Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Torkig vagyok a rokonokkal,...

Torkig vagyok a rokonokkal, de egyhónapra jöttünk vendégségbe. Hogy vészeljem át?

Figyelt kérdés
Még egy hét maradt hátra a vendégségböl, a hátam közepére se kívánom a rokonságot. (Kölcsönös az érzés részükröl is.) Hogyan lehet ezt átvèszelni?

febr. 21. 03:58
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
95%

"Nem volt választásom" - na, ne mondd már, hogy felnőtt emberként képtelen vagy nemet mondani.

Én kedvelem az anyósékat, de még a saját szüleimhez SEM cuccolnék be egyhónapra.

Egyszer csináltam ilyet, a második hét végén megmondtam, hogy akkor most nézek a környéken egy szállást, mert sok.

Kedvesek meg stb, de teljesen más a bioritmusunk, gyakorlatilag zavartuk egymást.

Anyósékhoz meg pláne nem mennék egyhónapra. A francokat - peidg, ismétlem, kedvelem őket, de mégiscsak teljesen mások, tök más szokásokkal és napirenddel.

febr. 21. 11:54
 22/38 anonim ***** válasza:
88%

Mi most megyünk ki egyébként három hétre rokonokhoz a tengeren túlra.

Egyszer már voltunk, akkor náluk aludtunk és... hagyjuk. KEdvesek, amiért kaptunk ágyat, meg minden, de másfél hét után már egymás agyára mentünk - úgy, hogy mi alapvetően jöttünk-mentünk, nem "0-24" egymás sggében éltünk.

Na, ebből tanulva idén kiveszünk külön kecót. Rokonokhoz közel, de saját kis lakás ahol normálisan elvonulhatunk és nem zavarjuk egymást.

febr. 21. 11:58
 23/38 A kérdező kommentje:
Nem tini vagyok hanem 28. A férjem családjánál vagyunk külföldön egy koszos kis trópusi faluban ahol nincs semmi kávézó, se néznivaló, csak egy valag kóborkutya, szeméthalmazok minden második sarkon, és nincs autónk hogy elmenjünk máshova (akár a szomszéd faluba). A rokonságot nem értem mert nem beszélnek angolul, útlevelük sem volt soha. Összecsíptek a szunyogok, dögmeleg van (árnyékban 34fok). Követelték a rokonok hogy az elsôszülött kisfiunkat bemutassuk nekik mert öregek és “jajj meghalnak hamarosan, most és azonnal akarják látni amíg élnek”. (Tiszta manipuláció amugy.) A férjemet sajnálom mert lehetetlen helyzetben van. Megy a nyomàs a rokonok részèröl hogy jöjjünk látogatni egy hònapra (söt tovább akartak volna ott tartani), én meg nem tudok mit csinálni egy ilyen helyen. Ülhetek egész nap a mangófájuk tövében és nézhetem ahogy a rokonok mutogatnak rám ès látványosan rólam beszélnek de nem èrtem mit mondanak. Remélem elèggè rèszletes így a leírásom.
febr. 21. 13:02
 24/38 anonim ***** válasza:
50%
Játszol a gyerekeddel. Ennyi.
febr. 21. 13:04
 25/38 anonim ***** válasza:
65%
Uuu de rettenetes lehet neked.
febr. 21. 13:37
 26/38 anonim ***** válasza:
93%
A férjed mit csinál? Miért nem segít a nyelvi nehézségek leküzdésében?
febr. 21. 13:43
 27/38 anonim ***** válasza:
66%

melyik ez a tropusi sziget a koszos falujával ?

edig hihetö volt ,de ezel az írásodal már átment kamu kategoriába nálam.

febr. 21. 14:54
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért nem ezzel kezdted? Honnan tudhattuk volna, hogy egy koszos trópusi faluban vagytok? Bár az se mindegy, milyen közeli rokonokról van szó? Meg milyen nyomás? Egyetlen rokonom se tudna rám olyan nyomást rakni, hogy úgy érezzem kötelességem megtenni azt, hogy meglátogassam a világ másik felén 1 hónapra.
febr. 21. 20:53
 29/38 anonim ***** válasza:
85%

Én úgy fognám fel, hogy egzotikus helyen nyaralok, lehet, soha többé nem járok ilyen helyen, és tengereznék/óceánoznék egész nap, meg - mindegy mibe kerül - vennék egy havi bérletet valami tömegközlekedési eszközre, bemennék az első városba, és - nyilván ésszel - de azért költenék, meg fotóznék, élvezkednék.

De ha egy trópusi helyen semmi mást nem csinálsz, csak napozol meg fürdesz, és élvezed, hogy itthon - Magyarországon - fel kell öltözni, még akár hó is lehet, ott meg fürödni lehet a tengerben (ellentétben mondjuk pl. az Adriával, ami ugyan közel van, de ilyenkor hideg) és megsülsz, akkor az egy fitying pluszodba nem kerül, az egy hónap eltelik, és mire jön a nyár, már dicsekedhetsz, hogy én a dermesztő hideg télből leléptem a nyárba, és skacok, képzeljétek [itt meg itt] égtem a napon, azért vagyok ilyen csoki, és [itt meg itt] fürödtem a tengerben egy teljes hónapig (ki engedheti meg ezt magának átlagmagyar? hát kevesen) égettem magam a napon, azért vagyok ilyen csokibarna 🍫.

febr. 21. 21:03
 30/38 anonim ***** válasza:
92%

29 vagyok, még annyi lemaradt, hogy a rokonokkal meg annyit lennék együtt, amennyit a saját érdekem (evések - ha ők fizetik) és a kötelező jópofizás (na meg a családod, és akik által ott vagy), minimálisan megkövetel.

Próbálnék minél több olyat enni, amit itthon (és esetleg a környező országokban - pl. az olasz, esetleg a spanyol, francia tengerparton) hiába is keres az ember, mert nincs, nem kapható.

Ha beszéled a nyelvet, arra is remek lehetőség, és ilyen helyen ragad az emberre a legjobban a helyi nyelv, legyen az bármi is.

Egy hónap alatt is meg tudod tanulni azt a néhány szót, amit általában eszel, iszol, meg pár elengedhetetlen kifejezést. Ha van internet - márpedig arról írtad ki a kérdést - én egy ilyen helyen végképp nem tudnék unatkozni.

A tengeren - ha van pecabotod - el lehet menni horgászni, le lehet járni a talpadat a környéken... ezer lehetőség kell(ene), hogy legyen.

Mondjuk én speciel - mivel átlag évente egyszer jutok el a tengerre - egy fél délutánt azzal is el tudok tölteni, hogy átszellemülve hallgatom a tenger morajlását, és csodálom a természet hatalmas, gigantikus erejét.

febr. 21. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!