Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem tudom elfogadni a...

Miért nem tudom elfogadni a meleg fiam barátját?

Figyelt kérdés
Sajnos már nagyon régóta húzódik ez az ellenszenv. Fiamnak középiskolás korában jött az életébe ez a srác, aki már akkor többször lealacsonyítóan beszélt vele. Nagyon féltettem, hogy ráveszi olyan dolgokra amit később megbán, ezért próbáltam tiltani tőle, de mind hiába.. Ez volt életem egyik legstresszesebb időszaka. Tehetetlen éreztem magam, mert láttam, hogy issza minden szavát és nem tudtam ellene tenni. Persze a viszonyunk annyira megromlott, hogy 18 éves korára már megszakította velünk a kapcsolatot. Bevallom itt én is így láttam jobbnak, mert nem tudtam elviselni, hogy ez a srác átvette az irányítást a fiam felett. Évek múltán találkoztunk újra mikor szakítottak. Nagyon örültem. Végre mással került kapcsolatba a fiam akit nagyon szerettünk. (Innen gondolom, hogy nem a homoszexualitásával van a gondom.) Aztán sajnos visszament az exéhez. Egy világ omlott össze bennem. Azóta is egyszer együtt vannak máskor nem, de neki sosincs más az életében még ekkor sem. Természetesen a párja kiéli magát vele is és külön is.. Mondta, hogy már nem egyszer megcsalta. Ez számomra elfogadhatatlan. Most ott tartunk, hogy nem tudok vele egy asztalhoz ülni. Vagy a fiam jön egyedül vagy nem jön egyáltalán. Nem tudom elviselni ezt a férfit aki ennyi idő után is teljesen sakkban tartja a fiam és aki miatt teljesen megromlott a kapcsolatunk. Szerintem egy önimádó, nárcisztikus, okoskodó, egoista..méreg az életünkben. Tavaly volt egy kis reményem, hogy tényleg vége, de karácsony előtt bejelentette, hogy megint kibékültek. Végtelenül szomorú vagyok.

jan. 18. 14:49
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
10: Rohadtul nem értetted meg a történetet! A csönd néha bölcsebb.
jan. 18. 15:54
 12/38 anonim ***** válasza:
0%
Ha a másikkal lenne akkor most az lenne a baja, hiába kamuzza hogy azt elfogadta.Az ilyen szülők nem szülők.
jan. 18. 15:56
 13/38 A kérdező kommentje:

Nem tudod szülői oldalról megközelíteni ezt a kapcsolatot.. Valamit nem lehet elfogadni! Még pedig azt, hogy érzelmileg kizsigereljék a gyereked! Megcsalják, manipulálják.. Bele kéne törődnöm csak, mert manapság mindent el kell fogadni? Ez is normális lett?

Aki tisztán lát tudja, hogy ennek semmi köze a politikához!

jan. 18. 16:18
 14/38 Psycho ***** válasza:
86%

Megértem az aggodalmad, szörnyű lehet nézni, amin a fiad keresztülmegy.

Viszont érdemes lehet az ő szemszögét is megvizsgálni. Mennyire rossz lehet neki, hogy választania kell a szerettei között? Érezheti azt, hogy otthon ő nincs elfogadva, legfeljebb tolerálva, mert olyanhoz húz a szíve, aki meg van vetve.

Ebből ő nem tud jól kijönni ilyen felállás mellett. Vagy az egyik félnek felel meg, vagy a másiknak. Biztos vagyok benne, hogy tele van bűntudattal (is), de legalább is rossz érzésekkel ez miatt. Nyilván nem hülye, tudja, hogy nem fogadjátok el a párját.

Az nagyon jó, becsülendő dolog, ha a szülő jót akar a gyerekének. A kérdés az: HOGYAN tesz jót? Ha tilt? Hmm...

Ha jól értem, felnőtt emberről beszélünk - saját célokkal, saját motivációval, saját felelősséggel. Szerintem egy jó szülő elfogadja az ő döntését. Azt nem mondom, hogy tapsolni kell a másik "úriembernek". De nyüstölni, győzködni a fiad teljesen felesleges - csak el fog tőled távolodni.

Amit tenni lehet, az az, hogy lenyeled a békát. Az ő élete, Neked az a feladatod, hogy ott legyél akkor, ha segítségre van szüksége. De ezt a segítséget NEKI kell kérnie, ha úgy érzi, szüksége van rá. Ennek a lehetőségét kell biztosítani. Ráerőltetni nem lehet és nem is érdemes.

