Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Rettentő kényelmetlenül érzem...

Rettentő kényelmetlenül érzem magam a barátom családjának a körében. Hihetetlenül slamposak, nem igazán szeretnek magukra adni, teljesen mások mint az én nagyszüleim. Mit tegyek a helyzettel,ha ennyire kilógónak érzem magam közülük?

Figyelt kérdés
Sajnos a barátomat is gyerekkorától a rendetlenségben nevelték, a "jól van az úgy kisfiam,nem baj,ha már a zokni is elmászik".Én neveltem rá arra,hogyan kell rendesen mosakodni, alul felül,tisztán tartania magát,néha most is vannak hiányosságok,de rettentő sokat fejlődött pozitív irányba. Együtt szoktunk menni vásárolni a párom anyjával,mert ő a sofőr,nekünk nincs kocsink,és egyszerre időzítjük a vásárlást. Mi sem,és én sem voltunk a világ eleje, de tanult ember létükre rettenet,ahogy a házuk kinéz, és saját magukra, a benti környezetünkre is trehányak.Tudom,hogy ez most durván hangzik, de szégyenlem azt,amikor "anyósjelöltem", is jön velünk,vagy velük együtt kell megjelennem valahol.A nyáron is képes volt felemás cipőben eljönni vásárolni,olyan volt mint egy bohóc, 60 éves asszony létére. A haja zsíros, kócos, a ruhája sokszor elszíneződött,koszos, de a műkörmére büszke,mert ha ő azt kiteszi,mindenki tudja,hogy irodista volt..Hozzájuk képest a nagyszüleim olyan tiszta emberek, hogy nálunk a padlóról is lehetett volna simán enni. Képes volt a fiát hosszú éveken keresztül úgy elengedni bárhova,hogy csipás volt a szeme, lyukas volt a kabátja,és ilyesmik. Nálunk ez soha nem fordult elő. Rettenetesen kilógónak érzem magam,és nyomaszt ez a helyzet,hogy nem tudom őket sehogy el/kikerülni,mert a felső szomszédaink, és sokszor engem is hívnak,hogy menjek fel hozzájuk,ne legyek egyedül, de nem akarom megbántani őket,hogy miért is nem akarok én oda felmenni. Arról meg ne is beszéljünk,hogy a macskáikat milyen körülmények között tartják,és a barátomat semmi sem zavarja..Beszéltem már erről vele, de hát mégsem mondhatom azt,hogy figyu nem bírom elviselni a szüleid,mert koszosak, és sokszor abnormális dolgaik vannak (lenne még mit írnom,de nem akarom olyan hosszan ecsetelni).Mit tehetnék? Nagymamámmal sokszor beszélünk telefonon, és az ő véleménye az,hogy hagyjam itt az egész családot,mert egy darabig működik a barátomnál is az "át nevelősdi",aztán beleun és visszasüllyed abba,amit gyerekkorától megszokott.Hallgassak rá?Úgy érzem igaza van,sajnos..
2024. jan. 10. 03:08
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van mamadnak sajnos. Az embereket alapvetoen nem tudod megvaltoztatni. Ideig oraig osszeszedi magat de vegul csak visszasullyed. Az, hogy te kellett “helyrepofozd”) a baratod en nem o maga olyan nem sok jot iger.
2024. jan. 10. 05:42
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

A mamád jól mondja. Nem koszos, de egyszerű családból való fiúval jártam úgy, hogy ideig-óráig alkalmazkodtunk egymáshoz, de végül kiderült, hogy csak az együttjárás szakaszára tervezi ezt, de számára a családmodell a szüleié marad és feleségként nekem is úgy kéne működnöm, mint anyukának.

A barátodban annyira mélyen rögzült ez a viselkedés, hogy te nem tudod "kivakarni belőle", mert nem látja problémának azt, amit te mindenképpen javítani szeretnél.

Mérlegelj, mennyi időd van még erre.

2024. jan. 10. 06:44
 13/40 anonim ***** válasza:
100%
Mamád jól látja a dolgokat.
2024. jan. 10. 06:49
 14/40 anonim ***** válasza:
97%
Nekem csak az a furcsa, hogy a kérdező tanította meg a barátját még rendesen mosakodni is. Igényes létére hogy jöhetett össze vele?
2024. jan. 10. 07:21
 15/40 anonim ***** válasza:
94%

Ugyanilyen volt az első barátom. Igaza van mamádnak, vissza fog változni. Most csak megjátssza magát. Kb 1-2 èv után az èn barátomra is mindig rá kellett szólnom, minden nap vitázni hogy menjen zuhanyozni, tisztítsa ki a füleit, mosson fogat. Ott kellett felette állnom, mert amúgy kihagyta volna a nagyját. Èn nem jártam az anyjáékhoz, de ő nèha 2-3 napot ott töltött. Az ilyen napok után mindig a legelejèről kellett vele kezdeni mindent. A zoknija bekemènyedett a piszoktól, egy alsót napokig hordott, fogmosás, fültisztítás nuku, stb Olyan büdös volt a szája mint a rothadás.

A macskám segge tisztább volt szarás után. Több gusztusom lett volna azt csókolgatni, mint őt. Ekkor már rájöttem hogy búcsút kell mondani.

2024. jan. 10. 07:33
 16/40 anonim ***** válasza:
5%

Ugyanmár, ez a családod.

Mi meztelenül járkálunk a lakásba, én még hangosan fingok is mindenki adja magát!

2024. jan. 10. 07:54
 17/40 anonim ***** válasza:
8%

Amúgy szerinted kérdező te normális vagy, hogy hajnal 3 kor ez a legnagyobb bajod?

Az asszonyt ki öleli közben?

2024. jan. 10. 07:55
 18/40 anonim ***** válasza:
10%

Vagy az uradat, vagy mittudomén miylen szerzet vagy, de hogy zabszem nem fér be neked az fix.

Inkább kezdj el piálni, vagy füvezni, háha lenyugszol!

2024. jan. 10. 07:56
 19/40 anonim ***** válasza:
99%

Kíváncsi vagyok, ha ennyire igénytelen a csávó, akkor annó téged mivel fogott meg? 😅

Ha tudom valakiről, hogy ennyire retek népség, mert a felső szomszédról azért akaratlanul is leszivárognak a pletykák egy tömbben, akkor szóba se állok velük. Elképzelem, hogy családi vacsira hívnak, aztán a retkes konyhában valami combos f"sást kapsz a dzsuvától. Éveken át nem háríthatod el a meghívást.

Amúgy véleményem szerint beszélni kellene a pároddal, hogy ő tálalja a családjának, de képtelenségnek tartom, hogy megváltoznak. Előbb utóbb szakítás lesz a vége, ha nem nyeled le a békát.

2024. jan. 10. 07:58
 20/40 anonim ***** válasza:
0%

Megnéznélek ha egyszer az egészséged azt mondaná, hogy off-kakukk, aztán bevinne egy mentő, mondjuka honvédba egy hétre..

Ahol a nővérek KB DARTS táblának néznek, és az ajtóból "dobják" a valagadba az injekciókat.

Na ott mi lenne veled? Kiugranál az ablakon?

Hajnal háromkor aludni kell, nem perfekcionistáskodni!

2024. jan. 10. 08:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!