeszéltek abba, hogy még ne legyen lánykérés, a páromat folyton meg akarják győzni, hogy költözzön haza, arról nem is beszélve, hogy én biztosan nem vezetem jól a háztartást, ha barátom besegített a házimunkába, milyen nő vagyok én, hogy hagyom stb...és én ezt mind tűrtem és tűrtem. Egy családi alkalmon végül odáig fajult a helyzet, hogy párom felhúzta magát és közölte, hogy nem kíváncsi senkire. Azóta nem kellett találkoznom a szülőkkel, ő sem ment hozzájuk, nem beszéltek telefonon sem stb. Végre eljött számomra a nyugalom szigete. Viszont tudom, hogy ezt az állapotot nem lehet örökké tartani. Mikor állnátok velük újra szóba? Szívem szerint én soha többé nem beszélnék velük, annyit áskálódtak ellenem az évek alatt, de szerintem a barátomnak hiányozni fognak egy idő után.
2020. máj. 21. 10:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem idő kérdése, inkább a szándéké. Most a párod kiállt érted, remélhetőleg a jövőben is így lesz. Egymással beszéljétek meg, hogy hogy akartok a későbbiekben hozzájuk állni, ritkább találkozás, és/vagy minimalizált kommunikáció.
2020. máj. 21. 11:01
 2/20 anonim ***** válasza:
98%
Én helyedben nem tartanám velük a kapcsolatot, de a páromat nem tiltanám tőlük. Ha ő szeretne menni, menjen nyugodtan, de én olyan helyre nem mennék, ahol nem szeretnek és nem fogadnak szívesen.
2020. máj. 21. 11:02
 3/20 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom, sokat nem kéne mennem, de a barátom biztosan szeretné, hogy menjek. Illetve abban is biztos vagyok, hogy most jönne a kétszínűség, hogy nem úgy gondolták, mi értettük félre, főleg természetesen én értettem félre és ők elfogadják a kapcsolatunkat és persze kedvelnek is engem...barátom pedig el akarja majd hinni, akkor is ha tudja, hogy ez nem igaz...ha én többé nem megyek, én leszek az aljas nő, aki nem kíváncsi a családra és a barátom is sietni fog hozzám haza, tehát mindenképp rosszul jövök ki abból is, ha nem megyek.
2020. máj. 21. 11:06
 4/20 anonim ***** válasza:
88%

Te véletlenül nem a nagybátyám barátnője vagy?:D

Komolyan nálunk is hasonló a helyzet a nagybátyám és a párjával drága nagymama miatt aki nem bírja elviselni hogy a fia végre boldog egy nő mellett.

A barátodnak bizonyára előbb vagy utóbb hiányozni fog a családja és menni akar hozzájuk de neked nem muszáj. Megmondhatod neki hogy nem akarsz és szerintem meg is értené. Vagy esetleg ha mégis elmész lehetnél nagyon mézes-mázas azzal a nővel. Nem fogja érteni mi történik és hidd el ez jobban fel fogja húzni. Nem lássa rajtad azt hogy zavar az amit éppen mond:D

Nagybátyám barátnője azt csinálta hogy megmutatta a számlákat mamának hogy lássa nem mindig a drága fia vásárol és tudatta vele hogy nem is lenne szügsége a fia pénzére hisz többet keres.

Egyébként vigyázz ezzel a nővel. Ha a párod esetleg egyedül megy haza hozzájuk lehet telebeszélni mindenféle hülyeséggel a fejét és abból nagyveszekedés lenne köztetek (tapasztalat abból amit láttam). Nálunk kis az öreg asszony ha egyedül volt itt a fia tele beszélte minden "jóval" a fejét és mindig veszekedés lett.

Szerencsére ők azóta is együtt vannak de ez be tudható annak is hogy a nő nem hagyja magát és mostanában már a nagybátyám sem engedi hogy befolyásolják.

