Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék ilyen szituációban?

Mit tehetnék ilyen szituációban?

Figyelt kérdés

Szóval a helyzet az, hogy leszbikus vagyok. Anya tudja, többé-kevésbé el is fogad. De ott van a 8 éves húgom, aki meg az osztálytársaitól hallott homofób dumát mondja, én meg nem fejthetem ki a véleményem, mert anya megtiltotta, hogy a húgomnak ilyenekről beszéljek, mert még kicsi. De közben töltsek is időt a húgommal, aki már lassan hónapok óta ezt a témát hozza fel, majdnem minden beszélgetésnél, amikor kettesben vagyunk. Anya meg nem hiszi el nekem, hogy a húgom tényleg ezt mondja...

Valami ötlet?

2020. máj. 16. 11:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Hat en sem igazan hiszem, hogy egy 8 évesnek folyamatosan ez a témája pláne hónapok óta.
2020. máj. 16. 12:01
 2/17 A kérdező kommentje:
#1 látja, hogy idegesít engem, azért nem hagyja abba. Legalábbis szerintem ez az oka.
2020. máj. 16. 12:25
 3/17 anonim ***** válasza:
42%
Mi a fenének kell tudnia egy 8 évesnek, hogy te leszbi vagy?
2020. máj. 16. 12:39
 4/17 anonim ***** válasza:
19%
Hat ne idegesítsen.
2020. máj. 16. 12:43
 5/17 góródó válasza:
26%
Ha hetero lennél, akkor is beszámolnál egy 8 évesnek a nemi életedről?
2020. máj. 16. 12:49
 6/17 A kérdező kommentje:
Nem erről van szó. Csak arról magyaráz, hogy hülye b.u.z.i.k és ez engem idegesít. Nem, nem tudja, hogy leszbikus vagyok, de ez nem ok arra, hogy úgy beszéljen erről, mintha valami bűn lenne, vagy szimplán undorító. Igen, zavaró, hogy nem mondhatom azt, hogy el kéne fogadni az ilyen embereket, mert ugyanolyanok, mint bárki más. Aztán majd ebből lesz az, hogy homofób lesz, és megint én leszek a hibás, hogy nem beszélek majd vele egyáltalán, mert nem vagyok kíváncsi a gyűlölködésre.
2020. máj. 16. 12:55
 7/17 anonim ***** válasza:
80%

Miért ne mondhatnád? Nem vagyok homoszexuális, de ha egy

beszélgetésben ez a téma felmerül, elmondom a véleményemet.

2020. máj. 16. 13:00
 8/17 A kérdező kommentje:
#7 Mert anya megtiltotta, mint ahogy írtam is a kérdésben.
2020. máj. 16. 13:01
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor közlöd anyáddal, hogy Mucikanak is tiltsa meg ezt a témát.
2020. máj. 16. 13:03
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy nyolc éves ilyet hall a suliban? Az én 10 éves lányom azért tud ilyesmiről, mert Én meséltem neki róla, hogy van ilyen is. Az osztálytársai nem is tudják, a tanárnénivel beszélgettek erről, ők kérték hogy a többieknek ne mesélje el. Persze a b betűs szitokszót nem ismeri, csak a homoszexualitás tényéről van itt most szó. (A Bohém rapszódia film kapcsán jött elő, hogy Freddie a saját neméhez vonzódott. A gyerek nem nézte meg a filmet, csak klipeket látott, meg imádja a zenéjüket. Rákérdezett és beszélgettünk róla.)

Amúgy attól, hogy a b betűs szót használja, talán nem is tudja, mit jelent,mert 8 évesnél azért még kétlem.

Mindenestre ez egy remek alkalom arra, hogy elbeszélgess vele. Megkérdezd tőle, miért mondja, tudja-e, mit jelent, és ha tudja, miért nézi le azt, aki így született, ergo nem tehet róla. A vakokat is lenézi vagy az autistákat? Ugye, hogy nem.

A gyerek 8 évesen még nem gondolkodott el ezeken a dolgokon, csak mondogatja ész nélkül. Ne tiltsd neki, hanem beszélgess vele erről, hadd jöjjön rá magától.

2020. máj. 16. 13:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!