Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Átmennétek anyósékhoz hetente/...

Átmennétek anyósékhoz hetente/kéthetente vasárnapi ebédre? Egészséges egy városban lakni?

Figyelt kérdés
2024. febr. 25. 08:39
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
6%
Ki kell lőni magad a holdra, hogy nehogy egy városba kerüljetek
2024. febr. 25. 13:58
 22/42 anonim ***** válasza:
96%
Gyerekkorom óta utálom másoknál tölteni a hétvégét, csak akkor még látványosan duzzoghattam is. Biztos nem mennék kéthetente senki rokonához sem. (Sajátomhoz se.)
2024. febr. 25. 14:33
 23/42 anonim ***** válasza:
32%

Nem. Évente sem.

Magamnak főzök, vagy rendelek.

2024. febr. 25. 14:39
 24/42 anonim ***** válasza:
57%

Ha erős az ember személyisége és tud tiszteletet kiváltani és tud határokat meghúzni, akkor felőlem a szomszédban is lakhat az anyós-após pár. És még ha kedvem és időm engedi, át is mehetek enni, vagy néha én is áthívhatom őket ebédre magunkhoz. Ez nem ördögtől való.

Az az ördögtől való, amikor valaki képtelen kezelni egy ilyen helyzetet és jön ezzel a papucsban ne tudjon átjönni távolsággal és egyéb ilyen "minél messzebb és minél ritkább kontakt" dologgal. Ezt mind azok mondják, akik nem tudják kezelni a szitut vagy nem elég erős a személyisgégük.

2024. febr. 25. 15:05
 25/42 anonim ***** válasza:
68%
Egyszer összeköltöztrm egy lánnyal. Nem messze laktak a szülei. Mindig menni kellett, majdnem minden héten ebédre, meg rokonlátogatásra, stb. Én sosem akartam, mert megvan a magam élete. Aztán persze szétmentünk mert voltak vele problémák. Konkrétan a házimunka nem tetszett neki, már haza se akartam menni a végén. Az ilyen emberektől menekülni kell akik erősen függnek a szüleiktől, rokonaiktól. Hogy építsek ki saját életet vele ha önállóan képtelen a lábán megállni és nem képes saját maga illetve a környezete körül rendet tartani? És persze a gyerek az kell. Még csak az kéne….
2024. febr. 25. 15:12
 26/42 anonim ***** válasza:
95%

Nem megyünk ilyen gyakran, mert örülünk, ha a hétvégén a házimunkával utolérem magam és reggel nem kell újra összekészítenem a családot, mert menni kell. Bőven elég hétköznap menni munkába, iskolába, óvodába, mire hazaesünk, már szinte este van. A hétvége így értékes közös idő és nem fogom kötelezően 2 hetente elpazarolni. A nagyszülőknek ez a heti fő program, de nekünk is kell pihenni.

Így 4-6 hetente megyünk.

2024. febr. 25. 15:25
 27/42 anonim ***** válasza:
94%
Inkább csak valamelyik délután 1-2 órára (10km-re lakunk).
2024. febr. 25. 15:28
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ, hogy ez egy kötelező, elvárt program és sértődés van belőle, ha nem mentek vagy egy lehetőség, hogy szívesen látnak, ha van kedvetek. Előbbire azt mondanám, hogy nem, mert nem örülnék, ha minden hétvégén egy nap kötelezően ezzel menne el, utóbbi szerintem teljesen rendben van. Mi az egy élő dédszülőhöz is elmegyünk a gyerekekkel havonta átlag egyszer, ugyan igyekszünk úgy intézni, hogy ne kezdjen nagy főzőcskézésbe. Anyósom nagy ebédek helyett inkább beugrik az unokákhoz, ha felénk van dolga és nekünk is alkalmas, de ennek van egy olyan oka is, hogy az otthon-munkahely-szülő tengelytől nem esik ki egyik gyerekének a lakhelye sem, az anyukájához pedig hetente többször is jár. És ebből látszik, hogy normális rokonnal praktikus egy városban lakni.
2024. febr. 25. 15:51
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
Én két és fél éve élek külön a szüleimtől, együtt lakunk a párommal. Úgy, hogy mindketten megyünk kb havi egyszer találkozunk a szülőkkel. Külön-külön többet járunk haza, nálam előfordul, hogy hetente, de én nagyon jóban vagyok a szüleimmel, és igénylem is a közös időtöltést, ők szintén. Szerencsénk van, mert egyik szülőpáros részéről sincs hatalmas rákészülés a találkozókra, meg nincs ilyen hagyománya, hogy akkor minden héten egy nap erre van szentelve, hanem igazából alkalmazkodunk egymás igényeihez, szabadidejéhez, és senki nem érzi elhanyagolva magát, de senkit nem is nyomnak agyon a családi kötelezettségek.
2024. febr. 25. 17:50
 30/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem mert alapból nem szetetem a nagyobb társaságot, meg itthon szeretek enni. Ritkábban - ha valamit ünneplünk, az oké.
2024. febr. 25. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!