Abba meg már végképp nem akarok már belemenni, amit páran feszegettek, hogy vajon miért alakult ki ez a seveled senélküled kapcsolat, miért ezt a dinamikát akarja a fiad. Az külön történet.

jan. 18. 16:29
 15/38 anonim ***** válasza:
82%

Pedig ha depresszív és önbizalomhiányos akkor valamiért nem volt elég sima a gyerekkora valószínűleg. Első állomás az egészséges felnőtté váláshoz, a támogató, szerettetteljes szülők egészséges határokkal.

Utána lehet iskolai abúzus gyakran külső tulajdonságok miatt pl. Szemüveg, elhízás, anyagi helyzet stb.

Másik ami eszembe jutott hogy első kapcsolatom volt ilyen huza-vona, már mindenkinek rossz volt, de nem tudtuk egymást elengedni, mert nem tudtuk hogy kell, vagy mi lesz utána. Fiatalok voltunk, tapasztalatlanok, azt hittük összeillünk, hogy más nem fog minket szeretni stb. Ha társfüggő a fiad akkor nagyon nehéz neki ilyenkor, kellene egy másik társ akihez átkapcsolódhat. Ez sem egészséges nyilván, de nekem így sikerült kilépnem ebből a toxikus körforgásból.

Ameddig boldog a gyerek addig nem kell beleszólni a párválasztásba, de ha nem az, akkor én sem szívesen ülnék egy asztalhoz valakivel aki bántja. Persze nem is muszáj. Helyette nem dönthetsz, szülőként a legtöbb amit tehetsz hogy meghallgatod és ott vagy neki ha szüksége van rád, de neki kell elkövetnie a saját hibáit, nem mentheted meg ezektől. Majd tanul belőle, ha meg nem, akkor sajnos így járt. Előbb utóbb a másik dobni fogja végleg, ha valóban kalandozgat előbb utóbb talál érdekesebb palimadarat magának, de erre nincs garancia.

jan. 18. 16:33
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Gyermekeknek nagy valószínűséggel rossz kötődési mintája van, szeretet hiányos gyerekkor, túl sok elvárás ect. Az önbizalom hiánya is ebből fakad.

Az így felnővő gyerekek választanak ilyen párt maguknak, és a szeretetért mindenre képesek, jelen esetben beleragadni egy fos kapcsolatba, még akkor is ha csak kihasználják..

Tudom most azt fogod írni, nem nálatok sosem volt ilyen és hasonló. A valóság pedig az, hogy a gyerek mindig egy mintát követ.

jan. 18. 16:38
 17/38 anonim ***** válasza:
3%

Gondolom könnyebben el tudnád fogadni a srácot, ha nem a fiad barátja, hanem a férje lenne.

Sok sikert az addig vezető úthoz!

jan. 18. 17:11
 18/38 anonim ***** válasza:
10%
Nem neked kell, hogy tetsszen, hanem a fiadnak. Ő ezt választotta, neked meg el kellene fogadni. Engem is utál anyósom, én se kedvelem őt, de leülünk egy asztalhoz, tudunk beszélgetni, nem lesz mindig szimpatikus az új, más által választott családtag.
jan. 18. 17:17
 19/38 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudsz semmit tenni, bármennyire fájdalmas is ez számodra. Felnőttként a saját életéért felel. Érezze a támogatásodat, csak ezzel segíthetsz.
jan. 18. 17:25
 20/38 anonim ***** válasza:
92%

Sajnos nekem a legjobb barátomat szakította el tőlem egy ilyen egoista férfi.Dróton rángatja a barátomat,aki több szakítás után engedelmesen visszamegy hozzá mindig.

Én voltam a rossz,ha ezt próbáltam neki megvilágítani...Az egész eredménye az,hogy nem találkoztam vele már egy éve. Írogatunk,ha van kedve :/

Sajnos nagyon sok olyan kapcsolat van,amiben érthetetlen miért maradnak benne,vagy mennek vissza az emberek..

De duplán rossz, ha azt kell látnunk,hogy aki fontos az embernek, annak történnek ilyen dolgok az életében - és mi tehetetlenek vagyunk :(

jan. 18. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!