Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyi idő után békülnétek...

Mennyi idő után békülnétek ilyen szituációban?

Figyelt kérdés
A párom szülei nagyon megbántottak minket, így egy pár hete nem beszélünk velük, nem megyünk hozzájuk stb. A vírus miatt alapból "jól jött ki" ez a dolog és szégyellem, hogy ezt mondom, de mikor a Világ nagy bajban volt, nekem azok voltak a legnyugodtabb heteim abból a szempontból, hogy végre nem akartak irányítani, nem akartak beleszólni a kapcsolatunkba, hanem ketten itthon nagyon jól elvoltunk. Rájöttem, hogy eddig szinte csak a párom szülei miatt veszekedtünk, pedig pár éve már együtt vagyunk. A haragom oka az, hogy anyósom mindenféle hülyeséget mondott rám a hátam mögött, lényegében, hogy megcsalom a fiát, osztozkodik az én pénzemmel, hogy én biztosan a barátomét költöm (mindent forintra pontosan én is fizetek az albérletbe, kajába stb, ez rágalmazás), kiakadnak, ha nem érünk oda hozzájuk pontosan annyi órára és perce ahányra ők akarják, belebeszéltek abba, hogy még ne legyen lánykérés, a páromat folyton meg akarják győzni, hogy költözzön haza, arról nem is beszélve, hogy én biztosan nem vezetem jól a háztartást, ha barátom besegített a házimunkába, milyen nő vagyok én, hogy hagyom stb...és én ezt mind tűrtem és tűrtem. Egy családi alkalmon végül odáig fajult a helyzet, hogy párom felhúzta magát és közölte, hogy nem kíváncsi senkire. Azóta nem kellett találkoznom a szülőkkel, ő sem ment hozzájuk, nem beszéltek telefonon sem stb. Végre eljött számomra a nyugalom szigete. Viszont tudom, hogy ezt az állapotot nem lehet örökké tartani. Mikor állnátok velük újra szóba? Szívem szerint én soha többé nem beszélnék velük, annyit áskálódtak ellenem az évek alatt, de szerintem a barátomnak hiányozni fognak egy idő után.
2020. máj. 21. 10:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem bízd a párodra hogy mikor szeretne újra találkozni velük.

Persze lehet az is hogy te nem találkozol velük de az nekik is egy újabb ok hogy téged ócsároljanak meg lehet hogy a párodnak sem esne jól. Szerintem ha pl havonta - 2havonta 1x találkoztok azt azért ki lehet bírni akármennyire nem szereted őket, de ez csak az én véleményem.

2020. máj. 21. 13:15
 12/20 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezen dilemmázom, hogy ha nem mennék, akkor lehetne megint egy újabb indok arra, hogy én nem vagyok nyitott, nem is akarok békességet stb...úgy is mindig kitalálnak valamit. És abban, hogy a párom fejét tágítanák azzal mennyire rossz vagyok, abban is biztos vagyok. Igazából barátom is kérdezte, nekem mi a véleményem, de nem mondhatom neki, hogy szívem szerint soha többé nem akarnám őket látni. Mégis csak ők nevelték fel, és tudom, hogy ez a kijelentés fájna neki.
2020. máj. 21. 13:33
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, nezd, en megertem, hogy ok neveltek fel. Evidens. Mint az is, hogy mergezo attitudot nem lehet es nem is kell toleralni. Amig nem valtozik a szulok hozzaallasa hozza, es nem fog, addig nem lesz jobb. Ezt a parodnak kene megerteni.
2020. máj. 21. 13:38
 14/20 anonim ***** válasza:
87%
Amig nem valtozik a szulok hozzaallasa hozzaD.
2020. máj. 21. 13:39
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyugodtan megmondhatod a parodnak, hogy hogy érzel őszintén. Miért ne? Min lepődne meg? Mi fájna neki: az, hogy te így érzel, vagy az, hogy a szülei ennyire megbantottak?

A legjobb amúgy az lenne, ha nem tudnának megbántani, mert nem vennéd magadra, amit mondanak: úgysem igaz, nem?

Ahogy ők sem félnek mondani és csinálni, amit, úgy neked sem kellene félned. Majd túlélik. Ha meg már azt érzed, hogy nem tudnak benned kárt tenni, akkor akar el is mehetsz hozzájuk.

2020. máj. 21. 14:02
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én semmikor nem "békülnék", mármint nem is tartanám a haragot, de azt nem értem miért kéne nekem ezekkel jópofizni. Szökőévente el lehet egymást viselni ha valami nagy esemény van (pl. valaki esküvője, hasonlók), de az biztos hogy nem mászkálnék hozzájuk ezek után, meg semmi ilyesmi.

A páromat nem "tiltanám", mindenesetre érdekesnek tartanám ezt. Ha az én családom beszélne így a páromról, én azért rövid távon leállítanám őket.

2020. máj. 21. 14:25
 17/20 anonim ***** válasza:

Azta de szerencsés vagy hogy párod így kiállt melletted!

Elhiszem, hogy jó volt velük most egy ideig nem találkozni. Remélhetőleg tanultak az esetből.

Haragudni semmiképp sem érdemes sokáig. Szerintem te annyit menj amennyit muszáj, és azért érezzék hol a határ. Amit szerintem most sikerült felállítani. :)

2020. máj. 21. 18:56
 18/20 anonim ***** válasza:

Én többet jó ideig nem mennék oda, a későbbiekben is csak a nagy ünnepeken pl.: Karácsony, húsvét.

A párom mehet amikor csak szeretne, hiszen a szülei és ha a jövőben lesz gyerekünk őt is viheti, hogy lássák, de a saját otthonomban nem lennék rájuk kíváncsi.

2020. máj. 22. 17:11
 19/20 anonim ***** válasza:
ÉN nem békülnék a helyedben, max ha ők kezdeményezik és bocsánatot kérnek. A barátod menjen a szüleihez, látogassa őket mert nyilván szülei, de neked nem kötelező menni.
2020. máj. 23. 00:34
 20/20 anonim ***** válasza:

Eljön majd az idő, ha el kell jönnie. Hú, most ez nagyon bölcs lett. :D

A lényeg,hogy siettetni nem lehet ilyen dolgokat, meg kell érnie ezeknek mindenkiben.

2020. jún. 1. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!