Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem tudom elfogadni a...

Miért nem tudom elfogadni a meleg fiam barátját?

Figyelt kérdés
Sajnos már nagyon régóta húzódik ez az ellenszenv. Fiamnak középiskolás korában jött az életébe ez a srác, aki már akkor többször lealacsonyítóan beszélt vele. Nagyon féltettem, hogy ráveszi olyan dolgokra amit később megbán, ezért próbáltam tiltani tőle, de mind hiába.. Ez volt életem egyik legstresszesebb időszaka. Tehetetlen éreztem magam, mert láttam, hogy issza minden szavát és nem tudtam ellene tenni. Persze a viszonyunk annyira megromlott, hogy 18 éves korára már megszakította velünk a kapcsolatot. Bevallom itt én is így láttam jobbnak, mert nem tudtam elviselni, hogy ez a srác átvette az irányítást a fiam felett. Évek múltán találkoztunk újra mikor szakítottak. Nagyon örültem. Végre mással került kapcsolatba a fiam akit nagyon szerettünk. (Innen gondolom, hogy nem a homoszexualitásával van a gondom.) Aztán sajnos visszament az exéhez. Egy világ omlott össze bennem. Azóta is egyszer együtt vannak máskor nem, de neki sosincs más az életében még ekkor sem. Természetesen a párja kiéli magát vele is és külön is.. Mondta, hogy már nem egyszer megcsalta. Ez számomra elfogadhatatlan. Most ott tartunk, hogy nem tudok vele egy asztalhoz ülni. Vagy a fiam jön egyedül vagy nem jön egyáltalán. Nem tudom elviselni ezt a férfit aki ennyi idő után is teljesen sakkban tartja a fiam és aki miatt teljesen megromlott a kapcsolatunk. Szerintem egy önimádó, nárcisztikus, okoskodó, egoista..méreg az életünkben. Tavaly volt egy kis reményem, hogy tényleg vége, de karácsony előtt bejelentette, hogy megint kibékültek. Végtelenül szomorú vagyok.

jan. 18. 14:49
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
5%
Azért mert te is homofób vagy..Üdv a klubban.
jan. 18. 17:27
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

22-nek..

Szerintem rosszul gondolod.

Azt, hogy homoszekszuális azt egy szülő valahol el tudja fogadni, ha látja, hogy abban a kapcsolatban jól érzi magát és párt alkotnak (persze egy kicsit ez furcsán hangzik), de az elfogadásban az is benne van, hogy láthatóan nem tud rajta változtatni.

De ahogy itt látom, kihasználják, uralkodnak rajta és a tetejébe meg is csalják. Na ez így non plus ultra.. De mégis az ő gyereke...

jan. 18. 18:43
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

Rátapintottál a lényegre:

Nagyon affelé hajlasz, hogy el kellene fogadni őt. A kérdésed is úgy szól: "miért nem tudom elfogadni". Tehát szerinted el kellene fogadni.

Holott amit leírtál, mind arra utal, hogy bolond, aki mindezt elfogadja.

Miért kellene akkor elfogadni?

Te is írtad: divat manapság mindent úgy elfogadni, ahogy van, mert az olyan intelligens.

Ezt a nézetet sem kell elfogadni.

Csakis a saját értékrended vezessen, ne divatos pszicho-trendek.

jan. 18. 19:34
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Az első mondatban meg válaszoltad a kérdést egy normális szülő nem fogja elfogadni azt az embert aki (ráadásul a szülők elött)lealacsonyitoan beszél a gyerekével
jan. 18. 20:05
 25/38 A kérdező kommentje:

15. Volt neki másik társa mégis ahogy felbukkant az ex abban a pillanatban szakított. Én lennék a legboldogabb ha valaki lecsapná a kezéről, de őszintén nem tudom, hogy most mennyire kacsintgat ki a kapcsolatból.

16. Nem mondom, hogy nálunk minden tökéletes volt!

17. Hidd el, ennyi év után már túl vagyunk 1-2 dolgon..

20. Sajnos én is beleestem ebbe a “hibába” és lásd évekig nem hallottam felőle..

24. Jól látod. A férjem sokszor mondja, hogy ez már így marad, mellette marad és fogadjam el, de nem tudok megbékélni ezzel a helyzettel.

25. Nem előttünk csinálta. Régen elcsíptem egy beszélgetést.

jan. 18. 22:08
 26/38 anonim ***** válasza:
17%
Undorral tölt el ez az egész. Anyaként ha ilyen fiam lenne elsűllyednék szégyenembe. De a mai világban sajnos már nincs se Isten se erkölcs. Szomorú.
jan. 19. 02:40
 27/38 anonim ***** válasza:
18%
Elfogadni valszeg sosem fog sikerülni maximum tolerálni.
jan. 19. 04:04
 28/38 anonim ***** válasza:
17%

Mert egészséges vagy. A fiadat elfogadod, nyilván tragédia, hogy beteg, de mégis csak a fiad.

De a barátja már sok. Ez teljesen természetes.

jan. 19. 05:03
 29/38 A kérdező kommentje:
Kérlek ne írjátok ezt! Elvonatkoztatva a barátjától vagy a hovatartozásától, szerintem az azért példaértékű a mai fiatalok számára, hogy a fiam tényleg jóban-rosszban, hűségesen vele maradt nem kis ideje.. Ezt nem lehet a szemére vetni. 😔
jan. 19. 06:27
 30/38 anonim ***** válasza:
77%

A hűség szép dolog,főleg mert alig van ma már.Ilyen fiatalon pláne.

De a hűséget nem szabad összekeverni azzal,hogy valaki önként tart ki valaki mellett, vagy lelki ,esetleg testi befolyásolás alatt.

A jóban rosszban az a szeretetkapcsolatokra értendő,ahol egyenrangúak a pár tagjai.

Sajnos a fiad akármilyen jó ember is,de nem egyenrangú,hanem a leírásod alapján egy bábu.Amit maga sem mer elismerni,tudomásul venni.A legszomorúbb, ha valaki saját magának hazudik.

Ott vége az egyéniségnek...

jan. 19. 06:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!