Mit tehetnék ilyen szituációban?
Szóval a helyzet az, hogy leszbikus vagyok. Anya tudja, többé-kevésbé el is fogad. De ott van a 8 éves húgom, aki meg az osztálytársaitól hallott homofób dumát mondja, én meg nem fejthetem ki a véleményem, mert anya megtiltotta, hogy a húgomnak ilyenekről beszéljek, mert még kicsi. De közben töltsek is időt a húgommal, aki már lassan hónapok óta ezt a témát hozza fel, majdnem minden beszélgetésnél, amikor kettesben vagyunk. Anya meg nem hiszi el nekem, hogy a húgom tényleg ezt mondja...
Valami ötlet?
Miért ne mondhatnád? Nem vagyok homoszexuális, de ha egy
beszélgetésben ez a téma felmerül, elmondom a véleményemet.
Egy nyolc éves ilyet hall a suliban? Az én 10 éves lányom azért tud ilyesmiről, mert Én meséltem neki róla, hogy van ilyen is. Az osztálytársai nem is tudják, a tanárnénivel beszélgettek erről, ők kérték hogy a többieknek ne mesélje el. Persze a b betűs szitokszót nem ismeri, csak a homoszexualitás tényéről van itt most szó. (A Bohém rapszódia film kapcsán jött elő, hogy Freddie a saját neméhez vonzódott. A gyerek nem nézte meg a filmet, csak klipeket látott, meg imádja a zenéjüket. Rákérdezett és beszélgettünk róla.)
Amúgy attól, hogy a b betűs szót használja, talán nem is tudja, mit jelent,mert 8 évesnél azért még kétlem.
Mindenestre ez egy remek alkalom arra, hogy elbeszélgess vele. Megkérdezd tőle, miért mondja, tudja-e, mit jelent, és ha tudja, miért nézi le azt, aki így született, ergo nem tehet róla. A vakokat is lenézi vagy az autistákat? Ugye, hogy nem.
A gyerek 8 évesen még nem gondolkodott el ezeken a dolgokon, csak mondogatja ész nélkül. Ne tiltsd neki, hanem beszélgess vele erről, hadd jöjjön rá magától.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!