Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért van az néha, hogy az...

Miért van az néha, hogy az anyós a menyét riválisának látja és fordítva?

Figyelt kérdés

jún. 14. 17:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Exem anyja dettó. EXEM anyja, éljenek akkor együtt, én ebben nem veszek részt.
jún. 15. 08:29
 12/21 anonim ***** válasza:
87%
Annyira sajnálom az ilyen családi kapcsolatot. Nem tudom miért ilyen utálatosak a nök egymással szemben? Nehéz a nöknek és rengeteg helyen meg kell állnuk a helyüket. Gyereknevelés, háztartás, munka, házasság stb.. miért nem inkább segítik egymást? Én 20 éve vagyok férjnél és az anyósom egy tündér! Úgy szeretmem mint a saját anyámat és ö is lányaként tekint rám. Azt hiszem nagyon szerencsés vagyok.
jún. 15. 14:25
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

9-es vagyok

Nem hagyom magam és a párom sem szerencsére :D Ugyanaz a véleményünk erről :D

jún. 15. 17:09
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Leírtam másik kérdéshez is, de lényegében amiatt, ami miatt az egész társadalom "párkapcsolatnak" látja az anya-fia és apa-lánya kapcsolatokat.

Amíg sokan úgy látják a kapcsolatokat, hogy a férfi gyerek marad, és a párjának át kell vennie a szülő szerepét csak a neme miatt, addig ez meglesz.

Ahol megértik a felek, hogy az egyik az anya, a másik a pár, és ez a két szerep teljesen különbözik, ott nincs baj.

jún. 15. 18:02
 15/21 A kérdező kommentje:
A legtöbb anya rendszeresen emlegeti, hogy a gyereke mindig is a gyereke marad, és ez így van rendjén, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a szülői szerepben képesek és hajlamosak-e a változásra, vagy nem.Egy 4 éves gyermeket egészen máshogy kell szeretni és támogatni, mint egy 35 éves, egy 55 éves, vagy egy 70 éves "gyermeket", és el kellene fogadni, hogy az élet természetes velejárója a leválás.Ez azonban nem mindenkinek megy.
jún. 15. 20:06
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer a férjem anyja megölelte a férjemet, szúrós tekintettel a szemembe nézett és annyit mondott, hogy "akkor is az én fiam". Én meg azt feleltem, hogy "hát nem is az enyém". Nem megyek bele az ilyen idétlen hatalmi játszmákba.
jún. 16. 08:05
 17/21 A kérdező kommentje:
Néha az anyósok azok akik el kezdik ezt az egész hatalmi játszmát, inkább ahelyett, hogy örülnének, hogy végre megtalálta a gyermeke a boldogságát és a saját útját
jún. 16. 12:22
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Fél az anyós,retteg tőle,hogy az új nő majd "elveszi tőle a fiát", és akkor a fia már nem fog annyit felé nézni. Ő akar lenni "az egyetlen/1edüli nő" a fia életében. Saját magáért aggódik az anyós ilyenkor.Hogy mi lesz vele,ha már lehet, hogy a fia innentől tojni fog a fejére,akkor egyedül marad.

Nemcsak magánytól való félelem+féltékenység

Lehet simán irigy arra is,hogy a fia csaja fiatalabb, szebb nála,de lehet,hogy ha az akkori vele egykori képét hasonlítanánk össze (fiatal kinézetét) a csaj aktuális kinézetével, a csaj még akkoris szebb lenne,nem pl egyformán szépek.

Meg akkor "ki fogja őt csodálni?" ha a fia "elhagyja őt". Durva,de lehet,hogy kicsit úgy is van vele,hogy "a fia megcsalja őt". Nemcsak,hogy "másnak fogja adni már, a szeretetét, a figyelmét.----------->ami nem feltétlenül van így csak fél tőle,hogy lehet/biztosan/mivan,ha nem volt annyira jó anya, és a fia csak addig volt vele,amíg kényszerből rászorult (pl kiskorú volt, tanult.)

jún. 17. 17:55
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
*szóval fél,hogy a fiának már nem lesz őrá szüksége,és egyedül/magára/részben magára hagyja, és akkor ő meg egyedül lesz.
jún. 17. 17:57
 20/21 anonim ***** válasza:
*most látom, a 18-as kommentben hagytam gy feeslges vesszőt véletlenül. Lehet,hogy mást is elírtam,akkor bocsi.
jún. 17. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!