Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Rettentő kényelmetlenül érzem...

Rettentő kényelmetlenül érzem magam a barátom családjának a körében. Hihetetlenül slamposak, nem igazán szeretnek magukra adni, teljesen mások mint az én nagyszüleim. Mit tegyek a helyzettel,ha ennyire kilógónak érzem magam közülük?

Figyelt kérdés
Sajnos a barátomat is gyerekkorától a rendetlenségben nevelték, a "jól van az úgy kisfiam,nem baj,ha már a zokni is elmászik".Én neveltem rá arra,hogyan kell rendesen mosakodni, alul felül,tisztán tartania magát,néha most is vannak hiányosságok,de rettentő sokat fejlődött pozitív irányba. Együtt szoktunk menni vásárolni a párom anyjával,mert ő a sofőr,nekünk nincs kocsink,és egyszerre időzítjük a vásárlást. Mi sem,és én sem voltunk a világ eleje, de tanult ember létükre rettenet,ahogy a házuk kinéz, és saját magukra, a benti környezetünkre is trehányak.Tudom,hogy ez most durván hangzik, de szégyenlem azt,amikor "anyósjelöltem", is jön velünk,vagy velük együtt kell megjelennem valahol.A nyáron is képes volt felemás cipőben eljönni vásárolni,olyan volt mint egy bohóc, 60 éves asszony létére. A haja zsíros, kócos, a ruhája sokszor elszíneződött,koszos, de a műkörmére büszke,mert ha ő azt kiteszi,mindenki tudja,hogy irodista volt..Hozzájuk képest a nagyszüleim olyan tiszta emberek, hogy nálunk a padlóról is lehetett volna simán enni. Képes volt a fiát hosszú éveken keresztül úgy elengedni bárhova,hogy csipás volt a szeme, lyukas volt a kabátja,és ilyesmik. Nálunk ez soha nem fordult elő. Rettenetesen kilógónak érzem magam,és nyomaszt ez a helyzet,hogy nem tudom őket sehogy el/kikerülni,mert a felső szomszédaink, és sokszor engem is hívnak,hogy menjek fel hozzájuk,ne legyek egyedül, de nem akarom megbántani őket,hogy miért is nem akarok én oda felmenni. Arról meg ne is beszéljünk,hogy a macskáikat milyen körülmények között tartják,és a barátomat semmi sem zavarja..Beszéltem már erről vele, de hát mégsem mondhatom azt,hogy figyu nem bírom elviselni a szüleid,mert koszosak, és sokszor abnormális dolgaik vannak (lenne még mit írnom,de nem akarom olyan hosszan ecsetelni).Mit tehetnék? Nagymamámmal sokszor beszélünk telefonon, és az ő véleménye az,hogy hagyjam itt az egész családot,mert egy darabig működik a barátomnál is az "át nevelősdi",aztán beleun és visszasüllyed abba,amit gyerekkorától megszokott.Hallgassak rá?Úgy érzem igaza van,sajnos..
2024. jan. 10. 03:08
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
97%

Ez maximum akkor működhetne, ha az ország másik végébe költöznétek. Sosem lenne a párod olyan igényes, mint elvárod, mindig trehány marad, pakolni utána, nem olyan, mint elvárnád... De ha te is ezt el tudod fogadni, és nem vagy kínosan rend/tisztaságmániás, akkor össze lehetne hozni egy szintet, ami többé-kevésbé mindkettőtöknek jó, vagy legalábbis megáll a hétköznapi morgolódás szintjén az egyetnemértés.

Hozzászokva a "jóhoz" párod se szívesen járna haza egy idő után.

De így, hogy egymás szájában vagytok anyósékkal, igaza lesz a nagymamádnak sajnos.

2024. jan. 10. 08:35
 22/40 anonim ***** válasza:
52%

Akik a kérdezőnek beszólogatnak, nyilván magukra ismertek, igénytelenek, fáj az igazság. Lakásban állattartók, állatszőrös, dohányos, büdös, jártam magam is "érdekes" helyeken.

