Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem tudom elfogadni a...

Miért nem tudom elfogadni a meleg fiam barátját?

Figyelt kérdés
Sajnos már nagyon régóta húzódik ez az ellenszenv. Fiamnak középiskolás korában jött az életébe ez a srác, aki már akkor többször lealacsonyítóan beszélt vele. Nagyon féltettem, hogy ráveszi olyan dolgokra amit később megbán, ezért próbáltam tiltani tőle, de mind hiába.. Ez volt életem egyik legstresszesebb időszaka. Tehetetlen éreztem magam, mert láttam, hogy issza minden szavát és nem tudtam ellene tenni. Persze a viszonyunk annyira megromlott, hogy 18 éves korára már megszakította velünk a kapcsolatot. Bevallom itt én is így láttam jobbnak, mert nem tudtam elviselni, hogy ez a srác átvette az irányítást a fiam felett. Évek múltán találkoztunk újra mikor szakítottak. Nagyon örültem. Végre mással került kapcsolatba a fiam akit nagyon szerettünk. (Innen gondolom, hogy nem a homoszexualitásával van a gondom.) Aztán sajnos visszament az exéhez. Egy világ omlott össze bennem. Azóta is egyszer együtt vannak máskor nem, de neki sosincs más az életében még ekkor sem. Természetesen a párja kiéli magát vele is és külön is.. Mondta, hogy már nem egyszer megcsalta. Ez számomra elfogadhatatlan. Most ott tartunk, hogy nem tudok vele egy asztalhoz ülni. Vagy a fiam jön egyedül vagy nem jön egyáltalán. Nem tudom elviselni ezt a férfit aki ennyi idő után is teljesen sakkban tartja a fiam és aki miatt teljesen megromlott a kapcsolatunk. Szerintem egy önimádó, nárcisztikus, okoskodó, egoista..méreg az életünkben. Tavaly volt egy kis reményem, hogy tényleg vége, de karácsony előtt bejelentette, hogy megint kibékültek. Végtelenül szomorú vagyok.

jan. 18. 14:49
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Valóban nem egyenrangú, sajnos ez egyértelmű. Százszor dominánsabb a srác. Persze a fiam egyáltalán nem így látja a helyzetét pedig nagyon is a gyengébb szerepet tölti be.
jan. 19. 07:03
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvasom végig a hozzászólásokat, de én úgy látom, hogy itt a fiadnak segítségre van szüksége (pszichológus), mert súlyos önértékelési gondjai vannak, depressziós stb., ezért ragadt benne ebben a mérgező kapcsolatban.

Most azt mi innen nem tudjuk megítélni, hogy ez a szerető és elfogadó családi háttér ellenére van így, vagy azért voltak/vannak mégis ilyen problémák részetekről is (ne vedd támadásnak, de itt nyilván csak a te szavad van), de még ha ti valóban mindig mellette álltatok, a tágabb környezetben egészen biztosan nem úszta meg, hogy ne kapjon - akár durva - támadásokat a mássága miatt. Eleve kevés ember dolgozza fel ezt belső vívódás, "lelkiismeretfurdalás", "miért pont én" kérdések nélkül, egy eleve visszahúzódó, tépelődő alkat meg pláne. Simán lehet, hogy fél attól, egyedül marad, senkinek nem fog kelleni, ezért inkább ezzel a fickóval marad. Próbáljátok meg ebbe az irányba is terelgetni, mármint a pszichológus irányába, bár nyilván annak is igaza van, aki azt írja, ez az ő élete, felnőtt ember, megtapasztalt már más, boldog kapcsolatot is, mégis ezt választja, megmenteni önmagától ti nem tudjátok. De ezt nehéz kívülről tehetetlneül nézni, annyit tehettek, hogy biztosítjátok, hozzátok fordulhat, veletek őszinte lehet, segítitek ha bármi baj van.

jan. 19. 13:20
 33/38 A kérdező kommentje:

Igen, voltak problémák, de már akkor is csak a srác miatt.. Ezért szakadt meg a fiammal a kapcsolatunk, mert már akkor uszította ellenünk és kezelhetetlen lett. A fő baj az, hogy neki ez a boldog kapcsolat.

Köszönöm a válaszaitokat.

jan. 19. 15:55
 34/38 anonim ***** válasza:
37%
Kérdező! Én pont azt figyeltem meg, hogy az ilyen meleg-kapcsolatokban mintha az egyik fél mindig alárendeltje lenne a másiknak. Szerintem ilyenkor két olyan személyiség áll össze, ahol az egyik domináns, a másikat meg úgy kell vezetni, ez ad neki biztonságot, így tudnak egy párként "működni". Kérdés, hogy ez mennyire egészséges. Sajnos az én környezetemben is van ilyen, és nehéz megemészteni, mert jobb társat érdemelne a "gyengébbik" fél, de valahol ő maga választotta ezt az utat, szerintem nagyon nem tudunk beleszólni, max reménykedni abban, hogy változni fog a helyzet. Szerintem a lényeg, hogy ne feszülj be, ne akarj mindent megmondani, hátha jön ő majd magától. Tudom nagyon nehéz, hasonló tapasztalatok miatt. Nem lehet, hogy gyermekkorában túl szigorúan lett fogva? És minden meg lett neki mondva? Most meg nem mer önállóan élni?
jan. 20. 14:09
 35/38 A kérdező kommentje:
Nem volt szigorúan fogva. Most majdnem egy évig külön voltak és egyedül élt a fiam szóval szerintem nem azzal van baj, hogy nem mer önállóan élni.
jan. 20. 15:39
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
Értem, hát sajnálom. Szerintem ilyen helyzetben csak reménykedni lehet abban, hogy ez változni fog.
jan. 20. 22:12
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem hűség, hanem függőség. A fiad mentális zavarral küzd, depressziós, önértékelési zavara van. Semmi köze a melegségének ehhez, ha hetero lenne is mennie kellene terápiára. Nem lesz jó vége, mert az ilyen tigris jellegű embereknek csak a húscafat partner megfelelő, akit ki lehet zsigerelni. Nem tudna a fiad messzire elköltözni, nehogy ez a pasi újra behálózza? Esetleg valahogy ki kellene szedni belőle, hogy mit szeret benne. Akkor elindulna a folyamat belül, hiszen belátná, hogy semmit nem szerethet egy olyanban, aki csak bántja.
jan. 22. 09:34
 38/38 A kérdező kommentje:
Ne is mondd! Pont az a legnagyobb probléma, hogy hagyja magát behálózni. Az ilyesmi kérdések nála csak olaj a tűzre.. Úgyis az a válasza, hogy én nem is ismerem a srácot pedig aztán volt hozzá szerencsém.. Egyébként karácsony óta nem láttam a fiamat. Oké felnőtt, de akkor is szakadék van köztünk és tudom ki miatt.. Ahogy más is írta az egyetlen reményem, hogy ez az utolsó utáni próbálkozásuk sikertelen lesz.
jan. 22. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!