Ők 5 éve vannak így együtt:)

Hogy mikor álljatok/állj újra szoba vele? Amikor felkészültek érzed magad erre

2020. máj. 21. 11:09
 5/20 anonim ***** válasza:
98%
Ha így mindkettötöknek jobb, a kapcsolatotok megjavult, akkor minek akarnád megint elrontani az egészet és újra menni az anyósékhoz?
2020. máj. 21. 11:09
 6/20 anonim ***** válasza:
87%
Te lényegében megadtad a választ, hogy legszívesebben soha nem kerülnél velük újból kapcsolatba. Egyszóval a párodon fog múlni, szerintem bízd rá, mikor akarja ő ismét keresni velük a kapcsolatot. Az nem igazán válhat károdra, ha ekkor te is hajlandónak mutatkozol elmenni, jópofizni nem kell, csak egy normális kapcsolattartást lehet elvárni. Ha pedig megint ellened beszélnének, akkor sem tudnak a hátad mögött fúrni. Mondjuk én egyszer egész biztosan a párom jelenlétében kérdeznék rá náluk azokra a valótlanságokra, amit rólam állítanak "öntsünk tiszta vizet a pohárba" jelleggel. Ilyet állítani, hogy megcsalod - ezt a helyedben biztosan nem tűrném szó nélkül. Ha tűröd, az csak azt sugallja nekik, hogy tényleg van vaj a füled mögött, szerintem.
2020. máj. 21. 11:34
 7/20 anonim válasza:
100%
Hát ha a barátod nagyon ki akarna békülni velük akkor belemennék de egyébként ha neki sem lenne fontos akkor nem nagyon akarnák kibékülni egy darabig, mert már be kell lássák hogy a fiúk sem kisgyerek nem mondhatják meg neki hogy mit csináljon a ti életetek, ha akarjátők kizárjátok őket belőle és ha nem akkor pedig nem és szerencséd van hogy a párod ki áll melletted mert gondolj bele ha olyan párod lenne aki az anyja pártját fogná, szóval ez egyedül a ti döntésetek
2020. máj. 21. 11:44
 8/20 anonim ***** válasza:
98%
Mi 11 éve nem beszèlünk velük. A fèrjem sem akar, sőt ő nem akar igazàn. Ezzel nem azt mondom, hogy csináljátok így, mi nem akarjuk a családunkat rosszundulatú, gonosz embereknek kitenni.
2020. máj. 21. 12:08
 9/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyébként az egyik válaszadó jól látta a helyzetet, mert mikor barátom egyedül ment haza, valóban próbálták negatívan befolyásolni velem kapcsolatban. Igazából az anyja elvárja, hogy úgy bánjanak vele, mint egy királynővel, párom is sokat segített neki, míg otthon élt. Most pedig, mikor nekem segít, próbálja a barátomnak azt magyarázni, mekkora papucs, a fejére fogok nőni, majd el fogom hagyni, ha túl jó hozzám, nem szabad ennyire megbízni a nőkben, mert xy-nal is hogy kicsesztek, mikor jól bánt a feleségével...és már az egész család azt mondogatta, hogy papucs, túl sokat tesz értem, túl jól bánik velem, pedig nem szolgáltam rá, hogy rosszul bánjon velem és én is jól bánok vele. Hiszen ennek ez a lényege.
2020. máj. 21. 12:08
 10/20 anonim ***** válasza:
65%
En azert elgondolkoznek azon - meg idoben!!! -, hogy a parod szeretne, hogy TE is menj a szuleihez, mindezek utan... Az ilyen karakterek, mint a szulei, sajnos nem valtoznak, a helyzet jobb nem szokott lenni. Most ugyan kiallt erted, ami nagyon szep es dicseretes tole, de meddig fog ez tortenni, a vegtelensegig, ugymond? Lehet egy megoldas, hogy menjen egyedul, de azzal legyel tisztaban, hogy nagy esellyel ujabb feszultsegeket fog generalni, mert ott majd hallgatja a szoveget tovabbra is rolad, cifrazva. Sajnalom nagyon, de ez ilyen dolog, a termeszetenel fogva szokott igy mukodni.
2020. máj. 21. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!