Fogalmam sincs, hogy a barát meg tud-e változni, de az igényes barátnőt pont meg kell becsülni!

Alkalmazkodni hozzá és segíteni a takarításban stb.

Ne legyen persze kórosan háklis eset, hiszen az sem jó, csak normálisan igényes.

2024. jan. 10. 08:43
 23/40 anonim ***** válasza:
65%
Slamposak, lehordod itt őket, de azért elfurikáztatod magadat autóval, értem…
2024. jan. 10. 09:28
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Figyeld a barátodat, hol érzi magát jobban: nálad, vagy otthon. Kell-e folyton ugyanazokra a dolgokra figyelmeztetni, vagy magától is igényesebb már a testi higiéniára, és a környezetére.

Lehet, hogy örül, hogy kikerül abból a koszfészekből, és megbecsüli a rendet, tisztaságot.

Ha viszont folyton figyelmeztetni kell alapvető dolgokra, akkor nem fogod sokáig elviselni.

Arra én is kiváncsi vagyok, hogy annak idején, hogy jöttetek össze, ekkora nyilvánvaló különbségek mellett.

Járjatok gyalog, vagy tömegközlekedve vásárolni, akkor nem kell szégyenkezni a "sofőr" miatt, és mondd, hogy nem érsz rá annyit feljárni hozzájuk. Esetleg hívd át őket te, hátha észreveszik a különbséget, és javul a helyzet náluk is.

2024. jan. 10. 09:34
 25/40 anonim ***** válasza:
94%
#22 Az igényes barátnőt általában "észjátszó"-nak tartják, és megpróbálják lehúzni a saját szintjükre. Megbecsülésről -sajnos- nemigen lehet szó. :(
2024. jan. 10. 09:49
 26/40 anonim ***** válasza:
91%

Én csak azt nem értem, hogy egy gyakorlatilag koszos hapsival miért jöttél össze? Akkor nem lehet, hogy te se vagy annyira “több” azoknál akiket így nagyban lenézel, ha már ne haragudj nem zavar pl, ha valaki koszos, büdös szájjal csókol meg, koszos kézzel ujjaz meg vagy rakja be a túrós, büdös brét? Ez a része nem zavar téged, de a pasi családját mindenhol kritizálod? Ez nekem magas…

Sose bírnám elviselni ha egy koszos ember érne hozzám, szerintem abban ha azt mondod, igényes vagy, ez is bőven beletartozik.

2024. jan. 10. 10:01
 27/40 anonim ***** válasza:
46%

23. Ez egy inkorrekt, hátulról támadó megjegyzés, irreleváns is.

Ennyi erővel meg is fordíthatnánk: kérdező kénytelen elviselni bizonyos dolgokat, amit így hozott az élet.

Autós mama cserébe furikáz, ez a minimum, miután bocsánatot kért és hálát adott a sorsnak, hogy milyen rendes nő jutott a kisfiának.

2024. jan. 10. 10:13
 28/40 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk te sem lehetsz olyan bromi igényes, hogyha egy koszos pasival összejössz...
2024. jan. 10. 11:05
 29/40 anonim ***** válasza:
84%
Olyat kéne keresni aki illik hozzád. Azt aki meg furikaz téged, nem kellene leszolni. Menjél akkor taxival ha ciki az anyós jelenléte a piacon.
2024. jan. 10. 11:49
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

A párod is igénytelen, és ez baj. A mi apánknak is érdekes a higiéniához és a rendhez, tisztasághoz való viszonya, és az évtizedek alatt anyám hozzá alacsonyodott.

Viszont mi gyerekek, legalábbis én és a húgom nem ilyenek lettünk, épp ellenkezőleg. (A bátyánk mondjuk igénytelen maradt)

Elég gáz, hogy neked kell a párodra figyelni, hogy tisztálkodjon rendesen. Gondold bele, ez hol normális? Kisiskolás gyereknél és szellemi fogyatékos felnőtt korúnál.

2024. jan. 10. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!