Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj, ha akár kényelmetle...

Miért baj, ha akár kényelmetlenségek árán titkolni akarok valamit, hogy egy szülőmmel megmaradjon köztünk a jó kapcsolat?

Figyelt kérdés

Igen, volt kérdésem itt és nagyon sokan bántottak.

Pedig én őszintén szeretném megérteni, mert így csalódottság és gyűlölet van bennem, viszont ha megérteném, nemhogy ezek elmúlnának, hanem segíteni tudnék magamon.

Szóval egyik szülőmmel (NEM ő nevelt) kettesben maradtunk, mert sokan meghaltak, sokakkal pedig még 20-30 éve összeveszett a család, ezért nem jó a viszony.

Ezzel a szülőmmel is nehéz, egy nagy tini, önfejű, makacs és sajnos az alkoholizmus definíciója is áll rá.

A maga módján nagyon szeret és ezt ki is mutatja (szintén a maga módján, ahogy ő ki tudja mutatni).

Nem túl egészséges és nem is vigyáz magára.

A hátralévő 2-3 évben úgy tudnám megtartani köztünk a jó viszonyt, ha egy-két dolgot ráhagyok, lenyelek, nem neki mesélek el, hallgatok rá (vagy úgy teszek, mintha hallgatnék rá). Úgy érzem, nekem megér ennyit.

Most egy olyan konfliktust, ami a kapcsolatunk örökre elmérgesedést eredményezné úgy tudnék elkerülni, hogy némi kényelmetlenségek árán letagadnék valamit.

Jó, tudom, nem éri meg, más nem így csinálná.

Miért? Miért?

Tényleg hadd értsem meg. :(

2019. márc. 9. 08:55
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
0%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

Azért baj, mert hazudsz. Ha emiatt tönkre megy a kapcsolat, azért nem is kar

2019. márc. 9. 09:12
 2/29 A kérdező kommentje:

Kegyes hazugságról hallottál már?

Neki is jobb, nemcsak nekem.

2019. márc. 9. 09:15
 3/29 anonim ***** válasza:
51%
Érdekes, hogy ezt pont itt.
2019. márc. 9. 09:19
 4/29 anonim ***** válasza:
96%
Úgy csináld, ahogy a lelkiismereted diktálja. Az élet nem fekete-fehér. Általánosságban igaz, hogy a saját nyugalmunk érdekében ne éljünk hazugságban, de lehetnek olyan élethelyzetek, amik ezt felülírják, pláne ha idős emberről van szó.
2019. márc. 9. 09:33
 5/29 anonim ***** válasza:
29%

Nálad komoly bajok vannak. Egy gyáva senki vagy, aki hazudik, pont. Nincs semmi kegyes hazugság itt.

A kegyes hazugság lényege, hogy a másik félnek akarsz jót. Te meg magadnak.

2019. márc. 9. 09:37
 6/29 A kérdező kommentje:
A másik félnek is az a jó, ha idegeskedik és eltávolodik a lányától? Jó tudni....
2019. márc. 9. 09:40
 7/29 anonim ***** válasza:

Nem értem miért nem lehet megmondani apudnak,hogy kiléptél

de 2 héten belül lesz melód?

Ugyanugy lesz,akkor?

Egyébként ezzel aza baj, hogy hamis képet festesz magadról.

2019. márc. 9. 09:40
 8/29 anonymousreview60 ***** válasza:
27%

#4:+1

A hazugság olyan valótlanság állítása, ami miatt másik fél kárt szenved (pl. nem tud mérlegelni a megcsaló házastárson) vagy haszontól esik el (pl. a házastárs közelmaradása érdekében karriervàltàsi lehetőség eltitkolàsa). Ha ilyent a másik nem szenved el, az füllentés, csúsztatás, kegyes hazugság. Nem havasolt, de megengedett.

2019. márc. 9. 09:42
 9/29 anonim ***** válasza:
9%

Unalmas, fárasztó és buta vagy. Ennyi.

Nem lenne hiba menned, ha apád kirak. Mert ugye ezt tenné, ha megtudná. Bocs, ez nem olyan kapcsolat, ami tovább tud romlani, nincs hiba távolodni.

2019. márc. 9. 09:43
 10/29 anonim ***** válasza:
0%

Én azt javasoltam másik kérdésednél is, hogy kérj tanácsot olyan szervezettől, akik hasonló élethelyzetekkel találkoznak napi szinten, mert hasonló hozzátartozó esetén bármi előfordulhat, szerintem tapasztaltak, láttak már sokmindent...

[link]

Reakció: "nem én nem ilyen családból jöttem", "nem is ő nevelt".

Azért nehéz, mert segítségért nem szeretnél fordulni, én rendkívül sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de szerintem jobban meg tudnád oldani, ha segítségért fordulnál.

Ha gondolod, ne mondj az illetőnek semmit, hol dolgozol vagy hol nem, menj mindig el könyvtárba, vagy valahova.

Tudom, majd akkor az lesz a probléma, hogy "de a xy volt kolega-rokon-ismerős-járókelő "jóban van apámmal, meglátja máshova mentem, máshol vagyok és beszámol neki"...

2019. márc. 9. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!